Wat is Whey Hydrolisaat?

Na de productie van kaas blijft whey over. Dit bevat enorm veel eiwitbronnen van hoge biologische waarde. Met de hoogte van de biologische waarde wordt aangegeven hoe snel het eiwit gebruikt kan worden bij het herstel en opbouw van het weefsel. Whey heeft zelfs een hogere waarde dan een kippenei. Mensen met een allergie kunnen het beste een shake met whey hydrolisaat gebruiken. Dit product heeft aminozuren die al geknipt zijn, waardoor ze direct opgenomen kunnen worden in de dunne darm. Door vocht uit het whey te onttrekken blijft alleen het poeder over. Dit komt in 3 soorten: concentraat, isolaat en hydrolisaat.

Aminozuren

Hydrolisaat wordt vervolgens nog een keer bewerkt zodat de aminozuren losgemaakt zijn. Hierdoor worden de eiwitshakes nog sneller opgenomen in het lichaam. Deze vorm van whey staat erom bekend de meest zuivere vorm te zijn. Voor bodybuilders en mensen die willen afvallen is een eiwitshake op basis van whey hydrolisaat de beste optie, want het bevat de meeste eiwitten, en de koolhydraten en vetten.

Maar dat dit de beste optie is, wil niet zeggen dat deze shake ook populair is. Door de bewerking van het poeder krijgt het eiwit een meer bittere smaak dan de andere producten. Daarnaast is whey hydrolisaat vaak ook een stuk duurder. De combinatie van deze twee factoren maken het product een stuk minder gewild.