Voor het laatst bijgewerkt: 2 jaren geleden Joppe

Top 10 beste draadloze routers 2016

Routers zorgen voor de verbinding van netwerken, thuis en op kantoor. Vooral thuis zorgen routers nogal eens voor ergernis. Of we in de tuin zitten of boven op zolder, zonder problemen moet er gebruik gemaakt kunnen worden van internet. En dat doen we veelvuldig met een heleboel verschillende apparaten. Niet zo raar dus, dat onze wensen wat betreft routers nogal veranderd zijn. We willen dat internet altijd werkt en onze wifi overal in het pand en nabije omgeving bereik heeft. Gelukkig zijn er tegenwoordig draadloze routers op de markt, die aan onze wensen voldoen. Omdat de keuze groot is, hebben wij een top 10 met draadloze routers samengesteld.

Zie ook:
- Beste draadloze koptelefoon
- Beste draadloze speakers
- Beste draadloze printer

De top 10 lijst   Direct naar de top 3
 1. 10

  Linksys EA7500 - Router

  Volgens hardware.info een aanrader: de website gaf de Linksys EA7500 het predicaat ‘excellent’. Het is een router die moeiteloos 4K kan streamen of andere veeleisende wifi-activiteiten aankan. Multiuser MU-MIMO techniek maakt hem geschikt voor meerdere apparaten die tegelijkertijd bediend worden. Deze techniek is ook wat de router bijzonder maakt. Drie MU-MIMO-antennes zorgen ervoor dat meerdere gebruikers gelijktijdig met de router kunnen verbinden zonder dat ze elkaar in de weg zitten. Dit komt omdat Linksys EA7500 doet alsof elk apparaat dat in gebruik is een eigen router heeft. In reviews is te lezen dat gebruikers deze router zeer geschikt vinden voor apparaten die ver van elkaar staan en dat installatie zeer eenvoudig is.

 2. 9

  Asus RT-AC87U

  ASUS RT-AC87U is een dual-band draadloze router met vier externe antennes. Het bereik is hierdoor maximaal. Op 5GHz haalt deze router een maximale snelheid van 1.73Gbps. Dit maakt hem geschikt voor HD-video, het delen van grote bestanden en online gamen. Ook deze router heeft als voordeel de cloudservice van Asus: AiCloud. RT-AC87U is een snelle router, ingebouwde USB 2.0 en 3.0 poorten maken dat je, volgens de fabrikant, tien keer hogere overdrachtssnelheden hebt naar USB-opslag. Volgens gebruikers een top-router. De verbinding is stabiel en hoeveel apparaten je ook tegelijk gebruikt, er gaat geen snelheid verloren. Enig nadeel is zijn formaat, vooral als hij in het zicht staat, een router is meestal geen object om tentoon te stellen.

 3. 8

  Linksys EA7500 - Router

  Volgens hardware.info een aanrader: de website gaf de Linksys EA7500 het predicaat ‘excellent’. Het is een router die moeiteloos 4K kan streamen of andere veeleisende wifi-activiteiten aankan. Multiuser MU-MIMO techniek maakt hem geschikt voor meerdere apparaten die tegelijkertijd bediend worden. Deze techniek is ook wat de router bijzonder maakt. Drie MU-MIMO-antennes zorgen ervoor dat meerdere gebruikers gelijktijdig met de router kunnen verbinden zonder dat ze elkaar in de weg zitten. Dit komt omdat Linksys EA7500 doet alsof elk apparaat dat in gebruik is een eigen router heeft. In reviews is te lezen dat gebruikers deze router zeer geschikt vinden voor apparaten die ver van elkaar staan en dat installatie zeer eenvoudig is.

 4. 7

  TP-LINK Archer C2600 - Router

  Fabrikant TP-Link heeft met de Archer C2600 een nieuwe techniek gebruikt en ook nog eens gezorgd voor een nieuw uiterlijk. De router is voorzien van MU-MIMO, waardoor je met meerdere gebruikers tegelijkertijd via de router kan werken. TP-LINK Archer C2600 kan zowel neergelegd worden als aan de muur worden bevestigd. Hij is zeer plat en uitgevoerd in matzwart met glanzend zwart plastic. Het bereik is groot, van de zolder tot in de tuin bij installatie in de meterkast. Dit maakt dat gebruikers erg tevreden zijn, geen seconde spijt hebben van de aankoop en het een aanrader vinden voor een redelijke prijs. TP-LINK Archer C2600 wordt aangeraden door Hardware.info met de waardering ‘excellent’.

 5. 6

  Asus RT-AC5300

  Met Asus RT-AC5300 voorzie je het hele huis van snelle wifi. De router kan zware netwerktaken aan en heeft zowel het MU-MIMO als de tri-band technologie. Online gamen of een live event streamen is geen probleem voor de RT-AC5300. De router maakt van drie wifibanden gebruik en zorgt ervoor dat jouw apparaat is verbonden met de minst drukke en snelste band. Dit maakt dat je netwerk altijd stabiel is. Wil je het maximale uit je router halen, dan moet alle apparatuur wel 5 GHz ondersteunen. De wifisnelheid is 2167 Mbps, wat deze router sneller maakt dan routers die vergelijkbaar zijn. Asus RT-AC5300 is eenvoudig in te stellen, snel en heeft een groot bereik. Helaas is hij wel wat groot en kan hij niet opgehangen worden. Zijn uiterlijk is uniek, maar misschien moet je daar ook wel weer van houden.

 6. 5

  Synology RT1900ac – Router – AC1900

  Snelle en betrouwbare verbinding voor thuis of op kantoor heb je met Synology RT1900ac. Deze router is voorzien van een aantal nieuwe draadloze technieken. Hardware.info heeft de RT1900ac beoordeeld met ‘excellent’, wat hem een aanrader maakt. Hij is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Pootjes maken dat je deze router schuin kunt zetten, een beetje zoals bij een toetsenbord. Met de bijgeleverde standaard kan hij rechtop staan en aan de muur hangen kan ook. Alle knoppen en aansluitingen zijn goed bereikbaar. Synology RT1900ac is een van de weinige routers met een sd-kaartaansluiting, bijvoorbeeld voor het delen van foto’s op je netwerk. Gebruikers van deze router noemen het een pluspunt dat je een mobiele app kunt downloaden, waarmee je de instellingen van de router kunt beheren.

 7. 4

  Linksys EA9500 Max-Stream AC5400 MU-MIMO Gigabit-router

  Linksys EA9500 Max-Stream AC5400 is voorzien van MU-MIMO (techniek waarmee je met meerdere apparaten en personen tegelijk snelle wifi hebt) en is ontwikkeld voor entertainment en thuiskantoor. Het is alsof alle apparaten die op wifi werken, bijvoorbeeld je smart tv, media-apparatuur, pc’s en smartphones, ieder een eigen router hebben. Zonder vertraging streamt alles de woning in via drie aparte wifibanden. Handmatig verbinding maken is niet nodig, de router schakelt automatisch over naar het wifisignaal dat het sterkst is, waar je in de woning ook bent. De router is eenvoudig in te stellen, heeft een aantal handige lan-poorten en is via een mobiele app te beheren. Een aparte wifi hotspot aanmaken voor gasten is heel eenvoudig met de Linksys EA9500 Max-Stream AC5400.

 8. 3

  TP-Link TL-WR1043ND

  TP-Link TL-WR1043ND is een snelle router voor een zeer goede prijs. Dit maakt deze router populair. Het is een single-band draadloze router met een goede dekking. Installatie is heel gemakkelijk en TL-WR1043ND heeft een aantal instellingsmogelijkheden en opties voor beveiliging. Het netwerk dat met deze router wordt gecreëerd, werkt met een snelheid tot 450 Mbps, waarmee diverse acties tegelijkertijd uitgevoerd kunnen worden. De router moet echter niet al te zwaar belast worden, maar misschien moet je dat ook niet verwachten van een eenvoudig toestel. Wel is het bereik prima, TP-Link TL-WE1043ND werkt goed op alle verdiepingen van de woning. Aan de usb-poort kan een harde schijf gekoppeld worden, die als dataserver kan dienen voor alle gebruikers.

 9. 2

  TP-Link Archer C7

  Wil je een snelle basisrouter die tot tien wifi-apparaten tegelijk aan kan, dan is TP-Link Archer C7 zeer geschikt. Deze router heeft een draadloze snelheid van 1300 Mbps en werkt zowel op 2,4 als op 5 GHz. Online gamen, internetten en video streamen kan via de twee frequentiebanden waarover het netwerk verdeeld wordt. Gebruikers zijn zeer tevreden, de installatie is plug and play en zelfs voor een digibeet geschikt. Het bereik is van de zolder tot de tuin en het netwerk is stabiel. TP-Link Archer C7 heeft drie externe en drie interne antennes voor hogere snelheid op grotere afstand. Guest Network Access biedt ook bezoekers die gebruik willen maken van je wifinetwerk een snelle verbinding. Al met al een goede router voor een prima prijs.

 10. 1

  Netgear Nighthawk R7000 AC1900

  Door Tweakers.net uitgeroepen tot beste router van 2016: de Netgear Nighthawk R7000 AC 1900. Deze router maakt een draadloze snelheid waar tot 1300 Mbps. Door de speciale Netgear Beamforming+ technologie wordt het draadloze signaal direct op het ontvangende apparaat gericht, wat een stabiele wifi geeft. De Netgear Nighthawk R7000 AC1900 is voor het in goede banen leiden van het zware dataverkeer dat we tegenwoordig hebben. De GHz dual-core processor is geschikt voor gamen, streamen en mobiele apparaten. Downstream QoS zorgt ervoor dat downloadtaken geoptimaliseerd worden, waardoor je bijvoorbeeld zonder haperen naar je favoriete serie kunt kijken. De installatie is eenvoudig evenals de cloudopslag die je bij deze router krijgt. Zo kun je een film naar je mediaplayer streamen of foto’s kijken op groot scherm. Via een app heb je toegang tot je bestanden. Met de Netgear Nighthawk R7000 AC1900 heb je overal in huis goede en stabiele wifi.

Top 10 beste draadloze routers 2016
Wat vind je van deze lijst?
5 sterren
0 Reacties