Voor het laatst bijgewerkt: 1 jaar geleden Joppe

Beste stofzuiger 2017

Benieuwd naar de beste stofzuiger? Wij hebben onderzoek gedaan en op basis van specificaties en gebruikerservaring hebben wij deze top 10 met de beste stofzuigers samengesteld. Op deze manier was de beste stofzuiger kopen nog nooit zo eenvoudig. Maar eerst even wat achtergrondinformatie om je nog beter te helpen om de beste stofzuiger te kopen.

Met stofzuigen maak je je woning schoon en je zorgt ervoor dat de stof niet meer kan dwarrelen. De stofzuiger is al jaren niet meer uit ons huis weg te denken. De stofzuigers van tegenwoordig gaan zelfs het fijnste stof te lijf. Er zijn diverse soorten stofzuigers, met en zonder stofzuigerzak. Heb je een variant zonder zak, dan moet je hem handmatig legen. Wat voor jou de beste stofzuiger is, is afhankelijk van je wensen. Waar de een zweert bij de traditionele stofzuiger met stofzuigerzak is de ander weer meer te spreken over de variant zonder zak.

Beste stofzuiger

Ook de stofzuiger zonder snoer wint terrein. Je zet hem een aantal uur per dag aan de oplader en hij staat altijd voor je paraat. Stofzuigen is een must voor mensen met een allergie. Denk aan allergieën voor dieren of bijvoorbeeld een allergie voor huisstofmijt. Hiervoor hebben fabrikanten zelfs speciale filters in de stofzuigers gezet, de zogenaamde HEPA-filters. HEPA is een afkorting: High Efficiency Particulate Air. Deze filters zijn gemaakt om de kleinste stofdeeltjes tegen te houden. Waar stofzuigers zonder HEPA-filter weleens stof lieten dwarrelen, zorgt de filter ervoor dat dit niet meer gebeurt. Je hebt verschillende klassen HEPA-filters, hoe hoger het getal, hoe meer stof de filter tegenhoudt. Een goede stofzuiger heeft dus zo’n HEPA-filter.

Stofzuigers hebben verschillende snoerlengten. Afhankelijk van hoe lang je huis is, kun je er met de juiste snoerlengte voor zorgen dat je niet van stopcontact hoeft te wisselen. Maar je hebt snoerlengte en actieradius. Eigenlijk is vooral dat laatste interessant, omdat dat aangeeft hoe ver je echt komt met de stofzuiger: snoerlengte plus zuigbuis die volledig uitgeschoven is. Met een goede stofzuiger kun je binnen korte tijd het hele huis schoon hebben. De verschillende hulpstukken helpen daarbij. Denk aan een speciale zuigmond voor parket of juist een voor tapijt.

Je hebt diverse merken die goede stofzuigers op de markt brengen. De bekendste en meest populaire twee zijn misschien Miele en Dyson. Een merk als Miele brengt met regelmaat nieuwe stofzuigers op de markt die voorzien zijn van de nieuwste technische innovaties. Ook Dyson staat daarom bekend. In deze top tien zijn stofzuigers te vinden van beide merken, maar ook andere merken doen er niet voor onder. We bespreken in dit artikel een aantal stofzuigers van diverse merken. Zoals gezegd, wat voor jou een goede stofzuiger is, is natuurlijk afhankelijk van wat je wilt. Omdat wij alle voor- en nadelen voor je op een rij gezet hebben, is het uitzoeken van de beste stofzuiger niet moeilijk meer!

Zie ook:
- Goedkope stofzuigers met goeie beoordeling
- Goedkoopste stofzuigers zonder zak
- De 5 beste manieren om je gootsteen te ontstoppen

De top 10 lijst   Direct naar de top 3
 1. 10

  Philips FC8941/09 Performer Ultimate

  Volgens Philips is de FC8941/09 Performer Ultimate hun meest geavanceerde stofzuiger. Hij is met zijn energielabel AAA heel zuinig en door zijn AirflowMax-technologie heeft hij altijd grote zuigkracht.

  Een TriActive Advance-mondstuk is voorzien van een rubberen flap, waardoor geen haar vastdraait. Mondstuk CarpetClean is geschikt voor tapijten. Alle accessoires zijn in de stofzuiger geïntegreerd. Deze stofzuiger heeft een actieradius van elf meter en een vermogen van 750 Watt.

  De FC8576/09 Performer Active van Philips voldoet aan de verwachtingen. Het is een stofzuiger met goede zuigkracht en hij is zeer wendbaar. Hij is stil en zuinig en heeft handige accessoires. Het is een fijn stofzuiger die van alle gemakken is voorzien.

  Voordelen:
  - Zuigkracht
  - Wendbaarheid
  - Stil
  - Handige accessoires, op te ruimen in de behuizing

  Nadelen:
  - Rubber laat snel los
  - Beschadigd snel, niet krasbestendig

  Koop bij Bol.com
 2. 9

  Miele Complete C3 Boost EcoLine

  Miele laat met deze stofzuiger zien dat je energiezuinig toch goed kunt stofzuigen. Zijn EcoTeQ zuigmond is bijzonder efficiënt en hij wordt geleverd met veelzijdige accessoires. Dankzij een Boostfunctie kun je de stofzuiger van 800 tot 1200 Watt verhogen.

  Het Silence System maakt de motor, door geluidsisolatie, heel stil. Een speciale Silence stand maakt hem nog stiller. De actieradius van deze stofzuiger is elf meter. Met het automatische oprolsysteem is hij met een druk op de knop opgerold.

  De stofzuiger heeft volgens gebruikers een hoge zuigkracht en is ontzettend wendbaar. De meerdere bijgeleverde mondstukken zijn erg handig en de variatie in zuigmogelijkheden wordt gewaardeerd.

  Voordelen:
  - Stil
  - Wendbaar
  - Diverse standen
  - Handige accessoires

  Nadelen:
  - Prijs

  Koop bij Bol.com
 3. 8

  Dyson Cinetic Big Ball Parquet

  Een stofzuiger die zichzelf rechtop zet als hij omvalt, de Cinetic Big Ball Parquet kan het. Dit is een stofzuiger zonder zak. Zijn verlengbare buis maakt het mogelijk ook op moeilijk te bereiken plekken te stofzuigen.

  De stofzuiger wordt geleverd met verschillende zuigmonden, voor verschillende vloertypes. De speciale parketborstel is geschikt voor de harde ondergrond. De actieradius van deze stofzuiger is bijna elf meter, zijn vermogen 1.200 Watt.

  Gebruikers hebben geen spijt van hun aankoop. De stofzuiger is wendbaar, geeft goed schoonmaakresultaat en heeft goede accessoires. Zijn grootste nadeel is wellicht de prijs, maar volgens gebruikers ben je dat na twee keer stofzuigen vergeten.

  Voordelen:
  - Geen stofzuigerzakken nodig
  - Zuigkracht
  - Accessoires
  - Wendbaar

  Nadelen:
  - Prijs
  - Zwaar

  Koop bij Bol.com
 4. 7

  Philips FC8576/09 Performer Active

  Door de AirflowMax-technologie van Philips is de FC8576/09 Performer Active een stofzuiger met optimale zuigkracht. Met zijn drie-in-een mondstuk zuigt hij zowel fijn stof als grof vuil moeiteloos op.

  Het allergiefilter van deze stofzuiger vangt volgens de fabrikant meer dan 99,9% van al het fijne stof op. De stofzuiger heeft een actieradius van negen meter en een vermogen van 650 Watt.

  Schoonmaakresultaat en wendbaarheid scoren hoog bij deze stofzuiger. Ook de prijs/kwaliteitverhouding is prima in orde. Hij heeft een fijne zuigmond en handige accessoires.

  Voordelen:
  - Zuigkracht
  - Combiborstel
  - Accessoires op te ruimen op de slang

  Nadelen:
  - Snoerlengte
  - Geluid
  - Zwaar en groot

  Koop bij Bol.com
 5. 6

  Nilfisk Select Comfort Allergy Aqua

  Nilfisk heeft deze stofzuiger ontworpen met zowel de gebruiker als het milieu als uitgangspunt. Met zijn HEPA 13-filter worden stofdeeltjes niet door het huis geblazen, waardoor hij geschikt is voor mensen met een allergie.

  Volgens Nilfisk bespaart deze stofzuiger tot 50% energie, in vergelijking tot andere stofzuigers. Het is een stofzuiger met een vermogen van 750 Watt en een actieradius van ruim elf meter.

  Gebruikers vinden deze stofzuiger wendbaar en zijn te spreken over hoe stil hij is. Het is een compacte stofzuiger met instelbare zuigkracht. De Select Comfort Allergy Aqua van Nilfisk is een stofzuiger die doet wat je van hem verwacht.

  Voordelen:
  - HEPA 13-filter
  - Zuigkracht
  - Wendbaarheid
  - Stil

  Nadelen:
  - Klep van filter gaat moeilijk open
  - HEPA-filter moet regelmatig vervangen
  - Plastic ombouw

  Koop bij Bol.com
 6. 5

  Dirt Devil Rebel 24 HF

  Rebel 24 HF van Dirt Devil is een cycloonstofzuiger. Hij heeft een goede zuigkracht en een stofreservoir van 1,8 liter. Zijn HEPA Media filters maken deze stofzuiger zeer geschikt voor mensen met allergieën.

  De stofzuiger wordt geleverd met een roestvaststalen telescoopbuis. Ook lange mensen kunnen met deze stofzuiger probleemloos stofzuigen. Standaard worden diverse accessoires meegeleverd. Deze stofzuiger heeft een actieradius van negen meter en een vermogen van 700 Watt.

  Dit is een prima stofzuiger voor een goede prijs. Het schoonmaakresultaat voldoet evenals de wendbaarheid. Gebruikers vinden het een prettige stofzuiger en zijn te spreken over de accessoires.

  Voordelen:
  - Prijs/kwaliteitverhouding
  - Zuigkracht
  - Meegeleverde accessoires

  Nadelen:
  - Minder wendbaar
  - Geluid
  - Zuigkracht niet regelbaar

  Koop bij Bol.com
 7. 4

  AEG VX7-1-BO-A

  AEG heeft deze stofzuiger ontworpen met stilte in het achterhoofd. Door optimale geluiddemping maakt de motor van deze stofzuiger minimaal geluid. Met de zwenkwieltjes van deze stofzuiger is hij zeer flexibel.

  De actieradius van deze stofzuiger is twaalf meter, zijn maximale vermogen 700 Watt. Hij heeft een wasbare hygiënefilter en zowel een horizontale als verticale parkeerfunctie.

  Deze stofzuiger scoort erg hoog op schoonmaakresultaat, snoerlengte en wendbaarheid. Mensen zijn blij met de meegeleverde hulpstukken en vinden deze stofzuiger helemaal top.

  Voordelen:
  - Stil
  - Zuigkracht
  - Veel hulpstukken
  - Lange snoer

  Nadelen:
  - Prijzige stofzuigerzakken
  - Turboborstel maakt lawaai
  - Mist een klein mondstuk

  Koop bij Bol.com
 8. 3

  Bosch Readyy'y BBH22042

  Deze snoerloze stofzuiger staat altijd klaar voor gebruik, mits hij een geen lege batterij heeft. Het is een steelstofzuiger en kruimelzuiger in een. De Readyy'y BBH22042 van Bosch heeft een solide parkeerstandfunctie, waardoor je hem altijd, ruimtebesparend, neer kan zetten.

  De batterij is in elk stopcontact op te laden. Omdat hij snoerloos is, is hij niet afhankelijk van de snoerlengte en komt hij dus overal. Actieradius is bij dit model dus geen issue. Met het mondstuk is goed te manoeuvreren, zodat je zelfs kunt stofzuigen in hoeken die anders lastig te bereiken zijn.

  Gebruikers zijn zeer te spreken over dit handige apparaat. De afneembare kruimeldief is een leuk extraatje en hij maakt ook nog eens prima schoon. Zelfs als er een beetje vuil op de grond ligt, pak je de stofzuiger heel gemakkelijk. Helaas heeft hij alleen wel flink de tijd nodig om zich weer op te laden.

  Voordelen:
  - Zuigkracht
  - Wendbaarheid
  - Met kruimeldief
  - Makkelijk te legen en op te bergen

  Nadelen:
  - Klein stofreservoir
  - Lange oplaadtijd

  Koop bij Bol.com
 9. 2

  Miele Complete C3 EcoLine SGDG1

  Fabrikant Miele zegt dat je met hun stofzuigers comfortabel zuigt door de vele innovaties. Zo is dit model voorzien van een plus/min-voetbediening, waardoor bukken niet nodig is. Omdat de stofzuiger zijn vermogen langzaam opbouwt, wordt voorkomen dat het stroomnet overbelast raakt.

  De zuigbuis, - mond en handgreep van de Complete C3 EcoLine SGDG1 van Miele is voorzien van een praktisch vergrendelsysteem. De actieradius van deze stofzuiger is elf meter en het automatische oprolsysteem is extra snel. Het maximale vermogen van deze stofzuiger is 800 Watt.

  Een stofzuiger die robuust aanvoelt en lekker stil is. Alle hulpstukken kan hij kwijt in zijn behuizing en een prima snoerlengte. Dit is een stofzuiger waar men zeer tevreden over is. Het enige nadeel is volgens de consument zijn prijs.

  Voordelen:
  - Stil
  - Robuust
  - Alle hulpstukken kunnen in de behuizing opgeruimd worden
  - Wendbaar

  Nadelen:
  - Prijs

  Koop bij Bol.com
 10. 1

  Bosch BGL35MOV20

  Deze stofzuiger is voorzien van het RobustAir-systeem, waardoor hij opgewassen is tegen de meest uitdagende situaties. Zowel grof vuil als fijn stof kan hij aan. De wasbare hygiënefilter zorgt ervoor dat de stofzuiger altijd schone lucht produceert. De ideale stofzuiger dus voor mensen met een allergie.

  Met zijn actieradius van tien meter hoef je met de BGL35MOV20 van Bosch niet vaak van stopcontact te wisselen. Standaard wordt met deze stofzuiger een set accessoires meegeleverd, met diverse mondstukken. Met een draaiknop is de zuigkracht te regelen. Zijn maximale vermogen is 1.200 Watt.

  De BGL35MOV20 scoort op schoonmaakresultaat, wendbaarheid en zuigkracht. Ook de prijs/kwaliteitverhouding is prima. Hij is degelijk en heeft een goede zuigkracht. Er is zelfs een gebruiker die deze stofzuiger haar nieuwe vriendin noemt.

  Voordelen:
  - Zeer stil
  - Goede zuigkracht
  - Lang snoer

  Nadelen:
  - Plastic uiterlijk
  - Accessoires zijn niet allemaal in de stofzuiger op te bergen
  - Niet altijd wendbaar

  Koop bij Bol.com
Beste stofzuiger 2017
Wat vind je van deze lijst?
5 sterren

Hulp bij het kopen van een stofzuiger

0 Reacties