Voor het laatst bijgewerkt: 4 jaren geleden Joppe

Beste draadloze toetsenbord 2017

Geen extra snoeren meer over je bureau, dat is voor veel gebruikers de reden om de aanschaf van een draadloos toetsenbord te overwegen. Daarnaast kun je met een draadloos toetsenbord wat meer afstand nemen tot je scherm, vooral als je hem aansluit aan je laptop is dat handig. Sommige toetsenborden hebben een bereik van maar liefst tien meter.

Veel draadloze toetsenborden worden als set geleverd compleet met een draadloze muis. Sommige zijn aan te sluiten op één usb-ontvanger, wat je weer ruimte in je usb-poorten oplevert. Daarnaast is er nogal verschil te ontdekken in de manier waarop je de toetsen aanslaat. Voor de een moet je dieper drukken en de ander is juist heel stil. Ben je op zoek naar een draadloos toetsenbord, dan hebben wij hierbij nuttige informatie. Welk toetsenbord is nou het meest voor jou geschikt? We geven je de voor- en nadelen van de tien beste draadloze toetsenborden van dit moment.

Zie ook:
- Beste gaming muis
- Beste videokaart

De top 10 lijst   Direct naar de top 3
 1. 10

  Logitech K800 Illuminated

  De K800 van Logitech is een toetsenbord met verlichte toetsen. Zelfs in het donker kun je met dit draadloze toetsenbord typen. Het dunne profiel maakt dat het toetsenbord strak van uiterlijk is.

  Het toetsensysteem PerfectStroke maakt dat je soepel, comfortabel en geluidloos typt. Aan de ontvanger kun je meerdere apparaten aansluiten. De ontvanger is klein en kan altijd in de usb-poort blijven zitten.

  Volgens de consument is de K800 een heerlijk toetsenbord. Je kunt er stil op typen en hij gaat lang mee op de acculading. De verlichte toetsen zijn heel handig. Het is een degelijk en sober draadloos toetsenbord.

  Voordelen:
  - Accu gaat lang mee
  - Typt heel stil
  - Verlichte toetsen

  Nadelen:
  - Heeft geen poort voor een draadloze muis
  - Prijzig

  Koop bij Bol.com
 2. 9

  HP Wireless LV290AA

  De LV290AA is een draadloos toetsenbord en bijbehorende draadloze muis die direct gebruiksklaar zijn. Het draadloze toetsenbord heeft tien sneltoetsen, vijf multimediaknoppen en een geïntegreerd numeriek toetsenbord.

  Het draadloze toetsenbord is verstelbaar in twee standen. De nano-ontvanger is zo klein, dat je hem na het aansluiten niet eens echt meer ziet. De set is compatibel met alle desktop- en notebookplatformen.

  Het is een fijne set. Het draadloze toetsenbord is wel wat licht, waardoor hij niet altijd op zijn plek blijft staan. Ook heb je diepe aanslag nodig. Het draadloze toetsenbord heeft een strak uiterlijk. De muis is wat klein.

  Voordelen:
  - Waar voor je geld
  - Makkelijk aan te sluiten
  - Simpele eenvoud

  Nadelen:
  - Toetsenbord is wat licht, hij schuift snel over tafel
  - Muis is erg klein

  Koop bij Bol.com
 3. 8

  Microsoft Wireless Desktop 3050

  De 3050 van Microsoft is een compacte combinatie van draadloos toetsenbord en draadloze muis. De set is een upgrade voor je laptop of desktop en heeft een modern uiterlijk. Het draadloze toetsenbord heeft soft-touch polsondersteuning en stille toetsen.

  Door een speciale AES-technologie worden toetsaanslagen versleuteld en daarmee je informatie beschermd. De muis geeft nauwkeurige controle op vrijwel elk oppervlak. De rubberen zijgrepen zijn niet iets langer dan gebruikelijk en geven een comfortabel gevoel.

  De 3050 is een draadloos toetsenbord dat goed bevalt. De sneltoetsen werken fijn en hij heeft een makkelijke aanslag. Het is een gebruiksvriendelijke set. Nadeel is de grote usb-ontvanger, waardoor je hem niet eenvoudig in de laptop laat zitten.

  Voordelen:
  - Muis werkt op vrijwel elk oppervlak
  - Meerdere sneltoetsen op het toetsenbord
  - Degelijk

  Nadelen:
  - Heeft een grote usb-ontvanger
  - Heeft geen verlichte toetsen

  Koop bij Bol.com
 4. 7

  Rapoo 9060

  De 9060 is een draadloos toetsenbord met multimedia sneltoetsen die je direct en snel toegang geven tot functies als mediaspeler, homepagina, volumeregeling etc. De bijbehorende muis heeft een regelbare snelheid van 500 tot 1.000 dpi.

  Het toetsenbord heeft een bereik van tien meter. Zowel het draadloze toetsenbord als de draadloze muis maken gebruik van dezelfde usb-ontvanger. Deze ontvanger is klein en daarom onopvallend.

  Het toetsenbord heeft een mooi ontwerp, is compact en prettig te bedienen. Gebruikers zijn te spreken over de degelijkheid en het design. Wel heeft men wat problemen met de verbinding en vindt men het jammer dat de toetsen niet verlicht zijn.

  Voordelen:
  - Strak design
  - Apart numeriek toetsenbord
  - Degelijk

  Nadelen:
  - Soms slechte verbinding
  - Geen verlichte toetsen
  - Toetsen reageren niet altijd even goed

  Koop bij Bol.com
 5. 6

  Logitech MK710

  Een draadloos toetsenbord met een batterijlevensduur heeft tot drie jaar, dat is de MK710 van Logitech. De bijbehorende draadloze muis is ook energiezuinig. Uiteraard berekende Logitech dit resultaat gebaseerd op een gemiddelde.

  De Incurve toetsen op het draadloze toetsenbord zijn gemakkelijk tijdens het typen, evenals de zachte handsteun. De toetsen kunnen diep ingedrukt worden, waardoor je comfortabeler werkt. De kleine ontvanger laat je gewoon in de usb-poort van je laptop zitten.

  Een licht toetsenbord dat toch stevig staat op je bureau, gebruikers zijn er zeer over te spreken. Hij typt zacht en de muis ligt goed in de hand. Er zit geen vertraging op de toetsen. De gebruiksvriendelijke draadloze set heeft een laag batterijverbruik.

  Voordelen:
  - Zuinig in batterijverbruik
  - Degelijk uiterlijk
  - Comfortabel in gebruik

  Nadelen:
  - Letters vervagen snel op het toetsenbord
  - Toetsenbord is niet verlicht
  - Gladde toetsen

  Koop bij Bol.com
 6. 5

  Trust XIMO

  De XIMO van Trust is een draadloos toetsenbord met aanslag die als comfortabel wordt ervaren. Standaard hoort er een draadloze muis bij, die een verstelbare snelheid heeft van 800-1.200-1.600 dpi.

  Het draadloze toetsenbord is zo ontworpen dat hij ruimte bespaart. Het draadloze bereik is tien meter. Als set kun je het toetsenbord en de muis op een usb-ontvanger aansluiten.

  De gebruiker is vooral te spreken over de draadloze muis, terwijl het toetsenbord iets minder gewaardeerd wordt. Wel waardeert men het strakke design, de goede prijs en de usb-ontvanger die voor beide apparaten werkt.

  Voordelen:
  - Muis en toetsenbord op één usb-ontvanger
  - Strakke vormgeving
  - Batterijen gaan lang mee

  Nadelen:
  - Connect niet altijd goed
  - Toetsenbord geeft soms problemen met sommige toetsen

  Koop bij Bol.com
 7. 4

  Logitech K830

  De K830 is een toetsenbord met toetsen die helder verlicht zijn. Zelfs typen in het donker kan met dit draadloze toetsenbord. De toetsen zijn helder en scherp en door de verlichting goed leesbaar. De verlichting schakelt automatisch uit als de toetsen zeven seconden niet aangeraakt worden.

  Het toetsenbord is speciaal geschikt voor gebruik van pc naar tv-bediening. Het draadloze toetsenbord kun je eenvoudig op bijvoorbeeld de armleuning van je bank installeren. Navigatie is eenvoudig omdat toetsenbord en touchpad zijn samengevoegd tot één apparaat. Navigeren kan zowel met rechts als met links.

  Het draadloze toetsenbord is voor gebruikers een aanvulling op de televisie. Het is mooi vormgegeven en makkelijk in gebruik. De accu is oplaadbaar, wat zeker als een pluspunt gezien wordt.

  Voordelen:
  - Oplaadbare accu
  - Degelijk
  - Verlichte toetsen

  Nadelen:
  - Geen extra numeriek toetsenbord
  - Behuizing had steviger gekund
  - Toetsenbord glijdt gemakkelijk van je schoot

  Koop bij Bol.com
 8. 3

  Logitech MX800

  Deze draadloze combinatie toetsenbord en muis heeft verlichte toetsen, waardoor het altijd fijn werken is, zelfs bij weinig licht. Typen gaat met dit toetsenbord geluidloos. De laser geëtste toetsen (Incurve) zorgen ervoor dat je vingers altijd op de juiste positie staan. Hierdoor kun je vloeiend en optimaal typen.

  De bijgeleverde muis heeft een precieze besturing op diverse willekeurige oppervlakken, zelfs op glas. De vier duimknoppen van de muis zijn aan te passen aan je eigen wensen. De ontvanger is zo klein dat hij altijd in de usb-poort van het apparaat kan blijven zitten.

  Een toetsenbord met prettige aanslag, volgens gebruikers. Toch voelt hij wat goedkoop aan. Toetsenbordverlichting wordt zeer gewaardeerd, evenals de goed in de hand liggende muis.

  Voordelen:
  - Verlicht toetsenbord
  - Aangename toetsen
  - Lange batterijduur

  Nadelen:
  - Batterijen toetsenbord zijn moeilijk te verwisselen
  - Muis is niet geschikt voor linkshandigen
  - Toetsen op toetsenbord zijn niet allemaal gelijk

  Koop bij Bol.com
 9. 2

  Logitech MK270

  Een draadloos toetsenbord gecombineerd met draadloze muis met een betrouwbare en snelle verbinding. Dit komt door een speciale 2.4GHz-technologie. Met deze technologie hebben aangesloten apparaten een bereik van tien meter. Uiteraard is het draadloze bereik wel afhankelijk van computer- en omgevingsomstandigheden, aldus fabrikant Logitech.

  Het toetsenbord en de muis hebben beide een zuinig gebruik van batterijen. Dit komt o.a. door een aan- en uitschakelaar, waardoor je energie bespaart als je de combinatie niet gebruikt. Het toetsenbord heeft een normaal formaat en een extra numeriek toetsenbord.

  Compact en toch compleet, zo beschrijven gebruikers het draadloze toetsenbord. Voordeel van de combinatie met muis is dat ze beiden werken op slechts een ontvanger. Deze ontvanger is klein en ook nog eens in de muis te bewaren. Nadeel is dat de muis nogal klein is en dat het toetsenbord een goedkope uitstraling heeft.

  Voordelen:
  - Een ontvanger voor muis en toetsenbord
  - Compact toetsenbord
  - Bereik tot tien meter

  Nadelen:
  - Voelt goedkoop aan
  - Muis is nogal klein
  - Toetsenbord heeft een opstaande rand

  Koop bij Bol.com
 10. 1

  Logitech MK520

  Afgeronde toetsen, een handvriendelijke handsteun en een indeling die op normale grootte is, maken dat dit draadloze toetsenbord prettig typt. Het toetsenbord wordt geleverd in combinatie met een draadloze muis. Zowel het toetsenbord als de muis is energiezuinig. De muis ondersteunt de hand door zachte rubberen grips en zijkanten die gegrond zijn. Hij ligt daarom zeer goed in de hand.

  Door de kleine draadloze ontvanger aangesloten te laten op de laptop heb je altijd verbinding met muis en toetsenbord. Het grote bereik van de draadloze verbinding maken het mogelijk dat je het toetsenbord of de muis bijvoorbeeld vanuit je luie stoel kunt bedienen.

  Gebruikers zijn tevreden over de aansluitmogelijkheden, het gebruiksgemak en de indeling. De prijs/kwaliteitverhouding is prima en het toetsenbord is eenvoudig te bedienen. Het setje voldoet aan elke verwachting. En ben je even klaar met je draadloze toetsenbord? Dan ruim je hem eenvoudig op zijn kant op.

  Voordelen:
  - Apart numeriek toetsenbord
  - Kan rechtop staan
  - Efficiënt met sneltoetsen

  Nadelen:
  - Toetsaanslag is wat licht
  - Sommige toetsen zijn wat klein
  - Muis is vrij groot

  Koop bij Bol.com
Beste draadloze toetsenbord 2017
Wat vind je van deze lijst?
5 sterren