Voor het laatst bijgewerkt: 2 jaren geleden Joppe

Goedkoopste stofzuigers zonder zak 2016

Ben je op zoek naar een nieuwe stofzuiger? Dan kun je overwegen om een stofzuiger zonder zak te kopen. Dit type stofzuiger wordt steeds populairder – en niet zonder reden. Er is dan ook heel veel keuze. In dit artikel vind je een overzichtelijke top tien: de allergoedkoopste stofzuigers zonder zak, die je op dit moment kunt kopen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een stofzuiger zonder zak? Afgezien van de prijs zijn er verschillende punten waar je aandacht naar uit kan gaan. Natuurlijk wil je een stofzuiger die het huis goed schoon maakt, en waarin de lucht goed gefilterd wordt. Daarbij moet je vooral letten op het wattage van de motor: dit geeft aan hoe krachtig de stofzuiger is, en dus hoe makkelijk het zuigen gaat. Stofzuigers zonder zak hebben vaak minder vermogen dan hun traditionele tegenhangers, maar dit wil niet zeggen dat ze minder effectief zijn: de cycloontechnologie maakt dat de stofzuigers vaak met minder energie meer stof op kunnen zuigen. Krachtige motoren verbruiken soms echter meer stroom: dat kan een nadeel zijn, want het maakt het gebruiken van de stofzuiger duurder. Het liefst wil je dus een krachtige motor met een zuinig verbruik. Het energielabel is dan ook een van de belangrijkste punten om op te letten. Kies je een stofzuiger met energieklasse A, dan zit je het best; G is de laagste klasse die je kunt kiezen.

Een belangrijk aspect is ook gebruiksgemak. Het stofreservoir moet bijvoorbeeld makkelijk te legen zijn, en er moeten voldoende zuigborstels meegeleverd worden, zodat je overal in huis kunt stofzuigen. Is de stofzuiger geschikt voor harde vloeren, en is hij geschikt voor tapijten? Dit zijn zaken die je kunt controleren op het energielabel. Daarop wordt namelijk weergegeven, hoe effectief de stofzuiger werkt op verschillende ondergronden. Andere punten van aandacht zijn de lengte van het snoer, alsmede de lengte van de telescopische buizen. Is de stofzuiger geschikt voor wat grotere mensen, en hoe je niet steeds te bukken tijdens het zuigen? Hoe groot is de actieradius van de stofzuiger, en kun je daarmee uit de voeten op alle plekken in je huis? Als je weinig stopcontacten hebt, of je wil stofzuigen in een erg grote ruimte, is het fijn om een groot gebied te kunnen bestrijken. Dan hoef je niet keer op keer te wisselen van aansluitpunt.

Verder kun je letten op het geluid van de stofzuiger. Het liefst heb je een stofzuiger waarmee je niet al teveel lawaai maakt: dan kun je gewoon zuigen terwijl er iemand televisie zit te kijken, bijvoorbeeld. De decibellen worden vaak vermeld, zodat je de verschillende stofzuigers ook op dit punt kunt vergelijken. Een ander punt van aandacht is de bewegingsvrijheid. In dit overzicht van de top 10 goedkoopste stofzuigers zonder zak, krijg je ook enkele informatie over deze belangrijke aandachtspunten. Zo kun je altijd de beste keuze maken.

Zie ook:
- 5 Goedkope stofzuigers met een hoge beoordeling 2016
- Beste stofzuiger

De top 10 lijst   Direct naar de top 3
 1. 10

  Bestron ABL800WB Puro

  De ABL Puro van Bestron is een prima stofzuiger, waarmee je nooit meer stofzuigerzakken hoeft te gebruiken. Het stof wordt opgevangen in een stofreservoir, dat 1 liter inhoud heeft. Zo hoef je de stofzuiger niet erg vaak te legen, en kun je gewoon door blijven zuigen met dezelfde zuigkracht. Het verbruik (43,4 kWh) en het vermogen (1200 Watt) plaatsen de stofzuiger in energieklasse D. Daarmee is het verbruik per jaar vrij hoog – en dat maakt dat de stofzuiger relatief duur is in gebruik. Met een werkbereik van 6,5 meter en een geluidsniveau van 80dB scoort de Bestron dan wel weer goed. Al met al is dit een erg redelijke keuze – zeker met het oog op de prijs.

 2. 9

  OK. OVC 105

  Een zeer compacte stofzuiger zonder zak, die vooral geschikt is voor harde vloeren. Met de OK. OVC 105 wordt het huishouden doen een fluitje van een cent, want de stofzuigers zonder zak houden hun zuigkracht, ook als het stofreservoir voller begint te raken. Met energieklasse B en een vermogen van 1000 Watt kun je prima overweg, en wordt je appartement of woning goed schoonhouden. Doordat de jaarlijkse verbruikskosten niet al te hoog zijn, is de OVC 105 ook op de lange termijn een goedkope stofzuiger. Dat maakt de OK. OVC 105 een simpel, maar effectief model waar je jarenlang plezier van zult hebben.

 3. 8

  Tristar SZ-2174

  Met de Tristar SZ-2174 haal je een prima stofzuiger in huis, waarmee je nooit meer stofzuigerzakken hoeft te gebruiken. De cylconische technologie maakt dat de vloer makkelijk stofvrij gemaakt kan worden: stofzuigen wordt daarmee een fluitje van een cent. Maar let op. De lage verkoopprijs is in dit geval enigszins verraderlijk, omdat hij met een jaarlijks verbruik van bijna 40 kWh in energieklasse C valt. Dat betekent dus relatief hoge verbruikskosten. Desondanks is het een prima model, dat veel stof opneemt op harde vloeren (in deze categorie valt hij in klasse A). Met een snoer van 4 meter heb je een heel redelijk zuigbereik.

 4. 7

  Dirt Devil Popster Limejuice

  Deze stijlvolle stofzuiger valt vooral op vanwege zijn leuke kleuren en zijn goede vormgeving. Een vermogen van 1000 Watt en een hoge zuigkracht maken dat je met deze stofzuiger je appartement of huis heel goed schoon kunt houden. Een goede keuze dus voor wie het belangrijk vindt dat de stofzuiger er niet alleen goed uitziet, maar ook goed zijn werk doet. Het stof wordt opgevangen in een reservoir van 1,5 liter, en een goede luchtfilter zorgt ervoor dat de uitstoot goed gefilterd wordt. Dat maakt het apparaat erg gemakkelijk in gebruik. Al met al is de Dirt Devil Popster Limejuice een lichte en compacte stofzuiger. Let wel op: de stofzuiger verbruikt wat meer stroom, en is dus wat duurder in gebruik, dan sommige andere modellen in deze prijsklasse (energieklasse C).

 5. 6

  Samsung VCC45S0S3R / XEN

  Deze zakloze stofzuiger van Samsung is bijzonder in het lijstje. Het stofreservoir is namelijk voorzien van twee aparte compartimenten, waardoor het stofzuigen beter werkt en je langer kunt doen met de stofzuiger voordat je het reservoir hoeft te legen. Een vermogen van 1500 Watt maakt deze stofzuiger opvallend krachtig. Deze originele insteek maakt de Samsung een aantrekkelijke keuze – je maakt zo volledig gebruik van de voordelen van het zuigen zonder zak. Er kleeft echter ook een nadeel aan deze technologie: hij is namelijk niet erg energiezuinig. De Samsung VCC45S0S3R / XEN valt, dankzij het hoge vermogen, in de laagste energieklasse (klasse G). Dat betekent dat je jaarlijks vrij veel geld kwijt zult zijn aan stroomverbruik. Ben je op zoek naar een stofzuiger met power, en maakt het je weinig uit dat de kosten voor gebruik wat hoger zijn, dan is dit desalniettemin een prima keuze.

 6. 5

  Dirt Devil Func 2.1

  De Dirt Devil Func 2.1 is een stofzuiger zonder zak met veel vermogen. Hij valt vooral op dankzij zijn vrolijke en compacte vormgeving, maar onder de kap zit het ook helemaal goed. De High Efficiency motor, met een vermogen van 800W, zorgt voor veel zuigkracht. Dirt Devil heeft bovendien goed nagedacht over het filter, dat zeer goed werkt en de lucht die de stofzuiger uitstoot erg goed zuivert. Een ruime snoerlengte van 5 meter en een uitgebreid pakket aan borstels maakt de Dirt Devil Func 2.1 erg flexibel. Het stof wordt opgevangen in een stofreservoir van 1,5 liter, dat makkelijk te legen valt. Een goede keuze dus, zeker voor een stofzuiger in deze prijsklasse.

 7. 4

  AEG ASPC7110 Silent Performer Cyclonic

  Het bekende merk AEG brengt met de Silent Performer een interessante stofzuiger zonder zak op de markt, die nog net binnen het budget valt voor deze top tien. Met een krachtige en stille zuigwerking (de stofzuiger heeft een 800 Watt motor) maak je het huis snel schoon, zonder dat het al teveel geluid maakt. Met een vermogensregelaar regel je de zuigkracht bovendien precies naar wens. Het stof wordt opgevangen in een ruim reservoir van 1,4 liter, dat eenvoudig te legen is dankzij het unieke Easy Empty-systeem van AEG. Al met al is de Silent Performer Cyclonic een zeer complete stofzuiger, die met een gemiddeld verbruik van 32,2 kWh in een vrij zuinige energieklasse valt (klasse B). Een goede keuze voor wie een klein beetje meer te besteden heeft.

 8. 3

  Tristar SZ-2131

  Deze stofzuiger van Tristar combineert de cyclonische technologie met een High Efficiency Multi-borstel. Dat maakt de stofzuiger erg flexibel: je kunt hem inzetten in vrijwel alle situaties. Het vermogen van de Tristar SZ-2131 is, met 800 Watt, ongeveer wat je zou verwachten van deze prijsklasse. Het slimme design van de motor maakt echter dat de zuigkracht in de praktijk erg hoog is, omdat het vermogen erg effectief gebruikt wordt. Zo houd je zelfs tapijten altijd schoon. Een jaarlijks verbruik van 32,3 kWh plaatst de stofzuiger in energieklasse B. Dat maakt de SZ-2131 een redelijke keuze met het oog op duurzaamheid en milieu. Ook blijven hierdoor de jaarlijkse kosten vrij beperkt: een lager verbruik betekent immers een lagere stroomrekening. Het zeer ruime stofreservoir van 2 liter vangt al het stof op, en is erg gemakkelijk te legen. Dat zorgt ervoor dat je nooit meer een stofzuigerzak hoeft te gebruiken.

 9. 2

  Zanussi ZAN7870EL

  De Zanussi ZAN7870EL is een zeer compacte stofzuiger zonder zak. Dit kleine monstertje houdt het huis prima schoon. De stofzuiger wordt bovendien geleverd met een erg compleet pakket: alle borstels die je nodig hebt, worden bijgevoegd. Zanussi zorgt er daarmee voor een aantrekkelijke en betaalbare stofzuiger, waar je jarenlang mee kunt doen. Een vermogen van 800 Watt en een verbruik van 31,7 kWh plaatsen deze stofzuiger van Zanussi in energieklasse B. Rubberen wielen voorkomen de beschadiging van vloeren. Met een wasbaar hygiënefilter en een sponsfilter ben je bovendien verzekerd van goed gefilterde lucht. Een prima keuze voor een stofzuiger als je op budget bent, want het stofreservoir (1,2 liter) is gemakkelijk te legen.

 10. 1

  Bestron ABL900BRE Ecosenzo

  De beste stofzuiger zonder zak in deze prijsklasse is de Bestron ABL900BRE Ecosenzo. Ben je op zoek naar een goedkope, krachtige én zuinige stofzuiger zonder zak, dan is dit een prima keuze. De Bestron ABL900BRE verliest geen zuigkracht, en is gemaakt op zuinig verbruik. Dat is goed voor het milieu – en voor je portemonnee. De strak vormgegeven stofzuiger heeft een prima ratio tussen jaarlijks verbruik (26,7 kWh) en vermogen (1200 Watt), die hem in energieklasse A plaatst. Een ruim bereik van 6,5 meter en een geluidsniveau van 80dB zijn zeer luxe, zeker voor deze prijsklasse. Daarmee heb je een groot bereik, en kun je bovendien met relatief weinig lawaai stofzuigen. De stofuitstootklasse A maakt de Ecosenzo bovendien erg aantrekkelijk. Een prima keuze dus voor wie op zoek is naar een goedkoper stofzuiger zonder zak.

Goedkoopste stofzuigers zonder zak 2016
Wat vind je van deze lijst?
3 sterren
0 Reacties