Voor het laatst bijgewerkt: 4 jaren geleden Joppe

Wat is nieuw in FIFA 17

Wat vind jij van de nieuwe FIFA?

Levensecht, emotie en diepgang zijn wel de kernwoorden van FIFA 17. Het spel geeft de speler het gevoel daadwerkelijk in een wedstrijd te zitten en zo te kunnen bepalen wat er op het scherm gebeurt. Vooral de functie The Journey is een mooie aanvulling op het bestaande FIFA-spel, waarin veel voetballers zichzelf zullen herkennen. Veel voetballers hebben altijd al eens willen ervaren hoe het is om een professionele voetbalcarrière te hebben. Je krijgt hiermee een kijkje in de keuken van het voetbal en beleeft ook het leven buiten het voetbalveld. Spelers leren veel over voetbal als sport en het leven erachter.

Voor de ontwikkeling van The Journey was Frostbite noodzakelijk. Levensechte acties werden door het besturingssysteem nog beter mogelijk en het gaf EA de mogelijkheid echt een verhaal in FIFA te brengen. Professionele spelers zijn voor de verschillende onderdelen geraadpleegd, om gevoel en inhoud op orde te krijgen. Tot slot wijzen we je op een nieuwe Nederlandse mogelijkheid. Het was al mogelijk om met een vrouwenteam te voetballen, maar met FIFA 17 kun je ook een wedstrijd spelen met het Nederlandse nationale vrouwenelftal.

Trailer:

De top 10 lijst   Direct naar de top 3
 1. 10

  Vernieuwde spelhervatting

  Controle over de dode spelmomenten, dat maakt dat het spel nog levensechter wordt. De vernieuwde spelhervatting geeft meer variatie, meer creativiteit maar ook meer controle over de bepalende momenten in de wedstrijd. Omdat de camera achter de speler blijft, kun je goed beoordelen hoe je ervoor staat. Als je een vrije trap neemt, kun je voor de korte hoek gaan, of juist de verre. De speler kan met meer vrijheid gepositioneerd worden en je kunt bepalen hoe hij de bal benadert in een dode spelsituatie. Hierdoor ontstaat meer variatie bij het nemen van een strafschop of vrije trap. Ook de aanloop kun je aansturen door een stap terug te zetten. Nieuwe hoeken zijn mogelijk, waardoor het spel veel creatiever wordt.

  Bij een inworp kun je heen en weer lopen langs de lijn, waarmee je de beste positie bepaalt voor het nemen van je worp. Je kunt zelfs nep-inworpen maken, waarmee je je tegenstander de verkeerde kant op stuurt. Bij het nemen van een strafschop heb je controle over je aanloop. Zowel loopsnelheid als balbenadering is aan te passen. Dit heeft invloed op de beweging van de bal en de draai. Je kunt je tegenstander hiermee compleet op het verkeerde been zetten. EA ontwikkelde een nieuw richtsysteem voor vrije trappen van afstand en hoekschoppen. Je kunt de bal plaatsen waar je hem wilt hebben als je iemand van je team selecteert. Diegene zal hierop reageren met een loopactie die aansluit op jouw voorzet. De hoekschoppen zijn volledig vernieuwd, de nemer van de hoekschop kan dat veel gerichter doen en je krijgt controle over de ontvangende speler. Deze kun je in een betere positie zetten.

  Reserveer FIFA 17 nu bij Bol.com!
 2. 9

  Actief intelligentiesysteem

  Voortdurende ruimtelijke analyses, verandering in de bewegingen van spelers, meer activiteit al je de bal niet hebt, het actieve intelligentiesysteem: het laat je de wedstrijd lezen zodat je weet hoe je moet reageren. Het is een sprong voorwaarts voor het positioneren van je teamgenoten. Aanvalsmogelijkheden kunnen beter worden bepaald door de analyse van de afstand tot je tegenstanders en de ruimte om hen heen. Je teamgenoten zijn slimmer en begrijpen wanneer je een pass kunt geven en laten je zien of ze aanspeelbaar zijn. Daarnaast snappen ze hoe de ruimten bezet zijn en door wie, zodat ze naar een betere positie kunnen gaan. Omdat loopacties meer gecoördineerd zijn, er schijnbewegingen zijn en loopacties die onverwacht kunnen zijn, krijg je veel meer controle over de opbouw van het spel.

  FIFA 17 laat je de verdediging openbreken en maakt dat je je spelers kunt verplaatsen naar de meest strategische posities. Er zijn meer diagonale runs en over het algemeen is er meer activiteit van je teamgenoten. De bewegingen die jij maakt, worden door hen opgepikt en automatisch passen zij hun tempo aan om de positionering van de bal te verbeteren. Het actief intelligentiesysteem geeft je spel meer variatie dan voorheen.

  Reserveer FIFA 17 nu bij Bol.com!
 3. 8

  Fysiek spelen is vernieuwd

  In controle en vechtend voor ruimte en balbezit door het nieuwe fysiek spel in FIFA 17. De spelers gaan fysiek anders met elkaar om en kunnen hun lichaam inzetten en contact maken. Centraal in deze vernieuwingen staat een gepatenteerde technologie die EA ontwikkelde: pushbacktech. Hiermee wordt het fysieke spelen realistischer en kun je met een druk op de knop het spel fysiek activeren. Jij als speler bepaalt hiermee wanneer je verdedigt in een richting naar keuze of vecht om ruimte en om de bal. In ‘physical-modus’ kan een speler zich breed maken. Hij kan andere spelers actief van de bal houden en zijn plaats op het veld bewaken. Het duel kan hij zo veel feller aangaan.

  De manier waarop fysieke spelers zich gedragen wanneer ze met de bal of met elkaar in aanraking komen, was niet natuurlijk genoeg. Dit is verbeterd, fysieke interacties komen in FIFA 17 tot leven alsof het levensecht is. Spelers weten waar het grootste gevaar dreigt door het nieuwe afschermen bij balaanname. Als er een pass wordt gegeven, kan de ontvangende speler een verdediger die in de buurt staat herkennen om zo de bal in een verdedigende positie te ontvangen en af te schermen. Het is daadwerkelijk mogelijk om, of je nu wel of geen bal in bezit hebt, andere spelers uit de buurt van de bal te houden. Waren in een oudere versie luchtduels een kwestie van geluk, in deze versie kan het getimed worden voor een nieuwe dimensie in het voetbalsimulatiespel.

  Reserveer FIFA 17 nu bij Bol.com!
 4. 7

  Ultimate Team

  Ultimate Team is een gamemode in FIFA waarmee je je eigen team kunt bouwen. FIFA 17 geeft je een hele nieuwe manier om te concurreren. Elke week kom je in aanmerking om te strijden in de weekend League waarin je weer wedstrijden kunt spelen. Ook kun je strijden om in-game beloningen. Fictief geld, waarmee je weer nieuwe spelers kunt kopen. Hierdoor kun je de maandelijkse ‘leaderboards’ beklimmen waarbij je je kunt kwalificeren en brons, zilver, goud of elite kunt behalen of in de top-100 kunt belanden. Hiermee verdien je een aantal van de grootste ‘in-game’ beloningen.

  Reserveer FIFA 17 nu bij Bol.com!
 5. 6

  Nieuwe engine: Frostbite

  FIFA 17 is de eerste versie die draait op Frostbite Engine. Dit is een technisch platform, een game-aandrijving dat ook gebruikt is bij spellen als Star Wars en Battlefield 4. Door deze engine kun je verwachten dat het spel realistischer is dan ooit. De spelers tonen meer emoties en spelen levensecht. Speel je een nachtwedstrijd, dan is de verlichting indrukwekkender. Deze toevoeging maakt dat het spel realistischer is en voelt alsof je in een echte voetbalwedstrijd zit. Het voetenwerk van de spelers is zoals je het mag verwachten van echte spelers.

  De geavanceerde engine opent een wereld vol mogelijkheden en is echt vernieuwend te noemen. Het spel krijgt veel meer diepte en emotie, maar de spelers ook. Dit maakt dat je in FIFA 17 levensechte acties ziet en je bijna de mogelijkheid geeft spelers tot leven te brengen. Frostbite is noodzakelijk geweest om The Journey te kunnen ontwikkelen, het verhaalspeltype dat we beschrijven in #1.

  Reserveer FIFA 17 nu bij Bol.com!
 6. 5

  Echte controle over de bal

  Met FIFA 17 ben je in staat andere spelers te verdringen en te vechten voor een betere ontvangst van de bal. Je hoeft niet meer te stoppen om de bal af te schermen, je kunt een 360-graden shield dribbel uitvoeren waarmee je veel meer controle krijgt over de bal. Balcontrole is misschien wel de belangrijkste verandering in het spel. Nieuwe functies geven mogelijkheid tot een gedreven laag schot of een gooi uit de handen van de keeper. Je hebt controle over het in toom houden van de bal. Nieuwe physics laten toe om een bal naar beneden te brengen vanuit hoog spel en te scoren zoals Dennis Bergkamp ooit deed.

  Tackles zijn veel dynamischer en geanimeerd, waardoor het spel meer body krijgt. Je kunt veel meer technieken gebruiken, als bijvoorbeeld het botsen tegen de keeper waardoor je meer scoringskansen krijgt. Let wel op, ook de scheidsrechter is in staat om te zien wat er gebeurt. Het is wel zo dat deze spelvorm een groter verschil creëert tussen ervaren spelers en nieuwelingen. Je moet zo veel knoppen indrukken om de bewegingen uit te kunnen voeren, dat oefening echt kunst baart.

  Reserveer FIFA 17 nu bij Bol.com!
 7. 4

  Corners en penalty’s zijn meer geavanceerd

  Als vrije trappen of penalty’s genomen worden, kun je de beste aanloopsnelheid kiezen en de speler zo positioneren dat het spel uitdagender wordt. Corners worden succesvoller, wat een mooie update voor FIFA is. Je kunt, als je een bal in wilt gooien, een aantal meters smokkelen. De controle over de snelheid, aanpak en techniek maakt dat je meer macht over de bal krijgt. Last-minute veranderingen in richting geeft je veel uitdaging.

  Bij een corner kun je je tactiek onzichtbaar maken voor je tegenstander naast je op de bank. Dit maakt dat hij niet ziet waar je op mikt. Voor je schopt, kun je overstappen op de ontvanger om ervoor te zorgen dat hij klaar is om de bal te ontvangen. De bal komt zo in het vak waar je hem wilt hebben. Je kunt er ook voor kiezen om de camerahoek aan te passen, zodat je kunt zien hoe de bal gaat. Ingooien is vernieuwd, bewegingen langs de zijlijn maken een nep-ingooi mogelijk om je tegenstander op het verkeerde been te zetten.

  Reserveer FIFA 17 nu bij Bol.com!
 8. 3

  Nieuwe aanvalstechnieken

  Kansen creëren en deze afmaken voor het doel: met de nieuwe aanvalstechnieken van FIFA 17 is het mogelijk. Je kansen op een doelpunt worden vergroot. Anthony Martial heeft meegewerkt aan een aantal nieuwe aanvalstechnieken in FIFA 17. Het spel heeft een harde afmaker-mechanisme, waarmee het mogelijk is de bal laag te houden. Lage, harde ballen kun je in de hoek onderin schieten en met lage volleys kan de keeper jouw techniek minder volgen. In FIFA 16 was al een ‘passeren met een doel’ functie toegevoegd, waarmee middenvelders een voorwaartse pass konden uitvoeren langs de grond. Dit idee is uitgebreid naar de keeper. Met deze techniek kun je een doelpunt maken in de stijl van Steven Gerrard, maar ook een bal schieten als je met je rug naar het doel staat, snel draait en een krachtige aanval doet.

  Een nieuw mechanisme kan gebruikt worden voor geplaatste schoten en het naar de grond koppen van de bal geeft ook nieuwe mogelijkheden. Acties vanuit de lucht worden hiermee veel indrukwekkender. Het is echter ook zo dat de doelman meer mogelijkheden heeft de schoten te stoppen. Nieuwe technieken creëert kansen, maar de basis moet altijd zijn dat een pass een doel heeft. Je kunt steekballen tussendoor afleveren, wat meer ruimte geeft voor pass-mogelijkheden, zoals effectballen met buitenkant voet. Harde trappen en agressieve inworpen maken dat je team snelle counters kan opzetten.

  Reserveer FIFA 17 nu bij Bol.com!
 9. 2

  Nieuwe career modus

  In de career modus kun je een speler zijn of manager. Deze functie heeft een opknapbeurt gekregen met Total Club Management. Het is een uitdaging je favoriete voetbalclub te beheren. Een breder scala aan doelstellingen en wensen van de Raad van Bestuur in competitie- en bekerwedstrijden maken het spannend. Binnen- en buitenlands succes blijft de belangrijkste prioriteit, maar deze taken zijn nu op de lange termijn. Zo kun je gevraagd worden om drie seizoenen lang te zorgen voor de landstitel. Elke club heeft meer persoonlijkheid, met specifieke doelen toegesneden op de geschiedenis en de huidige situatie van de club.

  Ben je manager van een club in een moeilijke financiële situatie, dan is het je taak om een balans te krijgen in de boeken. Kies je een rijke club, dan mag geld geen issue zijn bij het winnen van alles. Teams met de beste academies willen dat je supersterren ontwikkeld. Is er een buitenlandse eigenaar? Dan kun je worden gevraagd de bekendheid in het buitenland uit te breiden. De taken zijn duidelijk en een menu vertelt je hoe dicht je bij je ontslag bent als je niet aan de verwachtingen voldoet. De in-game financiën zijn ingewikkelder en er zijn meer kosten te overwegen dan alleen transfersommen en salarissen. Speeldaginkomsten, media, merchandising, loon voor scouts, jeugdfaciliteiten, stadiononderhoud en reiskosten, je moet het allemaal in de gaten houden. Er zijn elf bazen om uit te kiezen je kunt ze van dichtbij zien.

  Reserveer FIFA 17 nu bij Bol.com!
 10. 1

  The Journey

  Volgens de makers de grootste nieuwe FIFA-mode sinds Ultimate Team: The Journey. Het is een avontuur met de 17-jarige speler Alex Hunter. Hij begint zijn carrière bij een club naar keuze en tussen de wedstrijden door zijn er scenes uit het leven van de voetballer. Hij vecht zijn weg naar het eerste team samen met vriend en rivaal Gareth Walker. Je moet Alex begeleiden in wat hij doet of zegt tijdens belangrijke beslissingen. Is hij een bescheiden speler of juist verwaand? Hoe reageert Alex als hij wordt uitgeleend aan een andere club? Met The Journey beleef je het leven in de Premier League en leef je het leven van een profvoetballer.

  Alles wat hij doet tijdens wedstrijden, alle keuzes die je maakt hebben effect op het plot van het verhaal. Als hij weggestuurd wordt, bel je zelf zijn manager voor uitleg. Scoort hij een winnend doelpunt in een gespannen competitiewedstrijd? Is hij de ster en wordt zijn ego geprikkeld tijdens een interview na de wedstrijd? Je verdient gedurende het spel in The Journey punten, die je weer kunt gebruiken om Alex’ eigenschappen te verbeteren. Zo kun je hem beter leren schieten, overspelen, verdedigen en dribbelen. Ook de opleiding in specifieke vaardigheden heeft invloed op de ontwikkeling van de speler.

  Reserveer FIFA 17 nu bij Bol.com!
Wat is nieuw in FIFA 17
Wat vind je van deze lijst?
5 sterren