Voor het laatst bijgewerkt: 4 jaren geleden Joppe

Beste videokaart 2017

Een videokaart is een grafische kaart die je computer nodig heeft voor een interface tussen je beeldscherm en je pc. Een belangrijk onderdeel van een videokaart is de GPU (de processor), die van de processor grafische taken overneemt. Vooral gamers hebben een videokaart in hun pc. Het is ook de gamer die zoekt naar een videokaart met 3D-prestaties. Op kantoor heb je namelijk genoeg aan de meest simpele variant (voor tekstverwerken in ieder geval).

Een videokaart heeft geheugen en een processor. Hoe snel een videokaart is, is afhankelijk van die processor, het geheugen en het onderdeel dat ervoor zorgt dat het beeld vanuit geheugen naar de converter voor digitaal naar analoog gestuurd wordt, de RAMDAC. Een videokaart uitkiezen is niet eenvoudig. De afkortingen en het jargon in de productbeschrijvingen maken dat je zonder kennis eigenlijk niet weet wat je koopt. Met deze top 10 hopen wij het je gemakkelijker te maken de beste videokaart te kopen.

Zie ook:
- Beste draadloze toetsenbord
- Beste gaming muis
- Beste SSD schijf onder 100 euro

De top 10 lijst   Direct naar de top 3
 1. 10

  EVGA GeForce GTX 1070 SC ACX 3.0

  Een videokaart met een maximale resolutie van 7680 x 4320 pixels en een grafisch geheugen van 8 GB. Hij is stil en klein van formaat. Door een krachtige chipset is deze videokaart zeer geschikt voor gamen.

  Met deze videokaart heb je gelijktijdige multi-projectie en werkt met een bekroonde koeltechnologie. De ventilators werken optimaal en stil voor rustiger gamen. De GeForce GTX 1070 SC ACX 3.0 heeft meerdere aansluitmogelijkheden.

  Deze videokaart is volgens gebruikers ontzettend stil en is makkelijk te installeren. Hij is van klein formaat en heeft een goede kwaliteit.

  Voordelen:
  - Stil
  - Makkelijk te installeren
  - Klein

  Nadelen:
  - Neemt twee sloten in beslag
  - Voeding vereist minimaal 500 watt

  Koop bij Alternate
 2. 9

  MSI GeForce GTX 1060 OCV1

  Een videokaart waarmee je in stijl gamet, volgens de fabrikant. Hij heeft een stijlvolle zwart-witte afwerking en is perfect voor gamers die op zoek zijn naar iets anders. Hij heeft traditionele ventilatorbladen, die de luchtstroom maximaal omlaag stuurt.

  De videokaart is voorzien van de ZeroFrozr-technologie. Deze technologie elimineert het geluid van de ventilator door het stoppen met draaien in een lage belastingsituatie. Dit maakt dat hij volledig stil is tijdens inactief, multimedia- of licht gamen.

  Gebruikers hopen met deze videokaart jaren vooruit te kunnen. Hij is zuinig in gebruik en erg stil. Vooral voor zijn prijs heeft hij prima prestaties. De beeldkwaliteit is met deze videokaart geweldig.

  Voordelen:
  - Snel
  - Stil
  - Goede prijs/kwaliteitverhouding

  Nadelen:
  - Neemt twee sloten in beslag
  - Voeding vereist minimaal 400 watt

  Koop bij Alternate
 3. 8

  MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 3G

  De GeForce GTX grafische kaarten zijn volgens MSI de meest geavanceerde ooit. Met deze videokaart kun je de volgende generatie VR gamen ontdekken. Hij is plug and play en compatibel met toonaangevende headsets.

  De videokaart is energie-efficiënt, gebouwd met behulp van ultrasnelle FinFET en ondersteunt twaalf functies om de snelste, meest vloeiende game-ervaringen te leveren. De ventilator bereikt een nieuw koelniveau door het genereren van 22% meer luchtdruk voor stille prestaties.

  De videokaart is volgens gebruikers erg stil en zuinig. Vooral voor zijn prijs, hij is niet al te duur, levert hij geweldige prestaties. Hij is gemakkelijk te installeren en overtreft de verwachtingen, volgens kopers.

  Voordelen:
  - Snel
  - Stil
  - Energiezuinig

  Nadelen:
  - Neemt twee sloten in beslag
  - Voeding vereist minimaal 400 watt
  - Is nogal breed, waardoor je vooraf moet checken of hij in je pc past

  Koop bij Alternate
 4. 7

  Gigabyte GeForce GTX 1050 D5

  Deze videokaart wordt aangedreven door de GTX 1050. Hij heeft een geïntegreerd 4 GB GDDR5-geheugen. De op maat ontworpen 90 mm koelventilator heeft een met luchtstroom geoptimaliseerde deksel en een aluminium basis. De koeler voert de warmte effectief af van de GPU, terwijl hij op lagere snelheid draait, met minder lawaai.

  De semi-passieve ventilator blijft uit als de GPU aan het laden is of voor low-power gamen. Hierdoor is het mogelijk om in stilte te genieten van het spel, als het systeem licht of stationair draait. Met een simpele klik kunnen gamers zonder overklokken de kaart afstemmen op hun game-eisen.

  De videokaart doet volgens gebruikers wat hij moet doen. Hij heeft genoeg aansluitingen en is plug and play. Hij heeft goede graphics en wordt zelfs perfect genoemd. Het is een krachtige kaart voor weinig geld.

  Voordelen:
  - Plug and play
  - Ondersteunt 4K-beeldschermen
  - Krachtig

  Nadelen:
  - Neemt twee sloten in beslag
  - Je hoort soms de ventilator blazen

  Koop bij Alternate
 5. 6

  Gigabyte GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6G

  Deze videokaart wordt aangedreven door GeForce GTX 1060 en heeft een 6 GB GDDR5-geheugen. Hij ondersteunt tot 8K displays en biedt volgens de fabrikant de ultieme grafische ervaring voor gamers.

  De videokaart geeft superieure prestaties en is energie-efficiënt. Hij is zeer geschikt voor o.a. VR-gamen. Het koelsysteem zorgt ervoor dat de warmte effectief wordt afgevoerd en hogere prestaties geeft bij lagere temperaturen..

  Gebruikers zijn erg tevreden over deze videokaart. Hij maakt nauwelijks geluid en is makkelijk te installeren. Hij is snel en goed. Nadelen worden nauwelijks genoemd, misschien alleen dat hij twee sloten gebruikt, maar dat hebben meer videokaarten als nadeel. Enthousiaste gebruikers noemen hem de beste GTX 1060 op de markt.

  Voordelen:
  - Stil
  - Makkelijk te installeren
  - Snel

  Nadelen:
  - Neemt twee sloten in beslag

  Koop bij Alternate
 6. 5

  MSI GeForce GT 710 2GB

  Met deze videokaart breid je je pc uit voor eenvoudige games of het bewerken van video’s. Het is een kleine videokaart, die ook geschikt is voor een kleine pc. Hij is eenvoudig in te bouwen.

  Het koelsysteem is passief. Het koellichaam bestrijkt het gebied van de GPU en het geheugen. Hij heeft een videogeheugen van 2.000 MB. Hij heeft een DDR3-gebeugen en een heeft slechts één slot nodig voor installatie.

  Voor de niet veeleisende gamer is dit een prima videokaart. Hij is makkelijk te installeren, stil omdat de ventilator passief is en heeft een goed geheugen. Deze videokaart is goed geprijsd en vooral geschikt als je geen zware games speelt.

  Voordelen:
  - Goed geprijsd
  - Stil
  - Makkelijk te installeren

  Nadelen:
  - Wordt passief gekoeld
  - Voeding vereist minimaal 300 watt
  - Is niet geschikt voor zware games

  Koop bij Alternate
 7. 4

  Gigabyte GeForce GTX 1060 Windforce OC 6G

  Deze videokaart geeft ondersteuning tot 8K-displays en heeft een grafisch geheugen van 6 GB. Hij heeft een koelsysteem met twee 90mm ventilatoren, die afwisselend draaien. Deze zorgen voor een effectieve warmteafvoer. Met deze videokaart kun je gamen zonder herrie van de ventilator, omdat hij licht of stationair draait.

  Met zijn XTREME Engine Utility kun je kloksnelheden, spanning en ventilatorprestaties aanpassen en afstellen naar je eigen wensen. Door een krachtige chipset is hij zeer geschikt voor gamen. De videokaart heeft meerdere aansluitmogelijkheden.

  Gebruikers zijn blij met deze stille videokaart. Hij voldoet aan de verwachtingen en is makkelijk te installeren. Hij heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding en is niet te groot.

  Voordelen:
  - Stil
  - Goede prijs/kwaliteitverhouding
  - Makkelijk te installeren

  Nadelen:
  - Hij neemt twee sloten in gebruik

  Koop bij Alternate
 8. 3

  Asus GeForce Strix-GTX1080-A8G-Gaming

  Deze videokaart van fabrikant Asus heeft onder andere de DirectCU III-technologie, die ervoor zorgt dat ventilatoren goed koelen en stillere prestaties geeft. Speciale Aura-RGB-verlichting zorgt voor een systeem waarmee je gepersonaliseerd kunt gamen. Met deze videokaart geniet je van virtuele realiteit.

  De GPU-temperatuur wil tijdens het gamen nog weleens oplopen. Hoger dan de CPU-temperatuur. Omdat de behuizingventilator alleen de CPU koelt, is de koeling nogal inefficiënt. De videokaart van Asus is voorzien van twee vierpins GPU-gecontroleerde aansluitingen die gerichte koeling geven.

  Zelfs onder grote druk blijft deze videokaart volgens gebruikers koel. Hij geeft een rustig beeld en heeft leuke effecten met de led. Gebruikers zijn zeer tevreden over deze ‘beest onder de videokaarten’.

  Voordelen:
  - Krachtig
  - Stil
  - Koel

  Nadelen:
  - Hij neemt twee sloten in gebruik
  - Voeding vereist minimaal 400 watt
  - Prijzig

  Koop bij Alternate
 9. 2

  MSI Radeon RX 480 GAMING X 8G

  Fabrikant MSI noemt de Radeon RX 480 een videokaart waarmee je soepele gameprestaties krijgt. Je ervaart door deze videokaart het volgende niveau van VR-gamen en entertainment. De kaart maakt een einde aan schokkerig gamen en gebroken frames.

  Het contrast en de kleuren zijn verbeterd, je krijgt een opvallend scherpe, kleurrijke en levendig visuele ervaring. Met de ventilator genereert hij 22% meer luchtdruk voor stille prestaties. De ventilatorbladen zijn steil gebogen, wat de luchtstroom versnelt en het effect verhoogt. Het geluid van de ventilator wordt geëlimineerd, doordat hij bij lage belasting stopt met ventileren. Dit betekent dat je je kunt concentreren op het gamen, zonder het geluid van draaiende ventilatoren.

  Gebruikers zijn blij met de stille koelers en de prestaties van de videokaart. Hij blijft goed koel en heeft ook nog eens een mooi design. Hij levert topprestaties en heeft een goed geheugen van 8 GB.

  Voordelen:
  - Mooi design
  - Standaard overgeklokt voor betere prestaties
  - Door koelmethode koeler en stiller in gebruik

  Nadelen:
  - Neemt twee sloten in beslag
  - Voeding vereist minimaal 500 watt

  Koop bij Alternate
 10. 1

  MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G

  Deze grafische kaart is volgen de fabrikant de meest geavanceerde ooit. Je kunt jezelf, met een VR-bril, verliezen in een virtuele wereld door zijn GDDR5X-geheugen De videokaart is gebouwd om aan de eisen te kunnen voldoen van een nieuwe generatie displays.

  Met zijn ventilatortechnologie genereert hij 22% meer luchtdruk voor de stilste prestaties in het heetst van de strijd. Duurzame kogellagers maken dat je met deze videokaart jaren vooruit kan. Ook tijdens het draaien zijn de ventilatoren vrijwel geluidloos, zelfs bij langdurige gamesessies.

  Een videokaart met hoge prestaties en een goed design, aldus gebruikers. Hij heeft twee grote ventilatoren, maar is toch stil. Hij is wel wat groot, je moet daarom vooraf controleren of je de ruimte hebt om hem te installeren.

  Voordelen:
  - Energiezuinig
  - Stil en rustig
  - Supersnel

  Nadelen:
  - Neemt twee sloten in beslag
  - Voeding vereist minimaal 500 watt
  - Prijzig

  Koop bij Alternate
Beste videokaart 2017
Wat vind je van deze lijst?
5 sterren