Voor het laatst bijgewerkt: 4 jaren geleden Joppe

Beste draadloze (bluetooth) speakers 2017

Draadloos je muziek streamen en dat ook nog overal mee naar toe nemen, draadloze speakers zijn bijna onmisbaar. Er zijn veel verschillende draadloze speakers. Afhankelijk waar je hem voor wilt gebruiken is er voor elk wat wils. Zo zijn er draadloze speakers die waterdicht zijn, waardoor je ze buitenshuis of bijvoorbeeld in de badkamer kunt gebruiken. Sommige speakers zijn voorzien van bluetooth, waardoor communiceren met tablet of smartphone heel goed kan.

Het leuke is dat ook aan design gedacht is. De meeste draadloze speakers zijn zo ontworpen dat ze overal neergezet kunnen worden. Sommige zijn voorzien van een multiroomsysteem, waarbij meerdere exemplaren van de draadloze speakers met elkaar communiceren. Je krijgt zo bijvoorbeeld een home-cinema of een systeem waarbij je in elke ruimte dezelfde muziek kunt afspelen. Met deze top 10 word je wijs in de wereld van draadloze speakers.

Zie ook:
- Beste draadloze koptelefoons
- Beste oordopjes
- Beste draadloze router

De top 10 lijst   Direct naar de top 3
 1. 10

  Bose SoundLink Mini II

  Een vol en natuurlijk geluid, waar je ook bent. Met deze draadloze bluetooth speaker verbind je eenvoudig met tablet, smartphone of ander apparaat met bluetooth. Een ingebouwde microfoon maakt dat je hardop telefoongesprekken kunt voeren.

  De instructies worden door het apparaat gesproken, wat hem eenvoudig maakt. Een opgeladen batterij geeft je tien speeluren. Het bereik van deze draadloze speaker is negen meter. Een los verkrijgbare cover beschermt de speaker tegen beschadigen.

  Een draadloze speaker met veel mogelijkheden, aldus gebruikers. Men is tevreden over de geluidskwaliteit, het design en het gebruiksgemak. Volgens de consument biedt hij kraakhelder geluid en is het een genot om met deze speaker naar muziek te luisteren.

  Voordelen:
  - Bluetooth
  - Compact en stevig
  - Goed en helder geluid

  Nadelen:
  - Verliest bereik als je met smartphone wegloopt
  - Niet aan meerdere apparaten tegelijk te koppelen
  - Indicatie van batterij klopt niet altijd

  Koop bij Bol.com
 2. 9

  House of Marley Get Together

  Met deze retro-speakers kun je draadloos streamen en genieten van je muziek. Het natuurlijke bamboe geeft deze speakers een unieke uitstraling. De speaker is voorzien van twee 3,5 inch woofers en twee tweeters voor krachtig geluid.

  Een aux-aansluiting maakt het mogelijk om deze speaker met diverse apparatuur te verbinden. Daarnaast is hij voorzien van bluetooth. De speaker geeft ruimtevullend geluid. Met een opgeladen batterij heb je zes uur muziek.

  Een draadloze speaker voor liefhebbers door het unieke ontwerp. Gebruikers vinden het een speaker met een goede bas, prima geluidssterkte en zuivere muziek. Ook zijn zij zeer te spreken over het usb-oplaadpunt. Kies je deze draadloze speaker, dan hou je van zijn design.

  Voordelen:
  - USB-poort
  - Mooi design
  - Goede kwaliteit geluid

  Nadelen:
  - Niet eenvoudig mee te nemen
  - Vrij groot en zwaar

  Koop bij Bol.com
 3. 8

  Bose SoundTouch 20 III

  Met deze draadloze speaker kun je luisteren naar je afspeellijst of naar internetradio. Installeer je de SoundTouch 20 app, dan kun je streamen. Installatie kan in drie eenvoudige stappen: luidspreker aansluiten, luidspreker verbinden en bedienen met de app.

  Door meerdere speakers neer te zetten, gaat het geluid met je mee. De draadloze speakers werken onderling samen en spelen overal dezelfde muziek af. Met één druk op de knop bedien je op je app alle speakers in je huis.

  Volgens gebruikers geeft deze draadloze speaker een superieure klank en kamervullend geluid. Ook het basgeluid wordt gewaardeerd. De verbinding is via wifi eenvoudig gemaakt en het design is mooi.

  Voordelen:
  - Goed kamervullend geluid
  - Eenvoudig
  - Installatie- en gebruiksgemak

  Nadelen:
  - Werkt niet met gratis streamdiensten
  - De app is niet verkrijgbaar in iOS

  Koop bij Bol.com
 4. 7

  Samsung R1 WAM1500

  Samsung ontwikkelde deze speaker in het audiolab, waarbij gebruik gemaakt werd van nieuwe methodes en geavanceerde testopstellingen. Volgens Samsung is hiermee een speaker van wereldklasse ontstaan. De R1 WAM1500 werkt alleen op stroom.

  De hele kamer wordt met gelijkmatig geluid gevuld door de 360° speaker. Het cilindervormige model is eenvoudig maar gestroomlijnd. In het bedieningspaneel in de display komen uiterlijk en functionaliteit samen.

  Het super strakke design wordt gewaardeerd. Daarnaast is men te spreken over het volle geluid en de fijne bediening. In de goede verpakking neem je deze draadloze speaker eenvoudig mee. Hij is alleen niet zonder stroom te gebruiken, waardoor je hem niet snel meeneemt als je een dagje uit gaat. Al met al, een prima box met een goed te bedienen app.

  Voordelen:
  - Mooi design
  - Goed geluid
  - Eenvoudige bediening

  Nadelen:
  - Werkt alleen op stroom

  Koop bij Bol.com
 5. 6

  UE BOOM 2

  Bluetooth speaker Boom 2 van UE (Ultimated Ears) is waterbestendig en heeft een accuduur van zo’n vijftien uur. Hij brengt volgens de fabrikant waanzinnig goed geluid met een krachtige bas.

  De 360° speaker verspreidt zijn geluid rondom en heeft een draadloos bereik van dertig meter. Deze draadloze speaker is ontworpen om overal mee naar toe te nemen. Wordt hij nat of vies, dan is hij eenvoudig schoon te maken. Met een speciale UE BOOM 2 app heb je talloze extra mogelijkheden.

  Gebruikers zijn tevreden over het eenvoudige design van deze draadloze speaker. Daarnaast is men te spreken over de geluidskwaliteit en de makkelijke bediening. Zelfs na twee keer in het zwembad gevallen te zijn, speelt de speaker gewoon door.

  Voordelen:
  - Waterdicht
  - Mooi design
  - Goed geluid

  Nadelen:
  - Prijzig
  - Kan alleen rechtop staan, anders rolt hij om

  Koop bij Bol.com
 6. 5

  Jabra Solemate

  De Solemate van Jabra draag je in zijn hoesje overal mee naar toe. Hij geeft een rijk geluid en je verbindt hem eenvoudig met laptop, tablet of telefoon. Jabra geeft je daarbij de keuze tussen een bluetooth- of snoerverbinding.

  De luidsprekers van deze draadloze bluetooth speaker heeft een krachtige woofer voor diepe bastonen, een speciaal ontworpen bass slave en dubbele tweeters. De Solemate is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren.

  Deze draadloze speaker heeft een vol geluid en een batterij die lang meegaat. De bluetoothverbinding is volgens gebruikers goed en daarnaast kun je hem ook nog aansluiten met een kabel. De speaker is stevig en compact.

  Voordelen:
  - Keuze tussen bluetooth- of kabelaansluiting
  - Stevige behuizing
  - Goed geluid

  Nadelen:
  - Bromt bij het aan- of uitzetten
  - Is niet te koppelen met een tweede speaker

  Koop bij Bol.com
 7. 4

  SONOS PLAY:3

  Is je kamer van afwijkend formaat, kies dan voor de Play:3 van Sonos. Deze draadloze speaker is namelijk zeer geschikt voor brede en hoge, maar ook smalle en lage ruimtes. Het stereogeluid is sensationeel en intens. De speaker heeft een diepe bas. Meerdere exemplaren van deze speaker maken samen een home-cinema of multiroomsysteem.

  De draadloze speaker werkt op wifi en is te besturen met een app. Software-updates maken dat hij altijd bij de tijd is. De speaker is rechthoekig en kan zowel rechtop als op zijn zij neergezet worden. Wel is het zo dat hij verticaal monogeluid geeft. Horizontaal biedt het stereogeluid.

  Deze draadloze speaker is eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk. Hij heeft een goede geluidskwaliteit en een fraaie vormgeving. Een van de weinige nadelen van deze speaker is de prijs. Vooral als je in meerdere ruimtes van je woning zo’n speaker neer wilt zetten.

  Voordelen:
  - Glashelder geluid
  - Gemakkelijk aan te sluiten
  - Past in elk interieur

  Nadelen:
  - Zonder wifi geen muziek
  - Prijzig

  Koop bij Bol.com
 8. 3

  JBL Charge 3

  Deze draadloze bluetooth speaker kun je aansluiten op drie smartphones of tablets om ze om de beurt af te laten spelen. Met de ingebouwde volle batterij kun je twintig uur muziek afspelen. Telefoon beantwoorden kan met de speakerphone.

  De Charge 3 is waterbestendig en kan dus tegen een regenbuitje. Zelfs onderdompelen in water kan geen kwaad. Door meerdere speakers aan elkaar te verbinden bouw je een geluidssysteem van hoge kwaliteit.

  Een bluetooth speaker met mooi geluid, gebruikers zijn er zeer over te spreken. Ook het feit dat hij waterdicht en stofbestendig is wordt gewaardeerd. De batterijduur is prima en hij is eenvoudig mee te nemen.

  Voordelen:
  - Stof- en waterbestendig
  - Mooi en zuiver geluid
  - Lange batterijduur

  Nadelen:
  - Irritant geluid bij in- en uitschakelen
  - Wordt zonder beschermhoes geleverd

  Koop bij Bol.com
 9. 2

  JBL Go

  JBL heeft met Go een draagbare bluetooth speaker op de markt gebracht die voor vrijwel iedereen in het bereik ligt. En omdat iedereen een andere smaak heeft, is hij verkrijgbaar in maar liefst acht verschillende (opvallende) kleuren.

  Met deze bluetooth draadloze speaker stream je muziek met goede geluidskwaliteit vanaf smartphone of tablet. Met een volle batterij luister je vijf uur onafgebroken naar muziek. Zelfs telefoontjes kun je beantwoorden met een druk op de knop van de speakerphone.

  Klein maar fijn, deze draadloze speaker geeft goed geluid voor een goede prijs. Hij is compact, verkrijgbaar in leuke kleuren en is spatwaterproof. Negatieve punten zijn bijna niet te vinden.

  Voordelen:
  - Bluetooth
  - Kwaliteit voor een goede prijs
  - Verkrijgbaar in meerdere kleuren

  Nadelen:
  - Weinig basgeluid
  - Korte kabel om op te laden
  - Korte batterijduur

  Koop bij Bol.com
 10. 1

  SONOS PLAY:1

  Dé ideale draadloze speaker, zo noemt fabrikant Sonos de Play:1. Hij is geschikt voor elke ruimte in je huis, of je hem nu neerzet in de slaapkamer, keuken of hobbykamer. De draadloze speaker is compact en krachtig. Voor zijn formaat heeft hij een vol geluid. Ook in de badkamer of tuin doet hij zijn werk door zijn vochtbestendigheid.

  Heb je de Play:1 twee keer, dan heb je je eigen home-cinema. Heb je er nog meer, dan kun je in elke ruimte hetzelfde afspelen. Deze draadloze speakers zijn eenvoudig aan muur of standaard te bevestigen. Het is een draadloze speaker met wifi en is te besturen met een app. Automatische software updates maken de speaker voortdurend beter.

  Installatie- en gebruiksgemak, design en geluidskwaliteit, op alle fronten krijgt deze draadloze speaker volle sterren van gebruikers. De consument is zeer tevreden over de vochtbestendigheid en het compacte formaat. Het multiroomsysteem wordt als handig ervaren, hoewel de speaker vrij prijzig is om er meerdere van aan te schaffen.

  Voordelen:
  - Goed en zuiver geluid
  - Past in elk interieur
  - Multiroomsysteem

  Nadelen:
  - Ondersteunt niet de gratis versies van o.a. Spotify en Deezer
  - Geen bluetooth
  - Gebruikt altijd stroom, ook als hij uit staat

  Koop bij Bol.com
Beste draadloze (bluetooth) speakers 2017
Wat vind je van deze lijst?
5 sterren