Voor het laatst bijgewerkt: 4 jaren geleden Joppe

Beste 49 inch LED tv 2017

Op zoek naar de beste 49 inch LED tv? Wij hebben in dit artikel maarliefst 10 LED tv’s vermeld die allemaal de moeite waard zijn. Inclusief een samenvatting per LED televisie met de beste punten volgens echte gebruikers.

Voor een led-tv worden heel veel ledlampen gebruikt. Deze worden over een groot oppervlakte verdeeld, waardoor er geen afwijkingen zijn, ook niet aan de randen van de televisie. Een LED televisie is daarnaast ook energiezuinig en veelal platter vergeleken andere type tv’s zoals plasma.

Een led-tv heeft een grotere kijkhoek en komt wat dat betreft in de buurt van een plasma-tv. Tot slot is een led-tv ook nog eens milieuvriendelijker omdat ledverlichting zichzelf uitschakelt zodra er donkere beelden zijn.

Er zijn fabrikanten die beweren dat als iedereen wereldwijd zijn tv inruilt voor een led-variant, je zoveel energie bespaart dat je een heel land van stroom kan voorzien.

Een led-televisie van 49 inch heeft de diagonale afmeting van 124 cm. De breedte van deze tv is ongeveer 110 cm, de hoogte om en nabij de 68 cm. Voor dit artikel vergelijken wij de beste 49 inch led-tv’s.

In de top 10 worden de voor- en nadelen weergegeven van de diverse 49-inch televisies. De verschillen zijn veelal niet groot, maar toch is er één exemplaar de beste 49 inch led-televisie.

De top 10 lijst   Direct naar de top 3
 1. 10

  Salora 49UHS3500

  Led-tv 49UHS3500 van Salora heeft ondersteuning voor Netflix en is voorzien van de CMP-technologie. Salora heeft een tuner ingebouwd, waardoor deze televisie zeer geschikt is voor antennesignalen (bijvoorbeeld Digitenne).

  De interactieve Smart tv-functies zijn te raadplegen door het ingebouwde netwerk. Standaard zijn apps als Facebook, Twitter en YouTube geïnstalleerd. Netflix kun je zelfs opstarten vanaf je afstandsbediening.

  Een hele mooie led-tv voor een goede prijs. De beeldkwaliteit is prima, evenals het geluid. Gebruikers waarderen de snelle toegang tot Netflix, maar moeten wel even wennen aan de afstandsbediening.

  Voordelen:
  - Scherp beeld
  - Vier apparaten tegelijk aansluiten op de HDMI-ingangen
  - Geschikt voor antennesignalen

  Nadelen:
  - Niet draadloos met internet te verbinden
  - Ondersteunt geen 3D

 2. 9

  Samsung UE49K5600

  Met de UE49K5600 van Samsung kun je je favoriete programma’s bekijken, maar ook van verschillende apps gebruikmaken. Het beeld is haarscherp, zelfs als de bron een lage resolutie heeft.

  Dit model led-tv is voorzien van Tizen (een technologie waarmee je apps heel snel openen) en Smart View (je content delen vanaf je smartphone). Daarnaast maak je gebruik van platform Smart Hub, voor het raadplegen van diverse apps.

  Gebruikers zijn blij met het grote heldere scherm en het mooie geluid. De prijs/kwaliteitverhouding is prima voor deze led-tv. Hij staat stabiel op zijn voet, die overigens wel wat hoger gemogen had.

  Voordelen:
  - Scherp beeld
  - Goed geluid
  - Diverse mogelijkheden voor smart tv

  Nadelen:
  - Voet is vrij laag
  - Eenvoudige afstandsbediening

 3. 8

  Samsung UE49KU6400

  Door gebruik van Active Chystal Color heb je met deze led-tv de scherpste kleuren. Samsung heeft voor dit model voor de blauwe pixels een extra led-lichtbron gebruikt, dit maakt wit zuiverder wit en de kleuren natuurlijker.

  Voor smart tv maak je bij dit model gebruik van Smart Hub, een vast toegangspunt. Je kunt dus met deze led-tv gamen en via apps kijken. Door je mobiele telefoon te verbinden met de tv, kun je ook nog eens je content delen via de televisie via de Smart View app.

  De UE49KU6400 led-tv van Samsung is een televisie met een goede prijs/kwaliteitverhouding. Hij is gebruiksvriendelijk, geeft super mooi beeld en is dus niet extreem duur.

  Voordelen:
  - Prijs/kwaliteitverhouding
  - Scherp beeld
  - Diverse mogelijkheden voor smart tv

  Nadelen:
  - Afstandsbediening nogal klein
  - Voet is vrij laag
  - Geen scartaansluiting

 4. 7

  LG 49UH610V

  Met led-tv 49UH610V van LG haal je een toestel in huis met levensechte kleuren. Dit komt door het 3D Gamut Mappng algoritme. Deze functie zorgt ervoor dat kleuren niet vervormen waardoor je echt kunt genieten van natuurlijk opmerkelijke kleuren.

  De televisie is zeer gebruiksvriendelijk. Via het smart platform webOS 3.0 kun je genieten van services als Netflix en YouTube. Het geluid van deze televisie is ultra surround, wat maakt dat een tweekanaals luidspreker klinkt als een virtuele zevenkanaals luidspreker. Hierdoor kun je nog meer genieten van een avondje televisiekijken.

  Gebruikers zijn zeer tevreden over het ontzettend scherpe beeld. Daarnaast roemen zij de mogelijkheden. Ook het geluid voldoet, evenals het gemak van de installatie. Een goede led-televisie voor een goede prijs.

  Voordelen:
  - Scherp beeld, goede kleurverhouding
  - Goed geluid
  - Smart platform
  - Goede prijs/kwaliteitsverhouding

  Nadelen:
  - Plastic pootjes

 5. 6

  Sony KD-49XD7004

  Met de KD-49XD7004 led-tv van Sony geniet je van een kleurrijk en scherp beeld van zowel je favoriete televisieprogramma’s als van apps via Android tv. Streamen via YouTube en Netflix en uitzendingen die je gemist hebt kun je allemaal met deze tv bekijken.

  Het scherpe beeld komt van de 4K X Reality Pro, een beeldprocessor die de beelden bewerkt voor je ze te zien krijgt en ook nog eens het beeld zo verscherpt dat ze 4K resolutie absoluut benaderen.

  Deze led-tv is heel eenvoudig te installeren, zelfs zonder boekje. De bediening is eenvoudig en de beeldkwaliteit wordt door gebruikers zeer gewaardeerd. De sneltoets voor Netflix op de afstandsbediening is een leuk extraatje.

  Voordelen:
  - Scherp beeld
  - Gebruiksvriendelijke installatie
  - Sneltoets naar Netfilx op de afstandsbediening
  - Mooi design

  Nadelen:
  - Geluid is iets minder
  - Geen aan- en uitknop, dus altijd standby
  - Software update is niet eenvoudig

 6. 5

  Panasonic TX-50DXW784

  Panasonic heeft met dit model led-tv een televisie met hoogwaardige beeldkwaliteit op de markt gebracht. Volgens de fabrikant zelf is dit hoe de filmmaker het bedoeld heeft. Elk detail en nuance wordt weergegeven door een breed kleurenspectrum en een professionele technologie voor kleurbeheer.

  Deze led-tv is uitgerust met Firefox OS en My Home Schreen 2.0. Hiermee krijg je toegang tot al je favoriete apps en zenders. Daarnaast kun je het startscherm naar wens aanpassen. De voet is aanpasbaar, waardoor je je eigen draai kan geven aan het uiterlijk van je led-tv.

  Gebruikers zijn te spreken over het prachtige beeld. ‘Alsof je zelf tussen de bomen staat,’ aldus een enthousiaste fan. De televisie heeft een groot gebruiksgemak en een strak uiterlijk. Apps werken snel.

  Voordelen:
  - Scherp beeld met rustige kleuren
  - Mooi, strak design
  - Firefox
  - Gebruiksgemak

  Nadelen:
  - Geluid van iets mindere kwaliteit
  - Afstandsbediening spiegelt

 7. 4

  Samsung UE49KS7000

  Samsung zegt met dit model led-televisie een nieuw niveau bereikt te hebben qua helderheid. Met deze televisie kun je zowel genieten van zonnestralen als van de details in de schaduw. De kleuren zijn levensecht.

  Met Smart Hub open je elk type materiaal en elke type bron die op internet te vinden is. Smart Hub is voor deze led-tv het toegangspunt voor live televisie, games, etc. Je hebt alleen wel internetverbinding nodig. Door middel van Tizen, een technologie, openen apps super snel. Wi-Fi zorgt voor draadloze verbinding.

  Gebruikers zijn zeer te spreken over de snelheid van deze led-televisie. Daarnaast is men content met het design en het prachtige beeld. Volgens ervaringsdeskundigen zorgt Tizen ervoor dat je binnen twee seconden opstart.

  Voordelen:
  - Super snel apps opstarten met snelle processor
  - Scherp beeld
  - Mooi design

  Nadelen:
  - Geen aan- en uitschakelaar, dus altijd standby
  - Reflectie van het zonlicht
  - Prijzig

 8. 3

  LG 49UH668V

  Uitstekende beeldkwaliteit met een resolutie die vier keer beter is dan die van full HD, volgens LG. De 49UH668V is een led-televisie met een brede kijkhoek, vanuit elke positie heb je beeld dat natuurgetrouw is. De heldere kleuren en beelden vervagen nooit, ook niet als je op het scherm drukt.

  Deze led-televisie is voorzien van HDR Pro, een technologie voor levensecht beeld. De tv is ultra dun en past in elk modern interieur. Met het platform voor smart tv webOS 3.0 kun je snel schakelen tussen apps als Netflix en YouTube.

  Gebruikers zijn blij met deze led-televisie. Hij is eenvoudig aan te sluiten – hij werkt binnen een kwartier – en heeft een mooi design. Over het beeld is men eensluidend: scherp en zeer duidelijk. Al met al een televisie die zijn geld waard is.

  Voordelen:
  - Super beeld
  - Goed geluid
  - Mooi design
  - Smart opties

  Nadelen:
  - Soms moet je gebruikmaken van twee afstandsbedieningen

 9. 2

  Sony KDL-49WD757

  Sony vertelt op zijn website dat je met de KDL-49WD757 led-televisie een fantastische full HD-beeldkwaliteit beleeft. Deze fabrikant past de X-Reality PRO technologie toe, waarbij beelden geanalyseerd, gereinigd en verfijnd worden, wat een gedetailleerde weergave geeft. Sony geeft je een beeld dat bijna tot leven komt.

  Een netwerkkabel heb je voor deze led-televisie niet nodig, hij werkt namelijk via Wi-Fi. Apps als YouTube, Netflix en Metionews zijn standaard aan deze televisie toegevoegd. Met screen mirroring is het daarnaast mogelijk de apps van je smartphone op de tv te laten weergeven.

  Het is een led-televisie met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, volgens gebruikers. Hij geeft mooi beeld en een goed geluid. Daarnaast is men te spreken over het design en opties van de smart tv. Het is kortom een tv die voldoet aan je verwachtingen.

  Voordelen:
  - Screen mirroring
  - Wi-Fi
  - Stijlvol design

  Nadelen:
  - Beperkte internetfuncties

 10. 1

  Philips 49PUS7181

  Philips heeft in zijn 49PUS7181 led-tv Ambilight toegepast. Dit is een technologie waardoor het scherm breder wordt en de kijkervaring daarom nog meeslepender is. Aan drie kanten (de bovenkant en de twee zijkanten) wordt een gloed op de muur uitgestraald die extra groot is. De televisiebeleving spat van je scherm, met dit toestel.

  Dit model led-televisie is voorzien van geïntegreerd Android, waardoor je supersnel kunt navigeren, video’s afspelen, apps starten en gamen. De Google Play Store maakt dat je een groter aanbod hebt. De televisie heeft een geheugen van 16 GB voor het opslaan van favorieten en apps.

  Gebruikers zijn zeer tevreden over deze led-televisie. Hij is eenvoudig te bedienen en geeft schitterende kleuren met een scherp beeld. Menigeen is zelfs overdonderd door het beeld en geluid. Sommige gebruikers ervaren het als negatief dat de audio wat tegenvalt, ondanks een soundbar. Ook wil de afstandsbediening nog wel eens haperen.

  Voordelen:
  - Door Ambilight perfect scherp beeld
  - Strak design
  - Heeft Android

  Nadelen:
  - Afstandsbediening is fragiel
  - Audio valt wat tegen

Beste 49 inch LED tv 2017
Wat vind je van deze lijst?
5 sterren