Voor het laatst bijgewerkt: 4 jaren geleden Joppe

Beste spiegelreflexcamera 2017

Volgens kenners zijn er bijna geen slechte spiegelreflexcamera’s meer te verkrijgen. Toch heeft de een net iets meer dan de ander. Daarnaast is er nogal prijsverschil, tussen de verschillende camera’s. Ben je op zoek naar een spiegelreflexcamera maar heb je geen idee welke je moet kiezen? Wij hebben een top-tien voor je samengesteld. Alle voor- en nadelen staan eenvoudig opgesomd. Als je een spiegelreflexcamera koopt, ga je niet over één nacht ijs. Kijk daarom goed naar je eisen en wensen. En wellicht maken wij het je gemakkelijker een goede keuze te maken.

De top 10 lijst   Direct naar de top 3
 1. 10

  Canon EOS 1200D

  Speciale momenten in je leven leg je vast met de EOS 1200D van Canon. Het is een camera waarmee je zelfs met slecht licht sfeer en details vastlegt door de ISO-instelling tot 6.400 (uit te breiden tot 12.800). Met 18 megapixels maak je foto’s die je af kan drukken op A2+-formaat. Films die je maakt met deze camera hebben een professionele uitstraling en zijn full HD.

  Negen focuspunten maken dat het onderwerp altijd scherp in beeld komt. De punten zijn verspreid over het beeld, waardoor je het te fotograferen onderwerp in het kader op diverse plekken kunt zetten. Met deze camera kijk je met andere ogen naar de wereld. Met het teleobjectief haal je onderwerpen dichterbij en met een groothoekobjectief leg je nog meer vast van een scène.

  De camera is zeer licht en ook nog eens betaalbaar. Hij maakt mooie foto’s en heeft een lens met stabilisatie. Gebruikers zijn zeer tevreden over deze snelle camera. Het wordt door zijn vele mogelijkheden en zijn goede prijs een supercamera als instapmodel voor beginners in de fotografie genoemd.

  Voordelen:
  - Compacte camera, niet te zwaar
  - Veel mogelijkheden
  - Goede kwaliteit foto’s

  Nadelen:
  - Laag aantal foto’s per seconde
  - Geen wififunctie
  - Scherm is niet kantelbaar

  Koop bij Bol.com
 2. 9

  Nikon D7100

  De D7100 is een 24,1 megapixel camera, waarmee je volgens Nikon je passie voor foto’s maken een ‘adrenalineshot’ geeft. Hij heeft 52 scherpstelpunten voor supersnelle autofocus. Bij actiefoto’s kun je zes opnamen per seconde maken, waardoor je de prachtigste actiefoto’s krijgt.

  De ISO-gevoeligheid van deze camera is 100-6.400, uit te breiden tot 25.600. Dit geeft bij slecht licht toch de mooiste prestaties. Volgens Nikon heeft het 3,2 inch scherm maar liefst 1.229.000 beeldpunten.

  Volgens gebruikers is dit een snelle en robuuste camera. Hij maakt scherpe foto’s en wordt veelzijdig genoemd. Je kunt in alle omstandigheden scherpstellen en hij voelt aan als een professionele camera.

  Voordelen:
  - Reageert snel
  - Uitnodigend in gebruik
  - Naar je eigen hand te zetten

  Nadelen:
  - Geen draaibaar scherm
  - Ingebouwde flits is niet afdoende
  - Geen wififunctie

  Koop bij Bol.com
 3. 8

  Canon EOS 700D

  Met de EOS 700D maak je scherpe foto’s (18 megapixel) en full HD-video’s. Met Movie Servo AF kun je bewegende onderwerpen eenvoudig scherpstellen. Vijf foto’s per seconde maakt deze camera. Maximaal kun je op deze manier 22 foto’s achter elkaar maken, waardoor je altijd wel een scherpe actiefoto krijgt.

  Deze camera heeft een touchscreen van 3 inch. Met dit draaibare scherm kun je uit nieuwe hoeken foto’s maken, bijvoorbeeld bij een mensenmassa over de hoofden heen. Zelfs bij slecht licht maakt deze camera met zijn ISO 100-12.800 (uit te breiden tot 25.600) de prachtigste foto’s.

  Volgens gebruikers is deze camera een goede aanschaf. Ze zijn tevreden over de snelle processor, het kantelbare scherm en de ergonomische grip. In alle omstandigheden kun je met deze camera mooie foto’s maken. Wel is de camera wat groot en zwaar.

  Voordelen:
  - Goede autofocus
  - Veel instellingen
  - Draaibaar touchscreen

  Nadelen:
  - Camera is erg zwaar
  - Geen wififunctie

  Koop bij Bol.com
 4. 7

  Canon EOS 100D

  De EOS 100D is volgens Canon een multifunctionele camera. Hij is licht een eenvoudig overal mee naartoe te nemen. Met zijn ISO-gevoeligheid van maximaal 12.800 (uit te breiden tot 25.600) maakt hij sfeervolle foto’s zonder ruis. Deze camera heeft 18 megapixels.

  De optische zoeker is gevoelig. Je maakt foto’s met deze zoeker of via een touchscreen. Deze is 3 inch en heeft volgens Canon 1.040.000 punten waarmee hij bediend kan worden. Navigeren tussen de menu’s doe je dus knijpend, tikkend of vegend. De bediening is eenvoudig, het resultaat fantastisch.

  De camera reageert volgens gebruikers erg snel en ligt goed in de hand. Hij maakt scherpe foto’s en is zeer gemakkelijk in gebruik. Men is goed te spreken over de grootte en het gewicht van de camera evenals over zijn prijs.

  Voordelen:
  - Compacte, lichte camera
  - Snelle reacties
  - Scherpe foto’s

  Nadelen:
  - Geen kantelbaar scherm
  - Geen wififunctie

  Koop bij Bol.com
 5. 6

  Canon EOS 80D

  Deze spiegelreflexcamera heeft een autofocussysteem op 45 punten. De lichtomstandigheden maken niet uit, of je onder schijnwerpers foto’s maakt of met slecht licht. Door de zeven foto’s per seconde vergroot je de kans op het vastleggen van een vluchtig moment.

  De EOS 80D heeft 24,2 megapixels en een standaard ISO van 100-16.000. Zijn knipperdetectie maakt dat je consistent belicht, ook bij flikkerend kunstlicht. Deze camera sluit je via een wifi-sleutel snel aan op Androidapparatuur, mits ze compatibel zijn.

  Gebruikers zijn blij met de fotokwaliteit en de handige menu’s. Volgens hen is dit toestel zijn geld meer dan waard. Hij is groot en zwaar, maar ligt toch goed in de hand. De camera werkt handig en snel en het touchscreen wordt gewaardeerd.

  Voordelen:
  - Touchscreen
  - Snel
  - Handige menu’s
  - Wififunctie

  Nadelen:
  - Groot en zwaar
  - Video’s hebben geen 4K-kwaliteit
  - Prijzig

  Koop bij Cameranu.nl
 6. 5

  Nikon D610

  Met deze spiegelreflexcamera maak je zes foto’s per seconde. Met zijn 24,3 megapixels maakt hij haarscherpe en levensechte foto’s. Ook full-HD-films zijn met deze camera te maken. Deze camera neem je overal mee naar toe en is volledig weerbestendig.

  Volgens Nikon is dit een camera die zeer geschikt is voor het fotograferen van wilde dieren. Dit omdat tijdens serieopnamen het geluid afneemt. Standaard heeft deze camera een ISO van 100-6.400. Hij is uit te breiden tot 25.600 ISO.

  Volgens gebruikers heeft deze camera een prima prijs/kwaliteitsverhouding. Hij maakt scherpe foto’s, geeft weinig ruis en is weerbestendig. De camera is degelijk en gemakkelijk in gebruik.

  Voordelen:
  - Full-frame
  - Scherpe foto’s
  - Weerbestendig

  Nadelen:
  - Geen wififunctie
  - Geen kantelbaar scherm
  - Functieknoppen hebben veelal dubbele functie

  Koop bij Cameranu.nl
 7. 4

  Nikon D750

  De D750 spiegelreflexcamera van Nikon heeft een full-frame met 24,3 megapixels. Hiermee biedt de sensor een groot bereik en heldere beelden. De ISO is instelbaar van 100 tot 12.800 en is uit te breiden met 50 – 51.200. Met deze camera maak je zes seriefoto’s per seconde.

  Door de kantelbare monitor maak je vanuit allerlei standpunten de mooiste foto’s. Het scherm kan opengeklapt worden tot 75 graden omlaag en 90 graden omhoog. Wifi is ingebouwd, dus delen van foto’s naar smartapparatuur is heel eenvoudig.

  Gebruikers noemen de D750 een geweldige camera. Hij heeft een fantastische beeldkwaliteit en is compact en handzaam. Over de batterij zijn de meningen verdeeld, de een vindt hem lang meegaan, de ander zegt dat hij snel leeg is.

  Voordelen:
  - Foto’s zijn zeer scherp, ook bij hoge ISO
  - Wififunctie
  - Compact en handzaam

  Nadelen:
  - Sommige knopjes zijn wat klein
  - App van Nikon is wat beperkt
  - Sluiter is luidruchtig

  Koop bij Bol.com
 8. 3

  Canon EOS 5D Mark II

  Deze snelle camera maakt maar liefst tien foto’s per seconde. De foto’s zijn met 20,2 megapixels erg scherp. Deze spiegelreflexcamera heeft gps voor het toevoegen van locatiegegevens aan de foto’s.

  Het ISO-bereik van deze camera is erg groot, van 100-51.200. Dit maakt dat je ook met donker weer haarscherpe foto’s maakt. Hij heeft 65 autofocuspunten, waardoor je zelfs tijdens autoracen scherpe beelden krijgt. Deze spiegelreflexcamera is spatwaterdicht, dus regen belemmert je dagje foto’s maken niet.

  Een spiegelreflexcamera van topkwaliteit, volgens gebruikers. Hij is snel, zeer goed met autofocus en heeft een dubbele geheugenkaartslot. De camera heeft erg veel mogelijkheden en is betrouwbaar.

  Voordelen:
  - Spatwaterdicht
  - Zeer snelle camera
  - Scherpe foto’s door hoge ISO

  Nadelen:
  - Geen wififunctie
  - Zware en grote camera
  - Prijzig

  Koop bij Kamera-express.nl
 9. 2

  Canon EOS 1300D

  Met de EOS 1300D maak je volgens Canon unieke beelden. Hij heeft 18 megapixels en door de wififunctie kun je je foto’s direct delen. Volgens de fabrikant kun je met deze spiegelreflexcamera foto’s maken die tot A2-formaat afgedrukt kunnen worden. Ook bij weinig licht maakt deze camera mooie foto’s, door zijn ISO-gevoeligheid van 100-6400 (uit te breiden tot 12.800).

  Met deze camera is het mogelijk de achtergrond te vervagen, waardoor de nadruk gelegd wordt op het onderwerp dat je fotografeert. De kleuren en details zijn zeer scherp en video’s maak je op bioscoopkwaliteit.

  Gebruikers noemen dit een perfect beginnerstoestel. De bediening is eenvoudig, hij is licht maar toch solide en de resultaten worden prima genoemd. Door de wififunctie stuur je de foto’s snel naar smartapparatuur.

  Voordelen:
  - Wififunctie
  - Batterij gaat lang mee
  - Handig in gebruik

  Nadelen:
  - Redelijk laag aantal foto’s per seconde
  - Bij hoge ISO zijn foto’s minder scherp door ruis

  Koop bij Cameranu.nl
 10. 1

  Nikon D5300

  Met de D5300 kun je volgens Nikon je creativiteit de vrije loop laten gaan. Je maakt met deze spiegelreflexcamera foto’s met 24,2 megapixels. Door zijn wififunctie kun je de camera direct verbinden met een smartapparaat, zodat foto’s delen eenvoudig is.

  Een ingebouwde gps maakt het mogelijk locatiegegevens aan foto’s toe te voegen. Deze spiegelreflexcamera heeft een hoge ISO (100-12.800) die uit te breiden is tot ISO 25.600. Door 39 scherpstelpunten is het autofocussysteem zeer nauwkeurig, je kunt dus de kleinste onderwerpen scherp vastleggen.

  Gebruikers zijn zeer tevreden. De camera maakt scherpe foto’s en hij ligt goed in de hand. Hij verbruikt wel veel batterij, vooral als je hem op de wififunctie zet. Een tweede batterij direct aanschaffen is daarom een aanrader. De camera is snel, compleet en heeft een goede basislens.

  Voordelen:
  - Autofocuspunten werken snel
  - Lichte camera, ligt goed in de hand
  - Wififunctie

  Nadelen:
  - Verbruikt veel batterij, vooral in wififunctie
  - Maakt buiten te donkere foto’s
  - Gps reageert soms wat traag

  Koop bij Bol.com
Beste spiegelreflexcamera 2017
Wat vind je van deze lijst?
4 sterren