Archief
  oktober 2016 augustus 2016  
Voor het laatst bijgewerkt: 2 jaren geleden Joppe

Beste laptops onder de 600 euro oktober 2016

De beste budget-laptops van 2016? Tien laptops onder de €600 euro
Waar vind je de beste laptop? En wat zijn de beste laptop merken? Het kopen van een nieuwe draagbare computer is – zeker op het moment dat je er niet al teveel geld aan uit wil geven – behoorlijk complex. De markt is namelijk constant onderhevig aan veranderingen: de beste laptops van nu zijn vaak over een half jaar al niet meer te vinden.

In dit artikel helpen we je om de beste laptops van het moment te vinden voor minder dan 600 euro. Voor die prijs kan je tegenwoordig een hele redelijke computer in huis halen – maar dan moet je wel een beetje weten waar je op moet letten. Een koopje is natuurlijk mooi meegenomen, maar je moet er ook van op aan kunnen dat een laptop goed werkt en een tijd lang mee kan. Op sommige zaken kun je dus beter niet al te veel bezuinigen. Hier vind je een lijst van de beste laptop merken, die er op dit moment te krijgen zijn.

Wat de beste laptops zijn, hangt ook sterk af van je wensen. Waarvoor wil je de laptop gaan gebruiken? Als je een apparaat zoekt om video’s op te editen en spellen op te spelen, heb je een heel andere laptop nodig dan als je gewoon op zoek bent naar een simpele laptop waarop je kunt tekstverwerken. Andere aspecten – zoals batterijduur, harde-schijfruimte, en afmetingen – kunnen ook doorslaggevend zijn.

Gelukkig is er voor ieder budget, en voor iedere eis die je kunt stellen, wel een geschikte laptop te vinden. En dat hoeft je heus geen bakken met geld te kosten. De beste laptop merken hebben vaak heel schappelijk geprijsde modellen op de markt, die wat ouder zijn of speciaal geproduceerd worden met het oog op kopers die wat minder geld willen uitgeven, maar wel een redelijk werkende machine willen hebben waar ze een tijdje mee voort kunnen.

Hier volgt een lijst van de tien beste laptops die op dit moment te koop zijn. Aangezien het aanbod snel verandert, kan het zijn dat bepaalde laptops op het moment dat jij dit leest, al niet meer te vinden zijn. Onthoud dat grote merken ook veel versies van dezelfde laptop op de markt brengen: modellen die net een cijfertje verschillen, maar in feite dezelfde specificaties hebben. Het is dus altijd verstandig om zelf nog wat extra onderzoek te doen, zodat je zeker weet dat je de beste laptop koopt voor de laagste prijs.

De top 10 lijst   Direct naar de top 3
 1. 10

  Acer Aspire V13 V3-372-52E3

  Specificaties van de laptop

  De Acer Aspire V13 werkt volgens de fabrikant een hele dag op de bijgeleverde accu. Daarnaast is de laptop volgens hen gemaakt volgens elegant ontwerp. De cover is van aluminium en bevat nanotechnologie. De behuizing is compact. De Acer Aspire V13 V3 is bijzonder geschikt als entertainmentnotebook. Een Intel Core i5 processor maakt hem snel en door zijn 4 GB-werkgeheugen is hij geschikt voor multitasking. Het scherm is met zijn 13,3 inch misschien niet zo groot, maar het is zo scherp, dat afbeeldingen levendig in het scherm verschijnen in een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Ook de speakers stellen niet teleur, met de technologie Dolby Digital Plus Home Theater komt het geluid surround de kamer in.

  Wat anderen erover zeggen

  Gebruikers zijn erg tevreden over de Acer Aspire V13 V3-372-52E3. De laptop wordt snel genoemd en over de korte tijd die hij neemt om op te starten is men zeer tevreden. Het heldere beeldscherm maakt dat bijna niet opvalt dat hij niet zo groot is. Verder wordt de laptop niet warm en maakt hij bijna geen geluid.

  Voordelen:
  - Werkt lang op de bijgeleverde accu
  - Compacte behuizing
  - Scherp en helder scherm
  - Geschikt voor multitasking

  Nadelen:
  - Klein scherm

 2. 9

  Asus R540SA-XX539T

  Specificaties van de laptop

  De Asus R504SA-XX539T is een zeer prijsbewuste laptop voor dagelijks gebruik. De Celeron N3050 processor werkt met 4 GB geheugen. De laptop heeft een scherm van 15,6 inch met een resolutie van 1366 x 768 pixels. Vanuit slaapstand laat deze laptop je binnen twee seconden weer verder werken en is daarom altijd klaar voor gebruik. De Asus heeft een stoer uiterlijk door zijn aluminium behuizing.

  Wat anderen erover zeggen

  Gebruikers zijn tevreden over deze eenvoudige laptop. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en de laptop werkt met een snelle processor. De opslagcapaciteit wordt met zijn 128 GB wel wat minder genoemd en dat is zeker zo als je kijkt naar vergelijkbare modellen.

  Voordelen:
  - Prijs-kwaliteitverhouding is prima
  - Snel verder werken uit slaapstand
  - Stoer uiterlijk

  Nadelen:
  - Door lage resolutie scherm minder helder en scherp
  - Beperkte opslagcapaciteit van 128 GB

  Koop bij Bol.com
 3. 8

  Acer Aspire V3-112P-C3CM

  Specificaties van de laptop

  Acer maakte de Aspire V3- 112P-C3CM voor dagelijks gebruik en ontspanning. Waar hij goed in is, is surfen op internet en tekstverwerking. De laptop is minder geschikt voor het kijken van films of gamen, mede dankzij het lage werkgeheugen van 2 GB. De Acer Aspire V3 heeft een touchscreen, waardoor je gemakkelijk kunt swipen. De laptop is klein, het scherm meet 11,6 inch en samen met het lichte gewicht is deze laptop eenvoudig mee te nemen. De Acer Aspire V3 valt met zijn roze kleur lekker op.

  Wat anderen erover zeggen

  De roze kleur wordt als fris ervaren en gebruikers zijn erg tevreden over deze kleine laptop. JE neemt hem snel mee -je stopt hem zo in je tas- en start snel op. De touchscreen wordt gezien als een aanwinst. Deze laptop wordt bijvoorbeeld door scholieren aangeraden om mee te nemen naar school.

  Voordelen:
  - Licht in gewicht en daarom gemakkelijk mee te nemen
  - Touchscreen
  - Goede prijs-kwaliteitverhouding

  Nadelen:
  - Klein scherm
  - Kan geen zware programma’s aan
  - Heeft geen CD of DVD lezer/brander

 4. 7

  Asus R540LA-DM629T

  Specificaties van de laptop

  Door zijn krachtige Intel Core i3 processor en een intern geheugen van 8 GB is de Asus R540LA-DM529T voor veel doeleinden geschikt. Films, games en tekstverwerking zijn voor deze laptop geen enkel probleem. Een 1 TB HDD schijf maakt opslag van grote bestanden mogelijk. Het scherm van 15,6 inch is helder met een maximale van 1920 x 1080 pixels. Handig aan deze laptop is het aantal verschillende type USB-poorten en een HDMI- en VGA-aansluiting.

  Wat anderen erover zeggen

  Een prima laptop voor een redelijke prijs, dat is wat gebruikers van de Asus R540LA-DM629T vinden. Als nadelig wordt ervaren dat de laptop nogal geluid maakt. Denk hierbij aan zoemen en ratelen. Maar, hij werkt en laadt snel, is licht en compact.

  Voordelen:
  - Geschikt voor films en games
  - Flinke opslag van 1 TB
  - Helder scherm met prima resolutie
  - Diverse USB-poorten en andere aansluitingen

  Nadelen:
  - Zoemt en ratelt

 5. 6

  ASUS VivoBook A540SA-DM538T

  Specificaties van de laptop

  Met een 15,6 inch scherm, een Intel Celeron N3050 processor, een werkgeheugen van 4 GB en een resolutie van 1920 x 1080 pixels is de Asus VivoBook A540SA-DM538T een krachtige laptop. Voor gewoon dagelijks gebruik doet hij wat hij moet doen: documenten bewerken, e-mails versturen, video’s streamen en videogesprekken voeren.

  Wat anderen erover zeggen

  Gebruikers zijn gedeeltelijk enthousiast over de Asus VivoBook A540SA-DM538T. Het scherm wordt degelijk genoemd en de prijs is prima, maar bij licht gebruik ben je al snel door de SSD heen. De Asus VivoBook A540SA-DM538T is geschikt als laptop voor tekstverwerking, met zwaardere taken heeft hij wat moeite.

  Voordelen:
  - Goede prijs
  - Helder scherm

  Nadelen:
  - Voelt aan als een goedkope laptop
  - Niet geschikt voor zwaar gebruik

 6. 5

  HP 15-ba027nd

  Specificaties van de laptop

  Een laptop die vlotter werkt dan vergelijkbare laptops, door de aanwezigheid van een SSD-kaart, de HP 15-ba027nd is daarmee een prima laptop voor zijn prijs. Het scherm is 15,6 inch en de processor heeft een werkgeheugen van 8 GB. Met zijn 2040 gram is het niet zo’n zware laptop. De opslagcapaciteit van de HP 15-ba027nd is 256 GB, niet veel maar met een harde schijf achter de hand of opslag in de cloud is dat zo opgelost. De laptop geeft door zijn resolutie van 1920 x 1080 pixels een scherp en helder beeld.

  Wat anderen erover zeggen

  Als we kijken naar wat gebruikers vooral noemen als pluspunt, dan is dat de snelheid van de HP 15-ba027nd. Ook bij het gamen werkt hij snel genoeg. Daarnaast is de laptop dun en geeft het een helder beeld. De HP 15-ba027nd werkt geluidloos en heeft een mooie uitstraling. Gebruikers raden deze laptop dan ook massaal aan.

  Voordelen:
  - Start snel op
  - Helder scherm
  - Geluidloos

  Nadelen:
  - Opslagcapaciteit

 7. 4

  ASUS Transformer Book T100CHI-FG003B

  Specificaties van de laptop

  Door zijn formaat van 10,1 inch zit de Asus Transformer Book T100CHI-FG003B tussen een laptop en een tablet in. Zodra je geen toetsenbord meer nodig hebt, kun je deze afkoppelen en de laptop als tablet gebruiken. De resolutie is hoog (1920 x 1200 pixels), waardoor je de laptop een helder en scherp beeld heeft. Voor zijn formaat is het een krachtige laptop, hij werkt met een Intel Atom Z3775 processor en heeft een werkgeheugen van 2 GB. De opslagcapaciteit is minimaal: 64 GB.

  Wat anderen erover zeggen

  De Asus Transformer Book T100CGU-FG003B heeft een zeer scherp beeld en een toetsenbord dat fijn typt. Gebruikers zijn te spreken over de accuduur en over hoe handig dit apparaat mee te nemen is. Toch heeft hij ook wat minpuntjes, zo is hij lastig te openen en is de geluidskwaliteit minimaal. De laptop is robuust, stevig en heeft een prima design.

  Voordelen:
  - Tablet en laptop in één
  - Helder scherm
  - Licht en klein

  Nadelen:
  - Klapt lastig lastig open
  - Geluid is van mindere kwaliteit
  - Weinig opslagcapaciteit
  - Weinig werkgeheugen

 8. 3

  Lenovo IdeaPad 100-15IBD

  Specificaties van de laptop

  Van de Lenovo IdeaPad 100-15IBD zijn verschillende modellen op de markt. Het verschil zit hem in de opslagcapaciteit: van 128 GB tot 1 TB. Het scherm meet 15,6 inch en heeft een resolutie van 1366 x 768 pixels. De Lenovo IdeaPad 100-15IBD wordt aangestuurd door een grafische kaart, de Intel HD Graphics 5500. Op de laptop is standaard Windows 10 Home geïnstalleerd.

  Wat anderen erover zeggen

  Gebruikers roemen de prijs-kwaliteitverhouding en de snelle processor. Daarnaast zijn ze te spreken over het design en noemen ze de laptop betrouwbaar. De laptop schakelt snel tussen de verschillende handelingen die je tegelijkertijd doet. SSD maakt dat de Lenovo IdeaPad 100-15IBD snel opstart. Door de resolutie wordt het beeld wel minder scherp genoemd.

  Voordelen:
  - Goede prijs-kwaliteitverhouding
  - Snelle processor
  - Mooi design

  Nadelen:
  - Geluidskwaliteit minimaal
  - Beeld minder scherp

  Koop bij Bol.com
 9. 2

  Asus T100HA-FU004T (beste getest Tweakers)

  Specificaties van de laptop

  Met zijn felle kleur, de leverancier noemt het rouge-pink, is hij lekker opvallend. Mocht je daar niet van houden: de Asus T100HA-FU004T is ook verkrijgbaar in degelijk donkergrijs of wit. De Asus T100HA-FU004T is een kruising tussen een tablet en een laptop. Het toetsenbord is los te koppelen, waarna een tablet overblijft. De laptop heeft een scherm van 10,1 inch en een geheugencapaciteit van 2 GB. De resolutie is 1280 x 800, wat hem bijzonder scherp maakt, vooral voor een laptop met zo’n klein scherm. Het werkgeheugen van deze laptop is uit te breiden tot 4 GB. De accuduur is volgens de leverancier 14 uur, waardoor hij altijd klaar is voor gebruik. Asus T100HA weegt slechts 580 gram en is daarom eenvoudig overal mee naartoe te nemen. De laptop werkt met een quad-core Intel Cherry Trail processor, wat hem supersnel maakt. Een Tweakers test leverde het eindoordeel 8,0 op. De recensent is te spreken over deze laptop en noemt het ‘veel convertible voor je geld’.

  Wat anderen erover zeggen

  Gebruikers vinden deze laptop erg handig. Hoewel het geluid wat zwak gevonden wordt, is hij heel eenvoudig mee te nemen en doet de laptop verder precies wat hij moet doen. Het geheugen is niet groot, maar dat is op te lossen met een SD-kaartje. De AsusT100HA-FU004T is heel gebruiksvriendelijk, heeft een degelijk systeem voor het afkoppelen van het toetsenbord en is ook nog eens mooi afgewerkt.

  Voordelen:
  - Past in elke tas
  - Accuduur
  - Combinatie van tablet en laptop

  Nadelen:
  - Geluidskwaliteit
  - Geheugencapaciteit

  Koop bij Bol.com
 10. 1

  Medion Akoya S6219 (Hardware.info award)

  Specificaties van de laptop

  Hardware.info gaf de Medion Akoya S6219 het predicaat ‘Great Value’, dit omdat deze laptop gewaardeerd wordt als prima instapmodel. De 15,6 inch laptop heeft een Intel Celeron N3060 processor en een werkgeheugen van 4 GB. De resolutie van het scherm is 1920 x 1080 pixels, wat een mooi scherp beeld geeft. Deze resolutie wordt aangestuurd door een grafische Intel HD Graphics kaart. Met zijn opslagcapaciteit van 628 GB kan hij aardig wat documenten en foto’s kwijt. De laptop is geschikt voor eenvoudig gebruik, een game spelen zal minder gemakkelijk gaan. De Medion Akoya S6219 is slank en plat, de laptop weegt nog geen twee kilo, wat hem geschikt maakt om mee te nemen.

  Wat anderen erover zeggen

  Een prima laptop voor dagelijkse werkzaamheden en een goed scherm, dat is wat gebruikers vooral zeggen over de Medion Akoya S6219. Hoewel de fabrikant roept dat hij geschikt is om overal mee naartoe te nemen, is de ervaring van gebruikers dat de behuizing nogal fragiel is. De laptop bevalt goed en er is prettig mee te werken. Daarnaast heeft hij een mat beeldscherm, wat weerspiegeling tegengaat. Gebruikers zijn zeer te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding.

  Voordelen:
  - Goede prijs-kwaliteitverhouding
  - Scherp beeld
  - Snelle laptop
  - Mat beeldscherm, geen weerspiegeling

  Nadelen:
  - Fragiele behuizing

  Koop bij Bol.com
Beste laptops onder de 600 euro oktober 2016
Wat vind je van deze lijst?
5 sterren
0 Reacties