Voor het laatst bijgewerkt: 4 jaren geleden Joppe

Beste babyfoon 2017

Een babyfoon is eigenlijk onmisbaar, als je kleine kinderen hebt. Natuurlijk is een babyfoon nodig als je een avondje in de tuin zit en als je de buurvrouw een half uurtje op laat passen. De babyfoon kan ook voor dagelijks gebruik handig zijn. Dit lijkt misschien overdreven, maar onze moderne huizen zijn vaak zo goed geïsoleerd dat we niet goed genoeg kunnen horen als er iets met je kindje aan de hand is. Je wilt toch niet dat je alleen je kindje hoort huilen als je toevallig even in de gang bent? En natuurlijk wil je wel de beste babyfoon. Maar wat voor jou de beste is, is afhankelijk van je wensen. We hebben daarom hier een top 10 lijst voor je, waarin voor- en nadelen beschreven zijn. Maar eerst nog wat uitleg.

Hoe werkt een draadloze babyfoon?

Je kunt kiezen voor diverse soorten babyfoons. Draadloos zijn ze eigenlijk allemaal tegenwoordig. Een draadloze babyfoon werkt met een zender en een ontvanger die via radiogolven werken. Een babyfoon met DECT heeft het minst last van storingen. DECT is een digitale verbinding. Eigenlijk is deze verbinding in het leven geroepen voor telecommunicatie. Je hebt grote kans dat de vaste telefoon in je huis (mits je die nog hebt) ook voorzien is van DECT. Het signaal van deze babyfoons is zodanig beveiligd dat er niemand met je mee kunt luisteren. En dat is goed nieuws, in de begintijd van de draadloze babyfoons zat je namelijk weleens per ongeluk de hele avond naar de verkeerde baby te luisteren. Met DECT kan dat dus niet meer gebeuren. Deze verbinding is storingsvrij en als er toch ruis op de lijn is, zoekt hij zelf een ander kanaal op.

De verschillende draadloze babyfoons

Draadloze babyfoons hebben een bepaald bereik. Stel dat het bereik van je babyfoon vierhonderd meter is. Let dan wel op dat dit het bereik is zonder stoorzenders. In open veld dus. Het bereik in je woning is altijd minder. Dit komt omdat er muren en vloeren tussen zitten én we zeiden het al eerder, omdat onze huizen zo goed geïsoleerd zijn. Naast de babyfoons met DECT-verbinding zijn er nog wat andere keuzes. Zo kun je kiezen voor een babyfoon met analoge verbinding, een babyfoon met PMR-verbinding en een babyfoon met ECO-DECT. De analoge verbinding is de verbinding waarbij je eventueel op hetzelfde kanaal kan zitten als de buren. Het gevolg hiervan is dat je dus het verkeerde kind beluistert. Het voordeel van een analoge verbinding is wel dat hij geen straling afgeeft, wat een DECT-babyfoon helaas wel doet. Gelukkig is er ook ECO-DECT. Dit werkt op een lagere frequentie, waardoor hij minder signalen uitzendt en daarom stralingsarm is. De PMR-verbinding tot slot is te vergelijken met de verbinding die portofoons hebben.

Een babyfoon met camerafunctie, handig?

Naast de eenvoudige draadloze babyfoons zijn er ook babyfoons met camerafunctie. Waar je op de traditionele babyfoon alleen geluid hebt en eventueel met het geluid meedeinende lampjes (handig als je in een rumoerige ruimte zit) heeft de babyfoon met camerafunctie dus ook beeld. Het is niet zo dat je haarscherpe beelden van je baby krijgt, maar wel beelden die duidelijk genoeg zijn om te bepalen of je kindje rustig ligt te slapen. Sommige babyfoons hebben de functie dat je de camerabeelden ook op kunt nemen, andere bijvoorbeeld dat je kunt inzoomen, op afstand kunt laten bewegen of aan kunt sluiten op je televisie. Er zijn zelfs modellen babyfoons op de markt waarvoor je uitbreidingen kunt aanschaffen voor bijvoorbeeld bewegingsdetectie of een ademhalingssensor.

Zelfs op grote afstand goed beeld

Een babyfoon met beeld kan handig zijn voor je eigen comfort, je bent immers altijd op de hoogte van de toestand van je kindje, zelfs vanuit je luie stoel. Het kan je ook rust geven bij wat grotere kinderen. Stel dat je een kindje hebt dat graag op de kasten klimt, dan hoef je hem met een babyfoon met camera niet te ontzeggen om op zijn kamertje te spelen. Daarnaast is een babyfoon met beeld ook handig als je bijvoorbeeld een partner hebt die niet veel thuis is. Veel modellen babyfoons met beeld kun je namelijk koppelen aan je smartphone, waardoor je zelfs op duizenden kilometers afstand naar je kindje kunt kijken. Wil je de babyfoon gebruiken voor deze functie, dan is een babyfoon met nachtzicht wel aan te raden. Deze maakt gebruik van infrarood. In het donker zie je immers niet veel, maar door de infrarood is het mogelijk om je kindje zelfs in het donker te bewonderen. Dit komt omdat wij als levende wezens warmtestraling uitzenden. Met een zeer gevoelige sensor en door middel van elektromagnetische golven krijg je scherp beeld.

Wat is de beste babyfoon?

Terugkomend op de uitbreidingen op babyfoons met beeld: vraag je wel vooraf af waarom je zoiets als de ademhaling van je kindje wilt controleren. Een baby ademt vaak onregelmatig, waarbij meestal niet veel aan de hand is. Het is de bedoeling dat een babyfoon je rust geeft, niet dat het je juist onrustiger maakt.

Ben je op zoek naar een goede babyfoon maar weet je nog niet zo goed welke de beste is, lees dan verder. We behandelen in dit artikel een onafhankelijke top 10 lijst met daarin de beste babyfoons. Merken die goede babyfoons hebben zijn bijvoorbeeld Alecto, Luvion en Philips.

De top 10 lijst   Direct naar de top 3
 1. 10

  Alecto DBX-99 - DECT

  De DBX-99 DECT van Alecto is een babyfoon met kamerbewaking. De digitale DECT-ontvangst is storingsvrij en de kamerbewaking werkt met een raam- en deurmagneet. Optioneel kun je een bewegingssensor verkrijgen. Het display is verlicht en het bereik buiten 300 meter, binnen vijftig meter.

  Vooral voor kinderen die graag aan de wandel gaan is de kamerbewaking perfect. Gebruikers zijn daar ook zeer over te spreken. De babyfoon doet wat hij belooft en is heel gebruiksvriendelijk.

  Voordelen:
  - Altijd goede verbinding
  - Ingebouwd nachtlampje
  - Kamerbewaking
  - Extra functies als walkietalkie, zaklamp, temperatuurmeting etc.

  Nadelen:
  - Geen camerafunctie
  - Baby-unit werkt niet op batterijen

 2. 9

  Babymoov Touch Screen

  De babyfoon Touch Screen van Babymoov heeft de mogelijkheid tot vier camera’s aan te sluiten op het ontvangende scherm. Zo kun je dus vier kamers tegelijkertijd in de gaten houden. De camera’s hebben automatische nachtvisie en zijn verstelbaar. Je kunt kiezen tussen continue werking of inschakeling door stemgeluid. Het bereik van deze babyfoon is 250 meter.

  Gebruikers zijn tevreden. Deze babyfoon is niet goedkoop maar wel functioneel. Het touch scherm is wat klein, maar het bereik is prima en hij wordt gezien als een betrouwbaar apparaat. Diverse functies maken hem multifunctioneel.

  Voordelen:
  - Terugspreekfunctie
  - Extraatjes als een thermometer en slaapliedjes

  Nadelen:
  - Klein scherm
  - SD-kaart voor opnames moet je los aanschaffen
  - Camera is niet op afstand te draaien

 3. 8

  Philips AVENT SCD630/26

  Met de AVENT SCD630/26 van Philips sta je altijd in contact met je kindje. De babyfoon heeft een perfecte geluidskwaliteit en een helder lcd-scherm. Zowel overdag als ’s nachts geeft deze babyfoon een helder beeld. Het bereik van deze babyfoon is 300 meter buiten, vijftig binnen.

  Deze babyfoon heeft volgens gebruikers een helder beeld en geluid. Hij is gemakkelijk te monteren en handig in gebruik. Het nachtlampje is een pluspunt. Als jammer wordt ervaren dat deze babyfoon geen tijdsaanduiding heeft.

  Voordelen:
  - Helder beeld, ook ‘s nachts
  - Nachtlampje en slaapliedjes
  - Terugspreekfunctie
  - Trilalarm

  Nadelen:
  - Camera is niet van afstand te draaien
  - Geen thermometer
  - Batterijen snel leeg
  - Geen tijdsaanduiding

 4. 7

  Alecto DBX-57

  Babyfoon DBX-57 van Alecto heeft een bereik tot 200 meter buiten en vijftig meter binnen. De verbinding is storingsvrij en hij heeft een eenvoudige led-indicatie voor geluid. Het volume is instelbaar in vijf stappen.

  Deze stille babyfoon geeft geen ruis en is lekker klein van formaat. Gebruikers zochten een eenvoudige babyfoon en vonden hem in dit model. Hij is makkelijk in gebruik en doet wat hij moet doen. Men is blij met deze makkelijk mee te nemen babyfoon.

  Voordelen:
  - Eenvoudig
  - Klein van formaat
  - Geen ruis
  - De prijs

  Nadelen:
  - Geen camerafunctie
  - Geen terugspreekfunctie
  - Geen thermometer of slaapliedjes

 5. 6

  Motorola MBP-8

  De MBP-8 babyfoon van Motorola heeft een hoog gevoelige microfoon en een storingsvrije DECT-verbinding. Het bereik van deze babyfoon is 300 meter. Volgens Motorola is dit een babyfoon die gemakkelijk is in gebruik.

  Wie een eenvoudige babyfoon zoekt is met dit model zeker geholpen. De MBP-8 is plug and play, heel simpel en meteen inzetbaar. Hij heeft geen intelligente snufjes, maar als je dat ook niet zoekt is dat prima. Gebruikers zijn dan ook zeer tevreden over deze gebruiksvriendelijke babyfoon.

  Voordelen:
  - Storingsvrije DECT-verbinding
  - De prijs
  - Eenvoudig in gebruik

  Nadelen:
  - Geen camerafunctie
  - Geen display voor tijd of temperatuur
  - Geen terugspreekfunctie
  - Werkt alleen op elektriciteit

 6. 5

  Luvion Easy

  Luvion noemt de babyfoon Easy een gebruiksvriendelijke babyfoon. Wat je nodig hebt heeft de fabrikant in de babyfoon verwerkt. De Easy is een compacte babyfoon met camerafunctie. Op het display geeft het toestel daarnaast aan wat de temperatuur is in de babykamer. Het bereik van deze babyfoon is 250 meter.

  Een prima babyfoon dat doet wat hij moet doen. Gebruikers vinden het beeld klein, maar dat is inherent aan de prijs. Hij wordt gebruiksvriendelijk genoemd en men is blij met hoe de babyfoon werkt. De naam van deze babyfoon maakt de fabrikant waar: hij is easy in gebruik.

  Voordelen:
  - Duidelijk beeld
  - Stoort niet
  - Terugspreekfunctie
  - Prima prijs

  Nadelen:
  - Heeft geen nachtlampje
  - Het beeld is niet te draaien
  - Het scherm is vrij klein

 7. 4

  Alecto DBX-88 ECO DECT

  Babyfoon DBX-88 ECO DECT van Alecto heeft door de DECT-verbinding een storingsvrije ontvangst. De ouderunit heeft een gebruiksduur van 24 uur. Met zijn terugspreekfunctie heb je eenvoudig contact met je kindje. De temperatuurweergave laat je als extraatje weten hoe warm het is in de babykamer. De DBX-88 heeft een bereik van 300 meter buiten, vijftig binnen.

  De geluidskwaliteit is goed van deze babyfoon. Ook zijn gebruikers te spreken over de tijd dat de batterij meegaat en het op afstand bedienen van de baby-unit. Het is een betrouwbare babyfoon zonder ruis en voor een goede prijs.

  Voordelen:
  - Terugspreekfunctie
  - Is voorzien van ECO-DECT
  - Storingsvrij

  Nadelen:
  - Heeft geen camerafunctie
  - Batterijen voor de baby-unit zijn snel leeg

 8. 3

  Philips AVENT SCD560 DECT

  Volgens Philips heeft zijn Avent SCD560 DECT-babyfoon de betrouwbaarste verbinding en geluid dat glashelder genoemd wordt. De babyfoon is voorzien van een nachtlampje en ingebouwde slaapliedjes die beiden een kalmerende functie hebben. Het bereik van deze babyfoon is 330 meter buitenshuis en vijftig meter binnen.

  Een babyfoon die doet wat hij moet doen, volgens ervaringsdeskundigen. Hij werkt goed, heeft handige extra’s en ziet er ook nog eens mooi uit. Nadelen worden nauwelijks genoemd, behalve dat bij sommige gebruikers de batterij snel leeg is.

  Voordelen:
  - Terugspreekfunctie
  - Goede geluidskwaliteit
  - Perfect bereik
  - Nachtlampje en slaapliedjes ingebouwd

  Nadelen:
  - Geen camerafunctie
  - Batterij snel leeg

 9. 2

  Luvion Essential

  De Essential van Luvion is een babyfoon met camerafunctie. Daarnaast heeft hij ingebouwde slaapliedjes, een terugspreekfunctie en temperatuurweergave. Je kunt op de Essential meerdere camera’s aansluiten, zodat je al je kinderen in de gaten kunt houden. De Essential heeft een bereik van 250 meter in open veld.

  Deze babyfoon heeft geeft scherp beeld maar schakelt het display uit als er geen geluid is. Dat wordt door gebruikers als zeer positief ervaren. Men is te spreken over de geluidsweergave en de muziekjes. Kortom: de ideale babyfoon als je een babyfoon met camerafunctie wilt.

  Voordelen:
  - Camera met infrarood, dus ook ’s nachts goed beeld
  - Terugspreekfunctie
  - Ingebouwde slaapliedjes
  - Display uit als er geen geluid is

  Nadelen:
  - Camera is niet op afstand te draaien
  - Kort snoer voor netaansluiting
  - Accu gaat niet lang mee

 10. 1

  Alecto DBX-85 ECO DECT

  De DBX-85 ECO DECT van Alecto heeft een 100% storingsvrije ontvangst, heeft vijf standen waarbij je kunt kiezen hoeveel straling de babyfoon afgeeft en heeft een bereik tot 300 meter buiten. Binnen is zijn bereik vijftig meter. Met de terugspreekfunctie kun je je kindje geruststellen.

  Gebruikers zijn heel tevreden over het heldere geluid van deze babyfoon. Hij is gemakkelijk te bedienen en is voorzien van oplaadbare batterijen. Dat deze babyfoon storingsvrij is, wordt als een groot voordeel gezien evenals het feit dat hij niet reageert als de baby slechts een beetje kucht.

  Voordelen:
  - Terugspreekfunctie
  - Is voorzien van ECO-DECT
  - Storingsvrij
  - Reageert niet op elk kuchje

  Nadelen:
  - Heeft geen camerafunctie
  - Heeft geen ingebouwde slaapliedjes

Beste babyfoon 2017
Wat vind je van deze lijst?
5 sterren