Voor het laatst bijgewerkt: 4 jaren geleden Joppe

Snelste auto’s ter wereld met foto's & video's 2016

Er bestaan veel snelle auto’s, wat is de top tien van dit moment? In dit artikel vind jij de top 10 van de snelste auto’s ter wereld anno 2016! Lees ze maar snel door, want wie weet rijd jij binnenkort wel in één van deze snelle auto’s rond. Dromen, fantaseren of er zelf in rijden, de top tien van de snelste auto’s ter wereld is hoe dan ook interessant om door te nemen.

De top 10 lijst   Direct naar de top 3
 1. 10

  Gumpert Apollo

  Op nummer tien van de snelste auto’s ter wereld staat de Gumpert Apollo. De man genaamd Roland Gumpert was hoofd sales en marketing voor Audi-Volkswagen in China. Toen hij terugkwam naar Duitsland had hij een nieuw idee voor een mooie sportauto. Het is een auto die gewoon op de weg kan rijden, maar die ook geschikt is om mee op het circuit te racen. Roland heeft samen met Roland Mayer onder de naam Gumpert Sportwagenmanufaktur GmbH aan de Gumpter Apollo gewerkt. Vanaf 2005 is de auto in productie gegaan en er is ook een hybride variant. Deze mooie Apollo kan met 650 pk een snelheid behalen van maar liefst 360 km/u.

 2. 9

  Noble M600

  Op nummer negen staat de Noble M600. De topsnelheid van deze auto is 362 km/u. Maar daar betaal je dan ook voor, want deze auto kost ongeveer 377.000 euro. De reden dat de auto zo duur is, is ook omdat veel snelle auto’s met de hand worden gemaakt. Zo ook deze M600, van het Britse autobedrijf Noble Automotive. De motor is een Volvo B8444S V8. Deze motor is ook gebruikt bij de Volvo XC90 en de S80.

 3. 8

  Zenvo ST1

  Op nummer acht staat de Zenvo ST1. Deze auto komt uit Denemarken en dit is het eerste model van de fabriek. Een klein team maakt deze auto in Denemarken helemaal met de hand. Sinds 2009 is de productie begonnen en er zijn er maar een aantal gemaakt. De prijs is 660.000 euro en door de turbo en supercharger zou de 6.8L V8-motor een snelheid moeten halen van 386 km/u.

 4. 7

  McLaren F1

  Op nummer zeven staat de McLaren F1. Er zijn van dit model tussen 1992 en 1999 in totaal 106 auto’s gemaakt in Engeland. Het is een zeer licht model en is gebouwd met onder andere titanium, goud en kevlar. De snelheid van de McLaren F1 vraagt vaak om de nodige discussie. Een aantal insiders zegt namelijk dat de auto met een zevende versnelling nog veel sneller zou kunnen dan de 391 km/u die behaald is door coureur Andy Wallace in 1998.

 5. 6

  Koenigsegg CCX

  Op nummer zes van de snelste auto’s ter wereld staat de Koenigsegg CCX. Dit is een jong automerk dat in 1994 is opgericht. De bedoeling was eerst om met de CCX (Competition Coupe X) een sportwagen te bouwen, deze zou dan aan alle veiligheids- en milieu-eisen ter wereld moeten voldoen. Mede hierdoor kon de auto toegang krijgen tot de lucratieve Amerikaanse markt. Er is een grote trots bij dit model en dat is de aluminium motor. Deze motor is namelijk in de eigen Ängelholm fabriek samengesteld. De auto kan een topsnelheid halen van 396 km/u. Of je dit ooit gaat testen is de vraag, want er hangt een prijskaartje aan van 3.400.000 euro en daarom is het meteen ook één van de duurste auto’s ter wereld.

 6. 5

  Saleen S7 Twin

  Op nummer vijf staat de Saleen S7 Twin. Saleen ken je misschien wel, het is een Amerikaans autobedrijf. Binnen dit bedrijf staat de handgemaakte productie van sportwagens centraal. De raceversie van dit model kan tot 1000 pk worden opgevoerd en de standaard S7 Twin kan een maximale snelheid halen van 399 km/u. De S7 Twin is gemaakt tussen 2005 en 2009.

 7. 4

  SSC Ultimate Aero TT

  Op nummer vier staat de SSC Ultimate Aero TT. SSC (Shelby Super Cars) staat bekend als een Amerikaans autobedrijf en daar worden sportwagens gemaakt. Vanaf 2000 werkte Jerod Shelby aan een nieuw ontwerp en aan de productie van de SCC Ultimate Aero TT. Deze auto moest toen de strijd aangaan tegen de auto die toen de snelste was van de wereld, dat was de Bugatti Veyron. Op 13 september 2007 is het gelukt met de eerste versie van de Aero. Deze behaalde namelijk een topsnelheid van 413 km/u. De Ultimate Aero TT versie haalt een snelheid van 418 km/u. Nog steeds wordt deze sportwagen gemaakt en daarbij geldt een basisprijs van ongeveer 488.000 euro.

 8. 3

  Koenigsegg Agera R

  Op nummer drie van de snelste auto’s ter wereld staat de Koeningsegg Agera R. Deze nieuwe en snelle Agera is gemaakt van diverse superlichte materialen zoals koolstofvezel, aluminium en kerval. In het jaar 2011 is de Agera R gepresenteerd. Later in 2011 heeft de Agera R op het eigen testcircuit in Ängelholm een snelheidsrecord verbroken, in totaal wel zes records, zoals het optrekken van 0 naar 300 km/u in 14,53 seconden. De theoretische snelheid van de Agera R is 439 km/u. Dan is er nog een versie van na 2013 en deze behaalt een snelheid van zelfs 443 km/u. Op dit moment is een maximale snelheid van ongeveer 420 km/u meer realistisch.

 9. 2

  Hennessey Venom GT

  Op nummer twee staat de Hennessey Venom GT. Deze is gemaakt door een Amerikaans bedrijf, dat staat voor het modificeren van sportwagens. Zij doet dat voor een groot aantal merken waaronder ook Porsche, Ferrari en Lotus. 21 januari 2013 was de dag dat de Venom GT het wereldrecord voor de snelste productiewagen heeft verbroken. Hierbij is een acceleratie van 0 tot 300 km/u in 13,63 seconden gemeten. Nog een jaar later heeft een Venom GT op het landingsterrein van het Kennedy Space Center een snelheid weten te behalen van maar liefst 435 km/u.

 10. 1

  Bugatti Chiron

  Op nummer één staat de Bugatti Chiron. Bugatti staat bekend als een traditionele, Franse autofabrikant en zij ontwerpt luxe auto’s. Sinds maart 2016 is de nieuwe Chiron gepresenteerd. Deze beschikt over een acht liter motor met vier turbo’s en dat zorgt voor een vermogen van maar liefst 1479 pk. Deze unieke Chiron komt op de markt in een gelimiteerde oplage van slechts 500 exemplaren en de kosten zijn 2.400.000 euro. Het zal in theorie de snelste productiewagen aller tijden worden. Deze kan namelijk een topsnelheid behalen van 463 km/u. Er is een veiligheidsmaatregel aangebracht door Bugatti, met een elektronisch limiet van 420 km/u.

Snelste auto’s ter wereld met foto's & video's 2016
Wat vind je van deze lijst?
5 sterren