Nederland fietsland, we kunnen ons niet voorstellen dat we niet meer zouden fietsen. Ook met kinderen willen we zo snel mogelijk op de fiets. Natuurlijk wacht je tot het veilig genoeg is en je kindje goed kan zitten, maar zodra het zover is, wil je op pad. Er is nogal wat keuze in kinderstoeltjes voor op de fiets. Je vraagt je misschien af of ze wel veilig zijn en hoe je dat doet, zo’n zitje op je fiets bevestigen.

Het is belangrijk dat het fietszitje niet alleen lekker zit. Ook dat je kindje zijn of haar voeten niet tussen de spaken komen is een voorwaarde voor veilig fietsen. De kinderstoeltjes voor op de fiets zijn zo ontwikkeld, dat de voetjes niet dichtbij de spaken komen. Ben je zelf wat onzeker over fietsen met je kindje voor- of achterop, probeer dan eerst eens een rondje uit zonder kindje. Je zult merken dat de zitjes zo licht in gewicht zijn, dat je nauwelijks merkt dat hij op je fiets zit. En voor je het weet ben je zeker genoeg om te fietsen met jouw kindje. Kijk bij de aanschaf van het perfecte fietszitje ook naar je eigen wensen! In deze top 10 kun je de beste kinderstoeltjes vinden. We hebben alle voor- en nadelen voor je op een rij gezet.

De top 10 lijst

10. GMG Yepp Junior Duo Budget

De Yepp Junior is een prima zitje voor kinderen die zelf wel al kunnen fietsen, maar zo af en toe graag nog achterop gaan. De voetensteunen zijn opklapbaar, waardoor je er geen last van hebt als er niemand achterop zit. Yepp Junior heeft een strak design en is ook nog eens veilig. De grote reflector zorgt ervoor dat je ook in het donker zichtbaar bent. De fietsstoel heeft een stoere heupgordel, diefstalbeveiliging en is eenvoudig te monteren. In een handomdraai zet je de Junior Budget over op een andere fiets, met het gereedschap dat geïntegreerd is in het zitje.

Voordelen:
– Comfortabel
– Handig in gebruik
– Strak design
– Eenvoudig van de een op de andere fiets te monteren

Nadelen:
– Niet te monteren op een zadelbuis

9. Polisport Bubbly Mini

De Bubbly Mini van Polisport is geschikt voor kinderen vanaf negen maanden. Tot het moment dat ze ongeveer vijftien kilo wegen kun je je kindje veilig vervoeren in dit zitje. De driepuntsgordel is in lengte verstelbaar, waardoor hij altijd goed vast zit. De bekleding is zacht en comfortabel.De voetenbakjes zijn ook verstelbaar, zodat je hem bij kunt stellen als je kindje wat groter wordt. Bevestigingsmateriaal wordt meegeleverd. De Bubbly Mini van Polisport is eenvoudig te bevestigen en alles is heel gemakkelijk te veranderen of te verstellen.

Voordelen:
– Licht van gewicht
– Makkelijk te monteren/veranderen
– Goede prijs/kwaliteitverhouding

Nadelen:
– Voetbanden onhandig te verstellen
– Harnas nogal kort voor grote kinderen
– Stoeltje laat weinig ruimte over voor de ouder

8. Bobike Mini One

Bobike Mini One is een fietszitje waarmee je met gemak door het drukke stadsleven kunt manoeuvreren. Het zitje heeft een slank design, is dubbelwandig en is gemaakt van kleurvast materiaal. In zeven kleuren is dit zitje leverbaar.De schouderriemen van de Bobike Mini One zijn comfortabel en zacht. De voetsteuntjes zijn gemakkelijk te verstellen en het zitje is zowel comfortabel als waterafstotend. Het fietszitje voldoet aan alle geldende normen en heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Voordelen:
– Genoeg ruimte voor ouder en kind
– Goede prijs/kwaliteitverhouding
– Comfortabel
– Eenvoudig te bevestigen

Nadelen:
– Installatie is ingewikkelder dan bij andere modellen
– Riempjes zijn wat kort
– Geen eigen stuurtje voor je kindje

7. Qibbel ToGo

Qibbel biedt zijn klanten een basiselement in twee kleuren en diverse stylingsets waarmee ze zelf hun kinderstoeltje samenstellen. Voor model ToGo, een achterzitje voor kinderen vanaf ongeveer 15 kg, kun je kiezen uit achttien sets, van neutraal grijs tot fris gebloemd of vrolijke dots.Het zitje voldoet aan alle veiligheidsnormen. De voetriempjes zijn eenvoudig aan te passen en zelfs draaibaar, waardoor ze niet kunnen knellen op de wreef. De armsteunen zijn eenvoudig te monteren. Het zitje is waterafstotend en met de handwas te wassen. Leuk detail, bij de stylingsets kun je bijpassende fietstassen verkrijgen.

Voordelen:
– Je kunt het zitje ontwerpen naar je wensen
– Voldoen aan alle veiligheidseisen
– Verstelbare riempjes en voetensteunen

Nadelen:
– Je moet opletten of je een complete set besteld, of alleen de basis

6. Bobike Maxi Classic

De Bobike Maxi Classic is volgens de fabrikant al twintig jaar een van hun bestverkochte modellen fietsstoeltjes. Hij is strak van vorm, wars van tierelantijnen en geeft je de veiligheid die je van Bobike kunt verwachten.Dit fietsstoeltje is op dit moment verkrijgbaar in twee kleuren: Urban Black en Smokey Grey. Het zitje is dubbelwandig, wat zorgt voor extra veiligheid. De driepuntsgordel is eenvoudig te verstellen en de voetensteuntjes zijn in hoogte verstelbaar. Spaakbeschermers maken dat je kindje niet zijn voeten tussen de spaken kan steken.

Voordelen:
– Comfortabel
– Handig in gebruik
– Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Nadelen:
– Past niet op elke fiets
– Handleiding is niet overal even duidelijk

5. Bobike Fietsstoeltje Duo Maxi One

Fietsstoeltje Maxi One van Bobike heeft een dubbelwandig ontwerp en is gemaakt van kleurvast materiaal. Zonder gereedschappen zijn de voetensteuntjes te verstellen. De schouderriempjes zijn zacht en comfortabel en de sluiting is voorzien van een verbeterde gesp.In zeven kleuren is dit fietsstoeltje verkrijgbaar, van zwart en grijs tot rood en oranje. Hij voldoet aan alle veiligheidseisen, is eenvoudig van de een op de andere fiets te zetten en de zitting is waterafstotend.

Voordelen:
– Handig in gebruik
– Comfortabel
– Duurzaam
– Gemakkelijk te plaatsen

4. Bobike Mini Classic

Voor ouders die zich graag en vaak door de stad manoeuvreren is de Bobike Mini Classic heel geschikt. In de stad fietsen betekent onverwachte wendingen en obstakels. Met dit zitje zit je kindje toch veilig bij je op de fiets, wat je ook tegenkomt. Het zitje is modern en slank en past op elke fiets.De Bobike Mini Classic is maar liefst in zeven kleuren leverbaar: Urban Black, Sky Blue, Snow White, Strawberry Red, Urban Grey, Crisp Copper en Chocolate Brown. Het is een comfortabel zitje, voldoet aan alle veiligheidseisen en heeft een dubbelwandig systeem waardoor hij extra veilig is. De voetensteuntjes kun je zonder gereedschap op te zoeken verstellen. De verbeterde gesp is solide en de zitting waterafstotend.

Voordelen:
– Comfortabel
– Goede prijs/kwaliteitsverhouding
– Handig in gebruik

Nadelen:
– Voetbandjes rekken snel uit
– Gordel vergt wat handigheid

3. GMG Yepp Maxi

De Yepp Maxi van GMG is het doorgroeimodel fietszitje voor je peuter. Het zitje biedt maximale comfort en is veilig. De Yepp Maxi is voorzien van stevige voetsteunen, die je eenvoudig en zonder gereedschap kunt verstellen. Het heeft een geïntegreerd slot tegen diefstal en hij heeft zachte schouderbanden.Dit kinderzitje is eenvoudig op je fiets te monteren. Je kunt hierbij kiezen uit twee montagemogelijkheden: op de bagagedrager of via een zadelbuis. Dus ook op fietsen die geen bagagedrager hebben, kan dit kinderzitje gemonteerd worden. Door een extra adapter aan te schaffen kun je het zitje eenvoudig van de een op de andere fiets monteren.

Voordelen:
– Stabiel
– Is voorzien van eigen reflectoren
– Montage op bagagedrager of aan de zadelbuis

Nadelen:
– Losmaken is nogal omslachtig

2. Bobike Maxi Exclusive

Fabrikant Bobike zegt alle kennis die zij hebben over fietszitjes gestoken te hebben in model Maxi Exclusive. Het resultaat is een Nederlands en veilig ontwerp. De fietsstoel ziet er fris en stijlvol uit en sluit aan bij de trends van fietsen in ons land. De gordels van de Maxi Exclusive zijn voorgevormd en luxe.Met een hand kun je de gordel verstellen. Als de fietsrit wat langer wordt dan gepland, is het geen probleem dat je kindje in slaap valt, de gordels houden hem rechtop. Het zitje is dubbelwandig en geschikt voor kinderen vanaf achttien maanden tot ongeveer zes jaar (22kg). Deze fietsstoel past op de bagagedrager tussen de 120 en 175 mm breed en is ook geschikt voor e-bikes.

Voordelen:
– Voetsteunen gemakkelijk te verstellen
– Comfortabel
– Fraai design
– Goede prijs/kwaliteitverhouding

Nadelen:
– Is niet stabiel bij snelle manoeuvres

1. Bobike Mini Exclusive

Bobike ontwikkelde, speciaal voor ouders die graag op pad gaan, het fietszitje Mini Exclusive. Door het speciale gordelsysteem blijft je kindje goed rechtop zitten, ook als hij per ongeluk in slaap valt. Het praktische zitje is verkrijgbaar in vier kleuren: Safari Chic, Denim Deluxe, Urban Black of Cinnamon Brown. Omdat er verschillende fietsen op de markt zijn, wordt dit stoeltje geleverd met montagemateriaal dat geschikt is voor zowel een brede als een smalle stuurbuis.De Mini Exclusive van Bobike voldoet aan alle veiligheidseisen en heeft een dubbelwandig systeem, wat zorgt voor veiligheid. De voetensteunen zijn verstelbaar zonder gereedschap. Doordat dit zitje een stuurtje heeft, kan je kindje wat actiever op de fiets zitten. Het kussentje is zacht en waterafstotend. Mini Exclusive is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen maanden. Als ze vijftien kilo zijn, meestal als ze ongeveer drie jaar zijn, wordt het stoeltje te klein.

Voordelen:
– Handig in gebruik
– Fraai design
– Comfortabel
– Voetsteunen eenvoudig te verstellen

Nadelen:
– Even wennen aan de riempjes
– Je raakt gemakkelijk met je knie het zitje tijdens het fietsen

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version