Voor het laatst bijgewerkt: 4 jaren geleden Joppe

Top 15 Beste Netflix Series

In Nederland is Netflix sinds najaar 2013 op de markt en we kunnen ons nu al geen leven zonder voorstellen. Het heeft de manier van televisiekijken nogal veranderd. Jarenlang konden we immers alleen zelf bepalen wat we thuis keken, als we eerst een bezoekje hadden gebracht aan de videotheek. Met Netflix heb je voor een redelijk bedrag per maand op een legale manier genoeg keuze. Tal van series, films, concerten, documentaires en cabaretvoorstellingen zijn via de ‘on demand’ dienst te kijken. Vooral de series van Netflix zijn populair. Meer dan 700 biedt Netflix er aan. Maar er kunnen er maar vijftien de beste zijn. De top 15 van de beste series die op Netflix te zien zijn.

Zie ook:
5 series zoals Homeland
De 10 beste films van 2016
15 films met de meeste Oscars
Beste Oorlogsfilms

De top 15 lijst   Direct naar de top 3
 1. 15

  Making a Murderer

  De Amerikaanse serie Making a Murderer is een documentaireserie, het vertelt het verhaal van Steven Avery, een man die achttien jaar heeft vastgezeten voor verkrachting. Vervolgens wordt de man aangehouden voor moord. In de serie zie je de rechtbank, het onderzoek naar de moord en de rechtszaak van de neef van Avery, die ook wordt beschuldigd van dezelfde moord. De eerste aflevering van deze serie was te zien in 2015. Van de serie is een seizoen beschikbaar, maar volgens Netflix is er genoeg materiaal voor het maken van een tweede serie. Wanneer wij deze in Nederland kunnen zien is nog niet bekend.

 2. 14

  Black Mirror

  De Britse Netflixserie Black Mirror heeft drie seizoenen, de vierde is in de maak. De verwachting is dat we deze eind 2017 op Netflix kunnen aanschouwen. De serie is een combinatie van thriller en sciencefiction en krijgt vaak de kenmerken satirisch en donker. Het gaat over de snelle technologische ontwikkelingen in onze eeuw. Het beschrijft een toekomst wat we alleen maar met angst en beven tegemoet kunnen zien. Uitvindingen botsen met menselijke gevoelens en van de mogelijkheden kunnen we alleen maar nachtmerries krijgen. De makers van Black Mirror hebben ervoor gekozen om voor elke aflevering een losstaande verhaallijn te kiezen en voor elk een andere cast. Je kunt de afleveringen van deze serie dus los van elkaar bekijken.

 3. 13

  Sons of Anarchy

  De Amerikaanse serie Sons of Anarchy heeft zeven series op Netflix. Er schijnt een achtste serie te komen in de vorm van een spin-off, maar het is nog niet bekend wanneer wij deze in Nederland kunnen zien. Sons of Anarchy gaat over een motorclub in het niet-bestaande stadje Charming. De clubleden staan in de serie centraal, vooral het leven van Sons of Anarchy vicepresident Jax Teller. In de serie is te zien hoe de motorclub het leven in Charming beïnvloedt en wat het effect is op de stad. De motorclub is fictief, maar gebaseerd op de welbekende Hells Angels. De eerste aflevering van Sons of Anarchy was te zien in 2008.

 4. 12

  Stranger Things

  Horror/sciencefictionserie Stranger Things is een Amerikaanse serie. Eind van dit jaar verschijnt de tweede serie op Netflix. De eerste verscheen in 2016. Het verhaal in Stranger Things speelt zich af in 1980. Het bevat verwijzingen naar het werk van Stephen King, Steven Spielberg, John Carpenter en George Lucas. Het begint bij de mysterieuze verdwijning van een twaalfjarige jongen. Het gaat over mysterieuze krachten, sinistere overheidsorganisaties en een moeder die niet rust voor haar zoon weer boven water is.

 5. 11

  Narcos

  Narcos is een Amerikaanse televisieserie waarvan twee series te zien zijn op Netflix, de derde staat gepland om derde kwartaal 2017 op Netflix te verschijnen. Naar verluid wordt gewerkt aan serie nummer vier. Narcos vertelt een waargebeurd verhaal over de nogal beruchte drugskartels in Colombia. Als basis voor de serie is gebruikgemaakt van het levensverhaal van Pablo Escobar, een van de meest beruchte drugsbaronnen uit Colombia. In de serie is te zien hoe de DEA jacht maakt op de drugsbaron. Volgens kenners is dit verhaal oneindig, waar drugs zijn, zijn altijd drugsbaronnen…

 6. 10

  Dexter

  Van de Amerikaanse televisieserie Dexter zijn acht seizoenen verschenen. Deze zijn alle acht te zien bij Netflix. De serie gaat over forensisch onderzoeker Dexter Morgan. Deze is werkzaam bij de politie in Miami als bloedspatpatroononderzoeker. Daarnaast is Dexter seriemoordenaar. Voortdurend is de onderzoeker/moordenaar op zoek naar de balans tussen een normaal leven en een leven met drang. Volgens kenners is deze achtste serie van Dexter de laatste in de reeks. De eerste aflevering van deze serie was te zien in 2006.

 7. 9

  The Crown

  The Crown is een Brits historisch drama. De verhaallijn is gebaseerd op het leven van koningin Elisabeth II, de Engelse koningin die als sinds 1952 op de troon zit. Seizoen 1 behandelt de eerste tien jaar van Elisabeths leven als koningin, als jonge vrouw en met de uitdagingen van deze tijd. In The Crown is te zien hoe de koningin omgaat met romantiek en politieke rivaliteit. Netflix is heel enthousiast over dit eerste seizoen. De serie heeft een groot publiek en als het zo doorgaat, is de streamingdienst van plan maar liefst zes seizoenen te maken. Voorlopig zijn we nog bij seizoen twee, dat in het vierde kwartaal van dit jaar in Nederland te zien is. The Crown was, toen de eerste serie gemaakt werd, de duurste serie ooit voor Netflix.

 8. 8

  House of Cards

  House of Cards is een Netflixserie uit Amerika, die in 2013 voor het eerst te zien was via de streamingdienst. Vier seizoenen zijn er inmiddels via Netflix te zien, de vijfde is vanaf eind mei 2017 te bekijken. House of Cards gaat over Francis Underwood, een politicus in Washington DC. Underwood vraagt zich af of absolute macht hetzelfde is als absolute corruptie. Hij heeft het gemunt op de hoogst haalbare politieke positie: president van Amerika. Om deze doelen te bereiken gaat Underwood ver. Hij spant mensen voor zijn karretje, manipuleert en heeft een bondje met een journaliste, met alle gevolgen van dien. House of Cards is wereldwijd populair. De serie is gebaseerd op de gelijknamige serie uit Engeland.

 9. 7

  Peaky Blinders

  Peaky Blinders is een Britse gangsterserie, waarvan op Netflix twee seizoenen te zien zijn. De derde serie wordt tweede kwartaal 2017 verwacht. Peaky Blinders gaat over een bende die vlak na de Eerste Wereldoorlog de straten in Birmingham onveilig maken. Inspecteur Campbell wordt ingezet om Birmingham te verlossen van de bende. De bendeleden zijn te herkennen aan excentrieke kleding en hun petten, waarin scheermessen genaaid zijn. Hiermee konden zij onverwacht uithalen naar ieder die hen dwars zat. Het script voor de serie is ontstaan door verhalen die de ouders van de schrijver van de serie, Steven Knight, hem altijd verteld hebben over die tijd. Het is een combinatie van fictie en werkelijkheid.

 10. 6

  Luther

  De Britse serie Luther was voor het eerst te zien op BBC in 2010. Er zijn vier series van verschenen, die allemaal te zien zijn op Netflix. Het is een psychologische politieserie die draait om John Luther, een detective bij de Engelse politie. Luther is een toegewijde politieman, wat voor hemzelf zowel een zegen als een vloek is. Hetzelfde geldt voor hoe zijn partner en zijn medewerkers over hem denken. Binnen het politiekorps heeft hij nogal wat vijanden. Hoewel na serie drie gezegd werd dat er geen vierde serie zou komen, is dat toch gebeurd. Het schijnt dat er binnenkort ook een film komt, over John Luther.

 11. 5

  Orange is the New Black

  De Amerikaanse serie Orange is the New Black is een originele Netflix-serie, waarvan de eerste aflevering in 2013 te zien was. Van de vijf seizoenen zijn er vier op de Nederlandse Netflix te zien. Voor fans is er goed nieuws: de vijfde serie komt in juni beschikbaar voor ons. Orange is the New Black is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van Piper Kerman. In de serie is de naam van de hoofdpersoon aangepast naar Piper Chapman. Chapman wordt veroordeeld voor een gebeurtenis uit haar verleden: het transporteren van drugsgeld. Te zien is dat Piper een redelijk normaal leven lijdt en vanuit haar luxeleven naar de gevangenis vertrekt. In de vrouwengevangenis vindt ze vrienden, maar ook strijd.

 12. 4

  Bloodline

  Netflix-serie Bloodline is een Amerikaanse dramaserie die in 2015 in première ging bij de streamingdienst. De derde serie wordt tweede kwartaal dit jaar op Netflix verwacht. Bloodline ontstond door een samenwerkingsverband tussen Netflix en Sony Pictures Television. In Bloodline zie je hoe familiegeheimen onthuld dreigen te worden door een zoon die nogal in ongenade is geraakt. De geheimen zijn duister en stellen de loyaliteit van de familie ten opzichte van het ‘zwarte schaap’ op de proef. Hoe ver gaat de familie om hun geheimen te beschermen? Bloodline is ontwikkeld door dezelfde mensen die de misdaadserie Damages bedachten.

 13. 3

  Sherlock

  De serie Sherlock is een BBC-serie uit Groot-Brittannië. Momenteel zijn er vier seizoenen van beschikbaar, waarvan er drie te zien zijn op Netflix. Volgens hoofdrolspeler Benedict Cumberbatch is deze vierde, die onlangs op de BBC te zien was, de laatste. Het is de verwachting dat deze begin 2018 bij ons op Netflix staat. De serie Sherlock is gebaseerd op de aloude Sherlock Holmes-verhalen. Hoewel de verhalen klassiek zijn, speelt deze serie zich af in het heden. We zien dus een Sherlock Holmes met een mobiele telefoon en internet. In plaats van zijn pijp heeft hij nicotinepleisters. Een ding is niet veranderd: Holmes struint nog steeds als intelligente speurneus de straten van Londen af, op zoek naar aanwijzingen voor zijn detectivewerk. De eerste aflevering van Sherlock was in Engeland te zien in 2010.

 14. 2

  The Walking Dead

  Van de Amerikaanse televisieserie The Walking Dead bestaan zeven seizoenen, waarvan er tot nu toe zes op Netflix te zien zijn. Het achtste seizoen is in de maak. Wanneer seizoen zeven bij ons te zien is, is nog niet bekend. De serie gaat over hoe een groep mensen probeert te overleven tussen zombies. De televisieserie is gebaseerd op een stripverhaal. Ondanks de zombies wordt The Walking Dead niet gezien als horror, maar als drama. Het gaat vooral over hoe de mens verandert als het continue op zoek is naar een veilige plaats en wat extreme omstandigheden doen met onderling vertrouwen en het karakter van de mens. Ethische kwesties en menselijke geschillen wisselen elkaar af. The Walking Dead was voor het eerst in Amerika te zien in 2010.

 15. 1

  Breaking Bad

  De Amerikaanse serie Breaking Bad heeft vijf seizoenen beschikbaar op Netflix. De eerste aflevering was op de Amerikaanse televisie te zien in 2008. Het gaat over een overgekwalificeerde scheikundeleraar, Walter White, die lesgeeft op een middelbare school. Op de dag dat hij longkanker krijgt besluit hij misdadiger te worden om zijn gezin financieel goed achter te kunnen laten. Hij gaat zelf een drug ontwikkelen en verkopen. Onderwijl gaat hij door met lesgeven, waarbij hij niet schuwt de leerlingen te vertellen over de scheikunde in de moderne maatschappij. Breaking Bad is een populaire serie, die ook al het een en ander aan prijzen gewonnen heeft. Zo sleepte de serie al zes Emmy Awards binnen.

Top 15 Beste Netflix Series
Wat vind je van deze lijst?
5 sterren