Voor het laatst bijgewerkt: 4 jaren geleden Emiel

Goedkope koelkast 2017

Wanneer je een goedkope koelkast wilt kopen dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Wij hebben namelijk handmatig de goedkoopste koelkasten voor jou uitgezocht. Hierbij zijn wij alle webwinkels in Nederland afgegaan en hebben wij een selectie gemaakt van goedkope koelkasten die daarnaast ook nog is goed staan aangeschreven.

De goedkope koelkasten hebben allemaal een energieklasse van A+ of A++, lekker zuinig dus! Daarnaast zijn ze allemaal niet te groot zodat ze gemakkelijk overal kunnen worden neergezet. Wij hebben de belangrijkste specificaties erbij vermeld zodat je snel een overwogen keuze kunt maken voor een goedkope koelkast!

Uiteraard staan wij open voor feedback omtrent deze lijst met de goedkoopste koelkasten. Daarom nodigen we je graag uit om onderaan deze lijst een reactie achter te laten met jouw ervaringen en tips voor andere mensen die net zoals jij een nieuwe koelkast willen kopen.

Zie ook:
- Goedkope Amerikaanse koelkast
- Goedkope koelkast tafelmodel
- Goedkope koelvriescombinatie koelkast

De top 10 lijst   Direct naar de top 3
 1. 10

  Inventum KK501

  Specificaties:
  - Energieklasse A++
  - 84,5 centimeter hoog
  - 112 liter koelruimte

  Koop voor €169,00
 2. 9

  Exquisit KS17-4RVA++

  Specificaties:
  - Energieklasse A++
  - 84,5 centimer hoog
  - 130 liter koelruimte

  Koop voor €169,00
 3. 8

  Zanussi ZRG11600WA

  Specificaties:
  - Energieklasse A+
  - 84,7 centimeter hoog
  - 102 liter koelruimte

  Koop voor €164,00
 4. 7

  Beko BK7725

  Specificaties:
  - Energieklasse A+
  - 48,7 centimer hoog
  - 46 liter koelruimte

  Let op: Deze koelkast is 48,7 centimeter hoog en 48 centimer breed. Ideaal om mee te nemen naar de camping of op de boot.

  Koop voor €159,00
 5. 6

  Inventum CKV500

  Specificaties:
  - Energieklasse A+
  - 85 centimer hoog
  - 86 liter koelruimte

  Koop voor €149,00
 6. 5

  Haier HTTF-506S

  Specificaties:
  - Energieklasse A+
  - 85 centimer hoog
  - 98 liter koelruimte

  Koop voor €149,00
 7. 4

  Inventum CKK500

  Specificaties:
  - Energieklasse A+
  - 85 centimeter hoog
  - 102 liter koelruimte

  Koop voor €139,00
 8. 3

  Exquisit KS 116 A+

  Specificaties:
  - Energieklasse A+
  - 85 centimer hoog
  - 92 liter koelruimte

  Koop voor €129,99
 9. 2

  Exquisit KB45-4A++

  Specificaties:
  - Energieklasse A++
  - 52 centimer hoog
  - 42 liter koelruimte

  Let op: Deze koelkast wijkt af qua grootte. Hij is slechts 52 centimer hoog en 44 centimeter breed. Deze koelkast is echter uitermate geschikt om mee te nemen naar de camping.

  Koop voor €124,00
 10. 1

  Mobicool F16 AC

  Specificaties:
  - Energieklasse A++
  - 51 centimer hoog
  - 15 liter koelruimte

  Let op: Deze koelkast wijkt af qua grootte. Hij is slechts 51 centimer hoog en 27 centimeter breed. Wanneer je een koelkast zoekt voor op bijvoorbeeld kantoor kies dan een ander uit deze lijst.

  Koop voor €94,99
Goedkope koelkast 2017
Wat vind je van deze lijst?
5 sterren

Handige informatie bij het kopen van een koelkast

Een koelkast is behoorlijke uitgave en daarom is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over de mogelijkheden van koelkasten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een tafelmodel, een Amerikaanse koelkast of een koelvriescombinatie. Elk type koelkast heeft zijn voor en nadelen en daarnaast kennen bepaalde koelkasten ook extra opties zoals een ijsblokjesmachine. Ook kan het zijn dat je een goedkope koelkast zoekt maar niet goed weet welke je moet kiezen. Met behulp van dit artikel proberen wij je meer inzicht te geven in alle mogelijkheden.

Uitlegvideo

Met een hoop nuttige tips:

Type koelkasten

Verschillende koelkasten die elk handig zijn in een bepaalde situatie. Maar zonder te weten wat er allemaal op de markt is kan je geen gedegen keuze maken. Daarom vermelden we hieronder alle types in de hoop dat je zo beter geïnformeerd bent.

Barkoelkast

Deze groep koelkasten kenmerkt zich doordat ze erg compact/klein zijn. Ze zijn daarom ideaal om te gebruiken op bijvoorbeeld, ja je raad het al, op de bar. Maar ook op bijvoorbeeld een tafel of ergens waar je gewoonweg weinig ruimte beschikbaar hebt. Er kan relatief weinig in, vaak tussen de 30 en 50 liter, en heeft meestal geen vriesvak.

Het zijn vaak goedkope koelkasten omdat ze compact zijn en niet veel extra functies kennen. Je moet rekening houden dat er in een dergelijke koelkast hooguit een paar flessen drank in kunnen en wat etenswaren zoals fruit.

Voordelen:
- Ze zijn compact en klein waardoor ze goed kunnen worden neergezet in kleine ruimtes of op bijvoorbeeld je tafel of op de camping.
- Goedkoop

Nadelen:
- Geen extra functies
- Weinig inhoud, vaak maar tussen de 30 en 50 liter
- Vaak geen vriesvak

Tafelmodel koelkast

Een koelkast die relatief goedkoop is: een tafelmodel. Je ziet ze vaak staan op kantoren of bijvoorbeeld op een studentenkamer. Uiteraard kan je ze ook prima in een normale keuken neerzetten. Het is een praktische en compacte oplossing voor ruimtes met weinig ruimte. Ze dienen ook vaak als extra koelkast in bijvoorbeeld de schuur (voor het pils!). Een tafelmodel koelkast heeft ook vaak een kleine vriezer bovenin. Ideaal dus om producten langer te bewaren.

Je ziet ook vaak dat er een kookplaat op wordt gezet. Wanneer je dit wilt doen let dan goed op dat het model wel breed, diep en hoog genoeg is. Anders past je kookplaat niet of je krijgt last van je rug door het bukken tijdens het koken.

Wanneer je interesse hebt in een tafelmodel dan doe je er slim aan om even onze goedkope koelkast tafelmodel pagina te bekijken! Zo bespaar je veel geld.

Voordelen:
- Compact, geschikt voor in een studentenkamer/kantoor/keuken of in de bijkeuken
- Goedkoop
- Heeft vaak een vriesvak
- Ruimte voor een kookplaat (let wel even op de afmetingen)

Nadelen:
- Geen extra functies
- Meer inhoud dan een barmodel maar alsnog relatief weinig ruimte (vaak tussen de 80 en 130 liter)

Koelvriescombinatie

De Koelvriescombinatie koelkast zie je verreweg in de meeste huishoudens. Het heeft zowel een grote koelruimte als een grote vriesruimte. Deze beide ruimtes zitten onder elkaar waardoor de koelkast relatief hoog is. Het vriesvak heeft vaak enkele vrieslades en ook een eigen deur. De wat modernere koelvriescombinatie heeft vaak de mogelijkheid om van beide gedeeltes de temperatuur separaat te regelen. Dus wil je het wat minder koel in het koelgedeelte? Dan kan dit worden geregeld met de ingebouwde thermostaat.

Omdat deze koelkast de hoogte in gaat is hij uitermate geschikt voor de keuken, hij is groot genoeg om een heel huishouden te voorzien van gekoelde producten. Ook kan hij prima nog in een kantoor worden gezet wanneer je met wat meer mensen in één ruimte zit.

Bekijk alle goedkope koelvriescombinatie koelkasten

Voordelen:
- Koelkast en vriezer in één
- Gaat de hoogte in, niet zo breed
- Goedkope optie voor een heel huishouden
- Vaak zelf temperatuur separaat regelen via dubbele thermostaat

Nadelen:
- Duurder dan het tafelmodel

Hoge koeler

Wanneer je geen behoefte hebt aan een vriezer maar wel heel veel ruimte zoekt om producten te koelen dan is deze koelkast de ideale oplossing. Vaak dezelfde hoogte als een koelvriescombinatie maar dan zonder de vriezer. Hierdoor komt er een hele hoop extra ruimte beschikbaar voor groente, zuivel, drank, vleeswaren etc..

Toch zie je dergelijke koelkasten niet zo snel terug in huishoudens, het ontbreken van een vriezer is namelijk vaak een behoorlijke obstakel. Dit kan overigens wel worden opgelost door een aparte vriezer, die vaak zelfs in het zelfde model beschikbaar is, er naast te zetten.

Voordelen:
- Één grote koelruimte
- Gaat de hoogte in, niet zo breed
- Wanneer je geen behoefte hebt aan vriezer en koelkast in één
- Ideaal voor zuivel, drank en vleeswaren

Nadelen:
- Geen ingebouwde vriezer

Amerikaanse koelkast

Je herkent ze meteen: de dubbeldeurs koelkasten. Ook wel bekend onder de naam side-by-side. Amerikaanse koelkasten zijn ideaal voor de wekelijkse boodschappen. Ze hebben een enorme koelruimte en daarnaast zit er ook nog eens een grote vriezer in (of een kleine vriezer met daarboven nog meer koelruimte).

Amerikaanse koelkasten worden ook vaak uitgerust met een water- en ijsdispenser. Je krijgt dan lekker gekoeld en gefilterd water en als je ijsblokjes nodig hebt dan komen die er met één druk op de knop uitrollen. Verder hebben de meeste koelkasten (de goedkope koelkasten niet altijd) een ingebouwde minibar. Er zit dan een klepje in de deur gebouwd waarachter de ruimte voor drinken is. Zo kan je zonder de deur open te doen toch even snel wat drinken pakken. Scheelt weer energie!

Stijlvol: Amerikaanse koelkasten zien er erg modern en stijlvol uit. Ze staan vaak goed in de keuken en nodigt uit om de deuren te openen.

We hebben een speciale lijst met goedkope Amerikaanse koelkasten.

Voordelen:
- Dubbele deuren
- Stijlvol
- Vaak ingebouwde minibar
- Vaak ingebouwde water- en ijsdispenser
- Veel ruimte
- Inclusief vriesruimte

Nadelen:
- Duur
- Groot, ze zijn vaak erg breed door de dubbele deuren

Eigenschappen en opties

Bij de aanschaf van een koelkast moet je van te voren eerst bedenken hoeveel je wilt uitgeven. Zoek je bijvoorbeeld goedkope koelkast of heb je wat meer te besteden? Want in elk type koelkast die hierboven zijn beschreven zijn er altijd goedkope en dure varianten beschikbaar.

Wanneer je weet hoeveel je beschikbaar hebt is het zaak om te bepalen waar de koelkast aan moet voldoen. De volgende lijst kan je hierbij helpen:

- Welke energieklasse dient de koelkast te hebben? Dit loopt van A+++ tot G. Waarbij A+++ heel energiezuinig is en G totaal niet. Dit scheelt je dus in de portemonnee. Voor meer informatie kan je even kijken bij Wikipedia: Uitleg over de Energielabel op Wikipedia.

Zie ook de volgende afbeelding:

Energielabel koelkast

- Het formaat van de koelkast, in andere woorden: hoeveel ruimte heb je beschikbaar voor een nieuwe koelkast? Kijk hierbij goed naar de breedte, hoogte en diepte alvorens je zoekproces te starten.
- Heb je enkel een koelruimte nodig of wil je ook producten kunnen invriezen?
- Uitgedrukt in liters: de koelruimte en vriesruimte. Bepaal van te voren hoeveel liter je kwijt wilt in een koelkast. De goedkope koelkasten hebben vaak geen vriesruimte.
- Indeling: is er ruimte voor eieren, groente (middels een aparte groentela zodat de groente langer vers blijft), planken (en zijn ze gemakkelijk schoon te maken?).
- Hoeveel energie verbruikt de koelkast? Dit is uitgedrukt in kWh.
- Wat kost de koelkast aan energie? De aanschaf zelf is al een behoorlijke slag op de portemonnee, maar verkijk je ook niet op de hoeveelheid energie die een koelkast verbruikt.
- Hoeveel decibellen stoot het apparaat uit? Of te wel: hoeveel geluid produceert het?

Zie ook de volgende afbeelding waaraan je moet denken:

Decibel index

- Ben je op zoek naar een specifiek model?
- Heb je een voorkeur voor een merk? Inventum, Beko, Exquisit en Zanussi zijn voorbeelden van vaak goedkope koelkastmerken.