Voor het laatst bijgewerkt: 4 jaren geleden Joppe

Top 10 Beste Elektrische Tandenborstel 2017

Een elektrische tandenborstel is een must voor iedereen die van schone tanden houdt. Nu zijn er nogal wat verschillende elektrische tandenborstels op de markt, die ogenschijnlijk allemaal hetzelfde kunnen. Toch zijn er verschillen. Dit artikel zet de tien populairste elektrische tandenborstels van 2017 voor je op een rij en laat je heel overzichtelijk zien wat de grootste verschillen zijn.

Welke elektrische tandenborstel voor jou de beste is, is afhankelijk van je wensen. Wil je een eenvoudige dagelijkse poetsbeurt of ben je juist gecharmeerd van een tandenborstel met meerdere poetsfuncties? En wil je een timer of een sensor die aangeeft als je te hard poetst? Of wil je juist jouw poetsroutine in kaart brengen met een bijbehorende app? Voor elke wens is een perfecte elektrische tandenborstel te vinden.

De top 10 lijst   Direct naar de top 3
 1. 10

  Oral-B SmartSeries 4000 Cross Action

  Oral-B heeft in de SmartSeries 4000 Cross Action vijf poetsstanden en functies samengebracht. Naast een uitgebreide dagelijkse reiniging kun je kiezen voor een massagestand voor tandvleesverzorging en een stand voor milde reiniging bij gevoelige tanden. De poetsdrukindicator zorgt dat je niet te hard poetst. Met deze elektrische tandenborstel reinig je in een zestien graden hoek ook diep tussen je tanden. Zes verschillende opzetborstels passen op de SmartSeries 4000 Cross Action.

  De SmartSeries 4000 Cross Action is volgens gebruikers een krachtige elektrische tandenborstel. Hij poetst schoon en door een bijbehorende app kun je je poetsroutine bijhouden. Hij geeft duidelijk aan als je te hard poetst. De batterij laat wat te wensen over, volgens gebruikers moet je na twee keer poetsen weer 24 uur opladen. Het hygiënische opbergbakje voor vier opzetborstels wordt erg gewaardeerd, vooral door gezinnen.

  Voordelen:
  - Hygiënisch opbergbakje voor vier opzetborstels
  - Verschillende poetsstanden
  - Ronde borstelkop
  - Poetsdrukindicator

  Nadelen:
  - Korte accuduur
  - Maakt herrie

 2. 9

  Philips Sonicare 2-serie HX6231/01

  De Sonicare 2-serie HX6231/01 verwijdert tot zes keer meer tandplak dan een handtandenborstel, aldus Philips. Hij is voorzien van een sonische technologie, die ervoor zorgt dat vloeistof langs je tandvlees en diep tussen je tanden stuwt. Dit maakt dat je tanden zacht gereinigd worden. Met de Sonicare 2-serie HX6231/01 kun je volgens de fabrikant zorgeloos poetsen, ook als je implantaten, facings of een beugel hebt.

  Volgens gebruikers gaan de rechthoekige borstelkoppen langer mee dan de ronde bij andere elektrische tandenborstels. De Sonicare 2-serie HX6231/01 is een prima elektrische tandenborstel voor een goede prijs. Hij maakt je tanden duidelijk gladder en werkt erg stil. De timer maakt hem effectief: na dertig seconden krijg je een seintje dat aangeeft dat een ander tandvlak aan de beurt is om gepoetst te worden.

  Voordelen:
  - Langwerpige borstelkop, voor zelfde poetservaring als een handtandenborstel
  - Goede prijs
  - Accu gaat lang mee

  Nadelen:
  - Geen extra poetsstanden
  - Opzetborstels prijzig
  - Je hebt niet altijd goed grip

 3. 8

  Oral-B Genius 9000 White

  De Genius 9000 White van Oral-B geeft je vanaf de eerste dag wittere tanden, aldus de fabrikant. Hij is voorzien van zes poetsstanden, waarmee je niet alleen je tanden, maar ook je tandvlees goed reinigt en masseert. De poetsdrukcontrole is bij dit model driedubbel en de positiedetentietechnologie zorgt ervoor dat je geen tand of kies overslaat tijdens het tandenpoetsen. De Genius 9000 White is voorzien van bluetooth, wat poetsroutine verbeteren gemakkelijk maakt.

  Door de bijbehorende app poets je ongemerkt veel beter dan voorheen, aldus gebruikers. Je hebt wel extra tijd nodig, als je poetst via de app. De Genius 9000 White is een fijne elektrische tandenborstel, met diverse standen voor het poetsen van je tanden, je tandvlees en geeft bijvoorbeeld een tandvleesmassage. Omdat je vier verschillende opzetborstels meegeleverd krijgt, kun je uitproberen welke borstel je het fijnst vindt.

  Voordelen:
  - Zes poetsstanden
  - Poetsdruksensor
  - Ronde borstelkop
  - Vier verschillende opzetborstels meegeleverd
  - Bijbehorende app waarmee je je poetsroutine kunt verbeteren

  Nadelen:
  - Voor de app moet je internet hebben
  - Prijzig

 4. 7

  Oral-B PRO 600 CrossAction

  Volgens fabrikant Oral-B is de PRO 600 CrossAction voorzien van een professionele borstelkop die met dynamische bewegingen elke tand omvat. De reiniging met deze borstelkop is 3D, dat wil zeggen dat hij pulseert, roteert en trilt om je tanden van tandplak te ontdoen. Deze elektrische tandenborstel heeft een handige timer, die zoemt als je een volgend tandvlak kunt gaan poetsen. Zes verschillende opzetborstels zijn compatible met dit model.

  Volgens gebruikers maakt deze elektrische tandenborstel iets meer geluid dan andere modellen. De PRO 600 CrossAction is wel eenvoudig in gebruik en doet wat hij moet doen: je voorzien van schone tanden. Hij verwijdert tandplak en geeft je een schoon en fris gevoel. Tandenpoetsen is met deze elektrische tandenborstel een feestje.

  Voordelen:
  - Ronde borstelkop
  - Accu gaat lang mee
  - Timer

  Nadelen:
  - Geen extra poetsstanden
  - Opladen duurt lang
  - Maakt veel geluid

 5. 6

  Oral-B Genius 8900

  Met de Genius 8900 van Oral-B kun je met zes verschillende poetsstanden poetsen. Naast de standaard stand is deze elektrische tandenborstel voorzien van een massagestand, snelle poetsstand, poetsstand voor wittere tanden, intensieve poetsstand en gevoelige poetsstand. De borstel is gemaakt volgens de CrossAction technologie. De Genius 8900 is een set van twee elektrische tandenborstels.

  De Genius 8900 is een lichte elektrische tandenborstel. Omdat het een set van twee is, kun je samen doen van een oplader. Het is een krachtige tandenborstel waarmee je je tanden heel schoon poetst. Het interval maakt dat je een teken krijgt als je kunt wisselen van poetsvlak. Volgens gebruikers voegt de bijbehorende app niet veel toe.

  Voordelen:
  - Zes poetsstanden
  - Twee elektrische tandenborstels
  - Ronde borstelkop
  - Bijbehorende app waarmee je je poetsroutine kunt bijhouden

  Nadelen:
  - Voor de app moet je internet hebben
  - Prijzig

 6. 5

  Oral-B PRO 750 CrossAction

  De PRO 750 CrossAction Black van Oral-B is voorzien van een handige timer. Deze zoemt na dertig seconden en geeft hiermee aan dat het tijd is voor het poetsen van een ander vlak in je mond. Als je twee minuten hebt gepoetst, krijg je wederom een waarschuwing. Deze elektrische tandenborstel is compatible met zes verschillende opzetborstels. De standen dagelijkse reiniging en uitgebreide reiniging geven je de keuze hoe je je tanden wilt poetsen. De PRO 750 CrossAction Black is voorzien van de borstelkop CrossAction, voor extra verwijdering van tandplak.

  Gebruikers vinden de PRO 750 CrossAction Black van Oral-B een prettig in de hand liggende elektrische tandenborstel. Ze hebben het gevoel dat hun tanden echt schoner worden en zijn blij met de handige bijgeleverde reisetui. Als de elektrische tandenborstel bijna leeg is, krijg je een melding. Dit wordt als zeer nuttig ervaren.

  Voordelen:
  - Ronde borstelkop voor eenvoudige reiniging
  - Meegeleverde reisetui
  - Hoog toerental

  Nadelen:
  - Geen poetsstand voor geïrriteerd tandvlees of wittere tanden
  - Lange oplaadtijd

 7. 4

  Oral-B PRO 2000 CrossAction

  Een elektrische tandenborstel voor een superieure reiniging, volgens Oral-B. De PRO 2000 CrossAction is voor zijn ontwerp geïnspireerd op een professioneel reinigingsinstrument. Elke tand wordt 3D gereinigd, door de borstelharen die geplaatst zijn in een hoek van zestien graden. Deze tandenborstel roteert, oscilleert en pulseert, waarmee hij volgens de fabrikant 100% meer tandplak losmaakt en verwijdert dan een handtandenborstel. Druk je te hard, dan licht de poetsdruksensor op. De PRO 2000 CrossAction heeft een functie voor dagelijks reinigen en een functie voor tandvleesverzorging.

  De PRO 2000 CrossAction is een elektrische tandenborstel die gemakkelijk is in gebruik. De poetsdruksensor, die een lampje laat branden als je te hard poetst, is heel handig, evenals de timer. De tandenborstel geeft een goed poetsresultaat en doet eenvoudigweg wat hij belooft.

  Voordelen:
  - Ronde borstelkop
  - Poetsdruksensor
  - Twee poetsstanden
  - Timer

  Nadelen:
  - Maakt veel geluid
  - Heeft een lange laadtijd

 8. 3

  Oral-B Professional Care 600 White & Clean

  Met de elektrische tandenborstel ProfessionalCare 600 White & Clean van Oral-B polijst je je tanden. Volgens Oral-B heb je direct vanaf de eerste dag wittere tanden met deze tandenborstel. Hij heeft een reinigingsstand voor dagelijks gebruik en een poetsstand met 3D-bewegingen waarmee je een volledige reiniging geeft. De geïntegreerde timer laat je weten wanneer je een volgend gedeelte van je tandvlakken kan gaan poetsen.

  Een elektrische tandenborstel van goede kwaliteit, volgens gebruikers. Men waardeert de extra tril die aangeeft dat je een ander tandvlak kunt gaan poetsen. Gebruikers hebben een schoner gevoel en vinden de ProfessionalCare 600 White & Clean van Oral-B een aanrader.

  Voordelen:
  - Timer zodat je overal even lang poetst
  - Schoner gevoel
  - Compatible met meerdere opzetborstels

  Nadelen:
  - Geen poetsdruksensor

 9. 2

  Philips Sonicare HealthyWhite

  De Sonicare HealthyWhite van Philips is een elektrische tandenborstel met twee poetsstanden en twee opzetborstels. Volgens Philips verwijdert deze tandenborstel zeven keer meer tandplak dan een gewone handtandenborstel. Een dynamische vloeistofwerking maakt dat vloeistof tussen je tanden stuwt en hiermee ook langs je tandvlees en tussen je tanden reinigt. Met de Sonicare HealthyWhite krijg je op een natuurlijke manier wittere tanden, door een sonische technologie.

  Gebruikers ervaren dat hun tanden met de Sonicare HealthyWhite echt schoner en witter worden. Het is een eenvoudige elektrische tandenborstel, zonder poespas en daar is men blij mee. De tandenborstel ligt goed in de hand, doet wat hij zegt dat hij doet en maakt weinig herrie. Het is een betrouwbare elektrische tandenborstel met een goed poetsresultaat.

  Voordelen:
  - Twee poetsstanden
  - Langwerpige borstelkop
  - Poetsstand aflezen op de display

  Nadelen:
  - Korte accuduur

 10. 1

  Oral-B PRO 2500 Cross Action

  Oral-B heeft de PRO 2500 Cross Action voorzien van de speciale Cross Action borstelkop (geïnspireerd op professionele reinigingsinstrumenten), waarmee je effectief plak verwijdert. De haartjes zijn zo geplaatst dat ze diep tussen je tanden reinigen. Omdat de keuze voor een opzetborstel persoonlijk is, biedt Oral-B verschillende opzetborstels aan, die passen op de PRO 2500 Cross Action.

  Een fijne tandenborstel met goed poetsresultaat, gebruikers zijn zeer tevreden over de PRO 2500 Cross Action van Oral-B. De batterij blijft zeven dagen vol. Deze elektrische tandenborstel is voorzien van verschillende poetsstanden en als je te hard poetst, gaat er een lichtje branden. Zijn vorm maakt dat je hem gemakkelijk door je mond kunt bewegen en na het tandenpoetsen heb je een fris gevoel in je mond.

  Voordelen:
  - Ronde borstelkop voor groot bereik
  - Twee poetsstanden
  - Poetsdruksensor

  Nadelen:
  - Geen stand voor wittere tanden
  - Maakt veel geluid
  - Aan- en uitknop hapert af en toe

Top 10 Beste Elektrische Tandenborstel 2017
Wat vind je van deze lijst?
5 sterren