Voor het laatst bijgewerkt: 3 jaren geleden Joppe

Top 10 Beste Foodprocessor 2017

Om je werk uit handen te nemen in de keuken, zijn er diverse machines op de markt gebracht. Zo kun je een foodprocessor aanschaffen, dat vooral een multifunctioneel apparaat is. Het is verstandig om goed naar je wensen te kijken, voor je een foodprocessor aanschaft. Wil je bijvoorbeeld een machine die goed is in brooddeeg kneden, kijk dan of de machine die je aan wilt schaffen dat wel aankan. Sommige apparaten hebben naast hun standaard snijd-, hak-, rasp- en mengfunctie bijvoorbeeld een citruspers of een blender. In deze top tien geven wij meer duidelijkheid over de verschillen. Kiezen van dé perfecte foodprocessor is nu niet moeilijk meer!

De top 10 lijst   Direct naar de top 3
 1. 10

  Philips Viva HR7769/00

  Bij de Viva HR7769/00 keukenmachine van Philips krijg je een onbreekbare kom met een inhoud van 2,1 liter, een blender, een citruspers en een maalmolen. Meer dan dertig functies heeft dit apparaat, volgens de fabrikant. De motor levert krachtige inspanning en de speciale PowerChop technologie maakt dat je goed hakresultaat hebt. Deze keukenmachine heeft twee snelheidsstanden en een pulseknop. De accessoires berg je op in de kom. Een veelzijdig apparaat dat goed vormgegeven is, zo wordt de Viva HR7769/00 omschreven door gebruikers. Men is blij met dit apparaat en roemt de vele opties. Hij is krachtig, makkelijk in gebruik en ook nog eens goed schoon te maken. De citruspers is een mooie extra functie, die dan ook gewaardeerd wordt. Hij kneedt zelfs je pizzadeeg. De Viva HR7769/00 van Philips een apparaat dat al snel na aanschaf je nieuwe liefde wordt, aldus een fan.

  Voordelen:
  - Citruspers
  - Hakmolen voor harde ingrediënten
  - Raspschijven voor raspen
  - Duurzaam door metalen behuizing

  Nadelen:
  - Niet geschikt voor zwaar kneedwerk
  - Beperkte inhoud
  - Veel losse onderdelen
  - Hoekjes en kantjes moeilijk schoon te maken

 2. 9

  Philips Avance HR7778/00

  Fabrikant Philips noemt zijn Avance HR7778/00 een handige keukenhulp. Hij heeft een metalen kneedhaak omschreven als innovatief en een krachtige motor. Deeg voor brood maken kan heel eenvoudig met dit apparaat, evenals taarten en drankjes. Het brooddeeg maak je met een metalen kneedhaak. Metalen ballonkloppers maken dat je luchtig eiwit kunt maken of perfecte slagroom. De Avance HR7778/00 van Philips is een complete keukenmachine. Zijn krachtige motor maakt dat hij snel resultaat levert. Door zijn zuignappen staat dit apparaat stevig op het aanrecht. De meerdere opzetstukken zijn handig. Schoonmaken is een fluitje van een cent en de machine heeft nog uitstraling ook. Volgens gebruikers een alleskunner.

  Voordelen:
  - Geschikt voor het zware kneedwerk
  - Duurzaam door de metalen behuizing
  - Extra krachtstoot door pulsestand
  - Blender opzetstuk en raspschijven meegeleverd

  Nadelen:
  - Blendermes is te hoog: hij komt niet overal bij
  - Maakt veel geluid
  - Veel onderdelen die allemaal een plekje in de keuken nodig hebben

 3. 8

  Kenwood Multipro Home FDP623WH

  De Multipro Home is volgens fabrikant Kenwood een waardevolle hulp voor dagelijks gebruik. Je kunt met dit apparaat door zijn vele hulpstukken alle kanten op. Het roestvaststalen mes gebruik je bijvoorbeeld om uien te snijden, terwijl je deeg voor brood maakt met de speciale accessoires voor deeg. Met de garde maak je een luchtige mousse. Bovendien heeft dit apparaat een citruspers, waarmee je dagelijks een glaasje verse sap op tafel zet. Dit apparaat is wat groot, maar heeft zoveel functies dat dat veel goedmaakt. De Multipro Home FDP623WH van Kenwood kan door zijn formaat grote hoeveelheden aan, wat weer een voordeel is. Het apparaat voldoet, is eenvoudig in gebruik en wordt een geweldige machine genoemd.

  Voordelen:
  - Blender opzetstuk voor smoothies
  - Citruspers
  - Pulsestand voor extra krachtstoot
  - Raspmolen
  - Geschikt voor zwaar kneedwerk

  Nadelen:
  - Blenderkan is van kunststof
  - Zuignappen hechten niet aan elke ondergrond
  - Groot van formaat

 4. 7

  Philips Daily HR7627/00

  De Daily HR7627/00 van Philips is een compacte keukenmachine met een 2,1 liter kom en veel accessoires. Met dit apparaat kun je de voorbereidingen treffen voor zelf brood, drankjes en taarten maken. De twee snelheden maken dat je zowel slagroom kunt kloppen als bijvoorbeeld uien kunt hakken. De vultrechter is groter dan bij andere apparaten, waardoor je ook grote stukken groenten of fruit kunt verwerken, zonder dat je het eerst in kleine stukjes hoeft te snijden. Volgens gebruikers is de Daily HR7627/00 een fijn apparaat dat eenvoudig in gebruik is. Hij heeft wat moeite met hardere ingrediënten, maar verder doet hij wat er van hem verwacht wordt. Het handzame apparaat is niet zwaar en daarom heel eenvoudig te verplaatsen. Toch staat hij stevig op het aanrecht. Schoonmaken is zo gedaan.

  Voordelen:
  - Meegeleverde raspschijven
  - Compacte uitvoering
  - Onderdelen vaatwasmachinebestendig
  - Pulsestand voor extra krachtstoot

  Nadelen:
  - Niet geschikt voor het zware kneedwerk
  - Geen blenderfunctie
  - Weinig snijmogelijkheden

 5. 6

  Philips Viva HR7762/00

  Volgens Philips heeft keukenmachine Viva HR7762/00 maar liefst 28 functies. Zo kun je met dit apparaat hakken, mengen, doorroeren, malen, raspen, hakken, etc. Vijf porties tegelijk kun je met deze keukenmachine mixen. De kom is onbreekbaar en met de stalen schijven kun je bijvoorbeeld friet snijden. Zelfs koffiebonen maal je met deze machine. Alle accessoires zijn vaatwasmachinebestendig. Het is even zoeken, maar als je weet welke accessoire waarvoor dient, is het de Viva HR7762/00 van Philips een prima keukenmachine. Dat het zoeken is, komt omdat de handleiding niet duidelijk genoeg is. De machine is compact, veelzijdig en krachtig. Gebruikers vinden hem handig, ook omdat hij gemakkelijk schoon te maken is. De tevreden gebruiker noemt het een machine die zijn geld waard is.

  Voordelen:
  - Mini-hakmolen voor harde ingrediënten
  - Pulsestand voor extra krachtstoot
  - Vaatwasmachinebestendige accessoires
  - Opbergdoos voor losse accessoires

  Nadelen:
  - Niet geschikt voor zwaar kneedwerk
  - Opbergdoos heeft geen deksel
  - Gebruiksaanwijzing is niet duidelijk

 6. 5

  Bosch MUM48A1

  Volgens fabrikant Bosch is de MUM48A1 de klassieker onder de keukenmachines. Het is een praktisch apparaat met veel functies. De mixkom is van roestvaststaal en heeft een inhoud van 3,9 liter. De bijgeleverde patisserieset en foodprocessor met functies voor snijden, raspen en malen maken het een veelzijdig apparaat. Hij is met zijn vaatwasmachinebestendige accessoires gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast is het apparaat veilig en eenvoudig te gebruiken. Het kost even wat moeite voor je de MUM48A1 van Bosch goed hebt ingesteld, maar als het zover is, is het toch een gebruiksvriendelijke machine. Omdat de accessoires geen randjes of hoekjes hebben, zijn ze inderdaad eenvoudig te reinigen. Gebruikers zijn te spreken over de kracht van dit apparaat. Een prima keukenmachine met een prima formaat, kortom: een goed apparaat voor een mooie prijs.

  Voordelen:
  - Foodprocessor opzetstuk voor harde ingrediënten
  - Uit te breiden met diverse opzetstukken
  - Eenvoudig schoon te maken
  - Makkelijk te bedienen

  Nadelen:
  - Geen blender opzetstuk
  - Lijkt minder stabiel
  - Duwt beslag naar de zijkant van de kom
  - Maakt veel geluid

 7. 4

  Tefal Masterchef Diecast Premium QB602H

  De Masterchef Diecast Premium van Tefal is een keukenmachine met zes functies: kneden, mixen, raspen, kloppen, blenden en (fijn)snijden. De kom heeft een inhoud van 4,6 liter. Tot 1,8 kg cakedeeg kun je in een keer kloppen. Meegeleverde accessoires als een blender, snijschijf, rasp en vleesmolen maken van de Masterchef Diecast Premium een veelzijdige keukenmachine. Volgens gebruikers is dit apparaat zijn geld waard en is het een feestje om ermee aan de slag te gaan. Hij is veelzijdig, maakt (op de lage stand) niet al te veel geluid en je maakt er bijvoorbeeld deeg of sausjes mee. Schoonmaken is heel eenvoudig en je kunt hem gerust op het aanrecht laten staan, het wordt namelijk gezien als een sieraad in de keuken.

  Voordelen:
  - Zes functies
  - Grote kominhoud
  - Eenvoudig in gebruik
  - Eenvoudig schoon te maken

  Nadelen:
  - Maakt veel geluid, vooral op hoogste stand
  - Prijzig

 8. 3

  Magimix Compact 3200 XL

  De Compact 3200 XL is een foodprocessor van fabrikant Magimix met heel veel standaard accessoires. Voor het verwerken van grote stukken groenten of fruit is de invoerbuis van dit apparaat extra breed. Drie maten mengkommen maken dat je voor elke hoeveelheid een geschikt formaat kom hebt. Met het metalen mes kun je professioneel snijden en extra’s als een blendermix, kneedmes en eiwitklopper maken het apparaat multifunctioneel. Optioneel zijn ook nog diverse accessoires verkrijgbaar. Beste aankoop van het jaar, aldus een tevreden gebruiker. De Magimix Compact 3200 XL is een praktisch apparaat en bijgeleverde accessoires worden fantastisch genoemd. De meerdere kommen zijn heel handig, evenals de vele functies. Dit apparaat werkt razendsnel, is gemakkelijk in gebruik en heeft veel snijschijven. Omdat het een lust voor het oog is, kun je hem altijd op het aanrecht laten staan. Nadeel is het vele schoonmaakwerk.

  Voordelen:
  - Blendermix voor sauzen en smoothies
  - Mini-hakmolen voor harde ingrediënten
  - Pulsestand voor extra krachtstoot
  - Door scherpe schijven mooie plakken maken van zachte ingrediënten

  Nadelen:
  - Niet geschikt voor zwaar kneedwerk
  - Niet alle hoekjes zijn even eenvoudig schoon te maken
  - Niet geschikt voor vaatwasser, veel afwas

 9. 2

  Bosch MUM52120 - Styline

  De Styline van Bosch is een keukenmachine met een grote mixkom van roestvaststaal, een volledige patisserieset en drie snijschijven voor snijden, malen en raspen. Bosch heeft dit apparaat voorzien van een geïntegreerde EasyArmLift, waardoor je heel licht met de machine werkt. De MUM52120 Styline is volgens de fabrikant veilig en eenvoudig te gebruiken en ook nog eens gemakkelijk te reinigen. Volgens gebruikers is de MUM52120 Styline van Bosch eenvoudig in gebruik. Daarnaast is hij compleet en heeft een mooie vormgeving. Er worden veel accessoires bijgeleverd en wordt een goede keukenmachine genoemd. Door zuignapjes blijft hij tijdens gebruik goed op zijn plek. Omdat alles in de vaatwasser kan, is hij ook nog eens eenvoudig te reinigen. Een keukentopper, aldus een gebruiker.

  Voordelen:
  - Voordelige koop
  - Veel accessoires
  - Eenvoudig in gebruik

  Nadelen:
  - Blenden maakt veel geluid
  - Wanneer het snijvlak vol zit is dit niet zichtbaar
  - Kwetsbaar

 10. 1

  Bosch MCM3501M MultiTalent 3

  De MultiTalent 3 is een foodprocessor van Bosch met ruim vijftig verschillende functies. Zo kun je met dit apparaat snijden, hakken, mengen, raspen, malen en nog veel meer. Accessoires worden meegeleverd, zoals bijvoorbeeld het Multilevel6 mes, de chopper en de blender. Deze accessoires zijn in de vaatwasser te reinigen en omdat je ze, heel handig. in de mengkom kunt opbergen, heb je alles direct bij de hand. De Bosch MCM3501M MultiTalent 3 is een topapparaat, hij heeft veel functies en ziet er ook nog eens mooi uit. Hij is wat lastig schoon te maken, maar daar hebben meer foodprocessors last van. Het formaat van de mengkom wordt gewaardeerd evenals het feit dat dit apparaat een klikbeveiliging heeft. Een krachtige foodprocessor voor elke dag, aldus een tevreden gebruiker.

  Voordelen:
  - Je kunt harde ingrediënten eenvoudig hakken
  - Je raspt kaas, groenten of bijvoorbeeld chocolade
  - Blenderfunctie
  - Snelle en krachtige machine

  Nadelen:
  - Veel afwas
  - Blender is van plastic
  - Kwetsbaar
  - Niet zwaar kneden

Top 10 Beste Foodprocessor 2017
Wat vind je van deze lijst?
5 sterren